Axis & Allies Miniatures

SL Anubis

New member
Axis & Allies Miniatures

למי שמכיר מדובר בגרסה אחרת של משחק הלוח A&A, פה המשחק הוא יותר טקטי מאסטרטגי (המפה קטנה בהרבה ומדובר במפה של אזור מסויום ולא של העולם), כמו כן יש שימוש במינאטורות שמבוססות על כלים אמיתיים ודגש על דיוק היסטורי (גם מבחינת כלים וגם מבחינת כללי משחק). השאלה שלי אם מישהו מכיר את זה ואם כן, האם ניתן לקנות את זה בארץ? אני בספק רב כי מחיפוש באינטרנט לא הצלחתי למצוא כלום, ופריק לא מספקים את זה. למי שמעניין אותו: http://www.wizards.com/default.asp?x=ah/aa/welcome אתר הבית של המשחק. אני ממליץ לכל מי שמתעניין במלחמת העולם ה-2 ובמשחקי לוח לבדוק את הנושא.

backdoorslam

New member
A&A מופיע רק כסימן מסחרי

כמו שכבר ציינת, אין שום קשר למשחק האסטרטגיה הותיק. מאז שאבאלון היל עשתה מתיחת פנים היא לא לוקחת שום צ'אנס כלכלי. תשומת הלב מופנית להופעה האסטטית אולי יותר מאשר לתוכן. כמה הערות מנקודת ראות עיניי - קודם כל יהיו הרבה אנשים רואים במיניאטורות צבועות ובנויות מראש כצעצועים ותו לא. ואם נבחן משחקי מיניאטורות אמיתיים אז קל לראות שזה ממש ככה. הפער תהומי. המשחק גם לא מציג איזה נסיון להיות מדיוק מבחינה היסטורית. אין שום סצנריו שמשחקים על פיו, וכבר העובדה שמקבלים כמה מיניאטורות ראנדומליות זה מספיק בשביל ליצור קרבות דימיוניים. אפשר גם לבוא ולהגיד שיחסית למשחקים אחרים מדובר במערכת חוקים מאוד "חלשה" שלא מסמלצת מערכות רבות. בקיצור, אבאלון היל כנראה לא תשוב להיות מה שהיתה.לטעמי מי שמחפש משחקי קרבות שיש בהם דיוק היסטורי ומערכת חוקים שתומכת בדיוק מכני בשדה הקרב מבלי לוותר על משחקיות- עדיף שיחפש באיביי משחקי אבאלון היל משנות ה70,80: (Panzerblitz, ASL וכו'). אפרופו ASL, בקרוב יוצאת ערכת המתחיל השלישית - שעוסקת בקרבות כלים מתנייעים. המשחק הוא Stand alone ואין צורך לרכוש את ערכות המתחיל הקודמות. הנה קישור.

SL Anubis

New member
מממ

אוקיי אולי לא מדובר במערכת הקרבות הכי מתוחכמת ונכונה היסטורית אבל זה מספיק בשבילי וכן- אין ספק שהמיניאטורות עצמן הן פחות או יותר הסיבה העיקרית לקנות את המשחק...לפחות בשבילי ובשביל שאר חובבי מלחה"ע ה-2. מה שהדהים אותי זה המחיר המטורף שמוכרים אותן, מחיר שיכול להגיע ל-25$ ליחידה אחת מסכנה של 5 מ"מ....!!!!!!! פשוט לא יאומן....הרווח שאבלון ושאר הספקים עושים פה הוא עצום וחסר פרופורציות לחלוטין בשביל המוצר שמקבלים....ע"ע מיניאטורה צבועה מראש בגודל של 5 מ"מ........ זה משהו שאני בחיים לא יבין...... נחמד שיש מישהו שיודע על מה אני מדבר, ושיש לו ידע מקיף בנושא, אבל באשר לשאלות שלי, חלקן נשארו לא פתורות. האם יש אפשרות להשיג את המשחק בארץ? (עד כמה שאני מודע לכך שהתשובה תהיה שלילית אני עדיין מקווה...) פשוט לא שווה לרכוש את זה ברשת כי עלות המשלוח לארץ יכולה להגיע למאה שקל ויותר....מה גם שאני לא אוהב להזמין דברים ברשת ואין לי כח להתעסק עם אי ביי... בתודה מראש.

SL Anubis

New member
עוד משהו.

אם לא ניתן ליצור קשר עם ספק כלשהו בארץ, יש לך עצות/הארות/טיפים לרכישה זולה ברשת?

backdoorslam

New member
אז ככה

לגבי רכישה בארץ - ראיתי בפריק כמה מוצרים של avalon hill, כולל A&A. שווה לדעתי לשאול שם. לגבי רכישה בחו"ל - העצה הטובה ביותר היא איביי. טיפים לקניה שם אפשר למצוא בפורום איביי. ועוד דבר: בהנחה שאין הרבה שחקנים במשחק הזה בישראל (מה שאולי לא נכון) אני מציע לך לחשוב קצת על אלטרנטיבות. אני לא בא להוציא את הרוח מהמפרשים. פשוט נראה שבתור משחק מיניאטורות הוא מאוד "לייט" והאלמנט האספנותי שלו נראה לי קצת כמיועד לקהל ילדים.

IirionClaus

New member
A&A

למיטב ידיעתי מדובר ב"שחיטה" של שם המותג על מנת למכור מיניאטורות לאספנים במחירים מופקעים. מהמעט שקראתי קיימת ביקורת על המוצר, בייחוד בשל מחירו היקר (אפילו בתחום המיניאטורות לאספנים, היקר ממילא). במידה ואתה נהנה מאלמנט האספנות, לדעתי קיים משחק אחר (Mage Knight, או משהו בסגנון) אשר מיובא ומשווק בארץ באופן "רשמי"- כך גם יהיה יותר קל למצוא שחקנים. מנסיוני האישי כמישהו שאוהב לייבא מוצרים שאינם פופלריים בארץ (בעיקר משחקי קלפים, ביניהם Middle Earth ו-Babylon 5) קצת מייאש להיות בעל אוסף גדול בלי אף אחד לשחק או להחליף עמו.

SL Anubis

New member
אוקיי.

תודה לשניכם על העזרה והטיפים. Backdoorslam - אפשר להגיד שבכל אוסף יש אלמנט ילדותי כלשהו....העניין הוא שאני פריק של מלחה"ע ה-2, אז כן, מיניאטורות של המלחמה כן עושות לי את זה. גם אם לא ייצא לי לשחק בהן. ואם כבר שניכם הזכרתם את העובדה שלא יהיה לי עם מי לשחק...אז ממש לא צריך למצוא מישהו שמתעניין או שיש לו את אותו משחק...! תמיד אפשר לשחק עם איזה חבר משועמם, בסה"כ זה משחק לוח לכל דבר...אז למה לא. זה לא שונה מלשחק מונופול או כל משחק אחר. שוב תודה לשניכם. אם מישהו נתקל בזה בארץ אשמח אם תיידעו אותי...:)

למעלה