Averatec - מישהו יודע?

Averatec - מישהו יודע?

אני מעוניינת לקפוץ על ההזדמנות שאמא שלי נוסעת לארה"ב, ולבקש ממנה שתחזור עם מחשב נייד. המחשב שלי כרגע הוא קומפאק פרסריו חביב, אבל הוא כבד כמו אבטיח ואני מעדיפה למכור אותו ולקנות אחד שהוא 12 אינץ'. עשיתי סקר שוק באינטרנט וראיתי חברה עלומת-שם בשם Averatec. איש המחשבים שלי אמר לי לא להיבהל מזה שזו חברה עלומת-שם, כי ממילא כל המחשבים מיוצרים במזרח, גם אלו עם הפירמות. בקיצור, מישהו שמע על החברה הזו? זה נראה לכם הגיוני לקנות משהו שלא תהיה עליו אח"כ אחריות, ועוד מחברה שאף אחד לא שמע עליה? אשמח לחוות דעתכם המלומדת.

Jan22

New member
לא מומלץ

אמנם ניידים של חברות המותג עשויים לעלות יותר ,עם זאת ,הם בעלי נסיון של שנים המלווים באיכות ,אמינות ובעיקר עמידות . (IBM,DELL חברות בעלות רפוטיישן רב ,HP גם מייצרת ניידים מצויינים ,אולם שירות הלקוחות שנוי במחלוקת, אבל עדיין נחשבת). עדיין לא יצא לי לשמוע על החברה הנ'ל ,וכנראה יש לזה סיבה טובה .

ic12345

New member
שמעתי דברים טובים

משניים או שלושה אנשים שיש להם מחשב שלהם. החברה אמנם לא מוכרת בארץ אך בארה"ב היא די ידועה. למרות זאת לא הייתי ממהרת לרכוש מחשב כזה, בהחלט בגלל הסיבה של אחריות וכמובן חלקי חילוף (לדוגמא- מה תעשי כשתגמר לך הסוללה או שיהרס הספק? לא תצליחי להשיג אותם כאן)

זה נראה לי פתיר,

מקסימום מזמינים חלקים מהאינטרנט. ובקשר לאחריות, נראה לי שגם אם הולך המסך (טפו טפו טפו) או הארד דיסק (טפו טפו טפו), למשל, וכל אחד מהם עולה לי אפילו אלף שקל לתקן - המחשב בארה"ב עולה 800 דולר, ובישראל 7000 ש"ח. כלומר, ההפרש מספיק גדול בשביל אפילו לספוג תקלות (טפו טפו טפו).

Jan22

New member
טפו טפו

אם את מוכנה לקחת את הסיכון ,טפו טפו - IT'S YOUR WAY OR THE HIGH WAY .

../images/Emo45.gif

גם אני לא ממליץ ללכת על מחשב כזה שאין לו תמיכה ראויה בארץ.

ic12345

New member
בוא נלך על הגישה האופטימית שלך

תעלה מפרט של הדגם הספציפי, ונראה אם זה שווה את המאמץ.

gozala

New member
יש לי שני AVERATEC כאן בארץ!

NO NAME יחסית יותר זול כידוע, עם שניהם אין בעיות. (אחד רכשתי באי-ביי במחיר זול להפליא של 305$ מסך פגוע, אבל המחשב עצמו מצוין)! לגבי תיקונים אחריות וכד', אין. לדעתי עדיף לרכוש זול ולהחזיק אותו עד שניגמר ולהחליף לאחר אם צריך, מאשר יקר במחיר כפול.

avivbarnoy

New member
אברטק חברה כבר בעלת שם יחסית

בארה"ב, לוקח זמן לדברים להגיע לארצנו הקטנטונת (אם הם בכלל מגיעים)... תראה את ההודעה האחרת שכתבתי על הביטוח של הנייד, מאוד מומלץ.

avivbarnoy

New member
גם ל HP אין תמיכה בארץ

וגם לא ל'דל' IBM היחידים שנותנים אחריות בינלאומית... אם מחליטים לקנות מחשב מחו"ל צריך לקחת בחשבון שלא תהיה לא אחרויות בארץ (אלא אם זה IBM) ואז אפשר לבטח אותו בביטוח של הדירה (אצלי זה 30 ש"ח על כל אלף ש"ח של ביטוח- ז"א אני משלם 120 שקל לשנה והמחשב מבוטח ב 5000 ש"ח). אברטק היא חברה מאוד נחשבת היום, זה שאתם לא שמעתם עליה לאו דווקא אומר משהו על החברה... בכל מקרה אני גם עשיתי את השיקול של לקנות בארה"ב, חסכתי 2000 ש"ח על עלות המחשב, אחרי שנה הלך ההארד דיסק (די באשמתי האמת, לא שמרתי בכלל על המחשב וכל הזמן הייתי זורק את התיק שבו היה המחשב) עלה לי 650 (שהביטוח כיסה אגב) ועדיין יצאתי ברווח של יותר מ 1000 ש"ח ועם הארד דיסק חדש ומבוטח לשלוש שנים...

אתם מאה אחוז, אתם.

זה מפרט המחשב, לינקקתי גם למקבילה שלו בארץ שעולה כפול. באמריקה (סליחה על הלינק באורך הגלות, בתקווה שיצליח): http://www.samsclub.com/eclub/main_shopping.jsp?coe=0&oidPath=0%3a-23542%3a-23589%3a-43881%3a-43983%3a-43985%3a-43989%3a945652&mt=a&n=0&BV_SessionID=_SC_0971329628.1138184752_CS_&BV_EngineID=ccdhaddgkgdiejmcfkfcfkjdgoodfkf.0 ובארץ: http://buy4less.co.il/product.asp?f=1261&p=128

avivbarnoy

New member
ככה:

2 חסרונות: חיסרון בולט ראשון הוא בזמן הבטריה, הם כותבים שהמקסימאלי הוא 1.5 שעות, מה שאומר שבזמן עבודה זה אף ירד... הבעיה השניה היא משהו שאפשר לסדר בקלות, תצטרך לקנות עוד זכרון RAM, זה יכול לעלות עוד כמה מאות שקלים, אבל זה לא נורא (גם בטריה אגב תוכל לקנות נוספת אבל בארץ זה יעלה הון, תבדוק כמה זה עולה בארה"ב) חוץ מזה מחשב לפנים (שזה דבר טוב), חבל שאני לא ראיתי אותו כשקניתי לי מחשב בארה"ב.

gozala

New member
התמיכה היחידה מעולם שקיבלתי בארץ...

הייתה אישור שהמחשב שבק חיים אחרי שבועיים של בדיקה אצל טכנאי ועוד שבר לי פלסטיק של הצירים ברוב חוצפתו! כל עניין הביטוחים והאחריות... הם מתקלקלים (או לא שניים החזיקו מעמד עד שהפכו דינוזאורים) אם כבר הרבה לאחר שהאחריות מסתיימת. עשו חשבון עלות של ביטוח ותבינו שזה פשוט לא כדאי (ולא יכול להיות כדאי, כי גם הצד השני עושה את החישובים הנכונים לכיסו הוא). עדיף לרכוש זול בבחינת עובר ושב מאשר יקר ו"טוב" שעולה כמו שניים זולים... אני כמעט 10 שנים עם ניידים, יש לכם חומר למחשבה.

avivbarnoy

New member
ובכל זאת

הביטוח של חברות הביטוח, לא של מחשבים, אלא דרך הביטוח של הבית מאוד משתלם... החל משבירה של המסך, דרך זה שנשפך כוס מיץ והלך הלוח אם, יש השתתפות עצמית אבל אני אישית (ועוד שני חברים שלי שעשו ביטוח כזה) כבר כיסיתי בהרבה כמה שאני משלם...

carmonle

New member
זול לא הולך בד"כ עם משקל קל. כך שמי

שמחפש לא לסחוב משקל חייב לקנות לא זול. ערן

למעלה