AVN

באסו

New member
AVN

ד"ר שלום. לאחר שסובבתי את הברך במשחק כדורגל הופנתי לבדיקת MRI. התוצאה הייתה שיש לי AVN וקרע בקרן האחורי של הברך. ברצוני לדעת האם יש קשר בין ה AVN לקרע בקן האחורי? האם ה AVN יכול להגביל אותי מבחינה ספורטיבית? והאם עכשיו שאני עושה ספורט ספינינג וחדר כושר יכול להזיק בגלל הAVN? בגדול אני יכול לישר ולקפל את הרגל עד הסוף ושאני עושה ספינינג לא כואב לי אבל אני לא רוצה לפגוע לי במצב. ושאלה נוספת איך מטפלים ב AVN והאם אחרי ניתוח ארתוסקופיה אני יוכל לעסוק בספורט באופן רגיל ורציף? אני אציין שאני מדריך ספינינג ואני מתפרנס מזה עוסק הרבה בספורט ריצה וכדורגל. אשמח אם תוכל לענות לי ולעזור לי. תודה.

AVN

שני הדברים יכולים להיות קשורים אבל גם יכולים להיות ללא קשר. לגבי הAVN, זה תלוי בגודל. אם הוא קטן לרוב יחלוף לבד. אם הוא גדול הוא יכול לפגוע במפרק בצורה רצינית. כדאי לפנות למומחה ברכיים להתייעצות. אחרי ארתרוסקופיה לרוב ניתן לחזור לספורט.

באסו

New member
AVN

ד"ר שלום. תודה על התשובה אבל אם אפשר לדעת בערך על כמה זמן מדובר כשאתה אומר שזה יחלוף לבד? ודבר נוסף מה זה AVN גדול?? אם אפשר קצת בגדלים?? תודה.

AVN

אין גבול מוגדר. ככל שהנגע גדול יותר וקרוב יותר למפרק יש יותר סכנה לנזק למפרק. זמן החלמה נמדד בחודשים, אם ההחלמה מתרחשת. בכל מקרה כדאי שתפנה בהקדם למומחה ברכיים.

למעלה