ATP,ATD,STP,STD,STR,SRS

morany13

New member
ATP,ATD,STP,STD,STR,SRS

היי שלום לכולם! אני עובד ב-QA מי זה שנה ורק היום התחלנו במחלקה לעבוד עם כתיבת טסריטים מסמך בדיקה וכו' העיניין שאין לי מושג מה זה כל המושגים האילו בדיוק, כל אחד אומר משהו אחר. אז מי יכול לעזור לי בבקשה ולהסביר בקצרה מה זה כל המושגים ATP,ATD,STP,STD,STR,SRS והאם יש לזה סדר מסויים שצריך לעבוד לפיו. תודה !!!

מדריך קצר

SRS Software Requirements Specification מסמך בו מתארים מה מתכוונים לייצר (מנקודת המבט של היחידה המייצרת) STR Software Test Result מסמך המתאר תוצאה של הרצת סבב בדיקות על המוצר STD Software Test Design מסמך המתאר כיצד בודקים את המוצר STP Software Test Plan מסמך המתאר תוכנית לבדיקת מוצר (מה בודקים, מתי, משאבים נחוצים, לוחות זמנים, תקציבים, תהליכים, הגדרות ועוד) ATD Acceptance Test Design מסמך המתאר כיצד לבצע בדיקות קבלה של לקוח על המוצר המתקבל מהיחידה המייצרת ATP Acceptance Test Plan מסמך המתאר תוכנית לבדיקת קבלה של מוצר אצל הלקוח (ראו STP) לגבי הסדר: לקוח מגיש בקשה לקבלת הצעות מחיר (דרישות לקוח), או שאנשי השיווק מגישים רשימת דרישות לפיתוח. (יש שמות אחדים למסמכים כאלה: RRS, RFQ, PFG, ...) היחידה המייצרת מחברת מסמך המתאר מה היא מתכוונת לעשות (SRS) היחידה המייצרת מתארת איך היא מתכוונת לממש את הדרישות (מסמך תכן, design, ראשי תיבות SDD) גוף בדיקות התוכנה מגיש תכנית בדיקות (STP) גוף בדיקות התוכנה מגיש את הבדיקות עצמן (STD) גוף הבדיקות מריץ את הבדיקות ומגיש את תוצאות הריצה (STR) הלקוח מכין תכנית לבדיקת המוצר שנקנה (ATP) הלקוח מכין את הבדיקות עצמן (ATD) הלקוח מריץ את הבדיקות ולפי התוצאות דורש תיקונים, או שקורה נס והכל בסדר, או שהמנהל שדרש את המוצר מראש כבר לא עובד שם יותר, המחליף שלו ממש לא מתעניין במוצר, המוצר מתקבל, התשלום נעשה, והמוצר שוכב לו בלי שימוש על מדף במחסן.

למעלה