Atom Heart Mother

RoieL

New member
Atom Heart Mother

שמעתי את היצירה הזו ארבע פעמים ביום וחצי האחרונים אחרי כמה חודשים שלא שמעתי אותה, ובכל האזנה הרגשתי צמרמורת בחלק הראשון, השני, ובעיקר האחרון. כבר שכחתי כמה היצירה הזו ענקית, אחד הקטעים האהובים עלי, וכנראה הקטע הכי Underated של הפלויד, ואולי בכלל. 5 הדקות האחרונות כאילו נכתבו ע"י אלוהים (אלוהים, לא קלפטון).

The Walrus

New member
אני מעולם לא הצלחתי להתחבר אליה

כולה פשוט חפירה ארוכה עם כמה רגעים טובים (כמו הקטע בס וקלידים בסביבות הדקה השישית, שיש עליו סולו כינור לפי מיטב זכרוני), אבל הרוב בומבסטי ויהיר. והקטע לקראת הסוף שהם מתחילים לחזור על כל הקטעים מחדש... פשוט ניסיון למלא 26 דקות. משעמם... השיר הכי אנדר-רייטד של הפלויד הוא cymbaline. יצירה מדהימה, שבהחלט מגיע לה לשבת למעלה עם comfortably numb ודומיו, שלא לדבר על זה שלדעתי היא עולה בהמון על money, wish you were here, ובוודאי על another brick in the wall part 2.

MilkShack

New member
אלבום אדיר.

כששבתי לשמוע את הגרסא של is there anybody out there של run like hell ושל one of my turns הרגשתי שוב את הצמרמורת שהרגשתי בפעמים הראשונות ששמעתי את השירים האלה..

RoieL

New member
אחי, דיברתי על הסוויטה אה"מ ולא על

The Wall

MilkShack

New member
דיי באמת!? פשוט התחלת עם להנות מאלבומים שוב

אז הזכרתי את The Wall. הכותרת של "אלבום אדיר" מופנת לנושא שלך..

שלום חן

New member
מסכים איתך...

לדעתי השיר הנ"ל היא יצירת מופת, לא כמו ECHOS, אבל עדיין יצירה שגם לי מידי פעם מעבירה צמרמורות.

RoieL

New member
בטח תרביצו לי

אבל לדעתי היא מתעלית על אקוז. שתי היצירות היחידות שלדעתי מתעלות עליה הן Wish You Were Here ו- Dark Side of The Moon.

Silvernaor

New member
גם לדעתי

סוף כל סוף מישהו חושב כמוני! אני שומע דיונים על כמה שהיצירה הזאת משעממת ולא מבין על מה אנשים מדברים... אני יודע שאת רוב התזמור הם לא עשו בעצמם, זה לא מוריד מערך היצירה, כל הקטע הראשון עם הבראס, והמוטיב שחוזר, והקטע הפסיכודלי באמצע, והקריאה Silence in the studio אחרי הבלאגן ואז כל מה שאחריה, פשוט נפעמתי בפעם הראשונה ששמעתי אותה. ובכלל היה כיף בשיעור תנ"ך שהמורה לקח את הכיתה לחדר מוסיקה והשמיע את זה לכל הכיתה... בשנה של בגרות, אבל זה חשוב יותר שנעשה שיעור על פינק פלויד יותר מאשר ללמוד על גן עדן.

The Walrus

New member
*מרביץ לך*

מה אתם מוצאים ביצירה הזאת? כאילו היא יפה והכל, אבל לעבור את אקוס? נו באמת...

RoieL

New member
הייתי נותן לך את השניה המדוייקת

שבה אלוהים החליף את רון גיסין בתזמור של היצירה אבל אני בדיוק שומע את DSOTM אחרי התנזרות של חודש. בכל מקרה, מהרגע שבו כל הקטעים מהיצירה מתאחדים לקטע אחד זה פשוט החלק הכי עוצמתי ומרגש ששמעתי. זה ואקלייפס (ולפעמים גם אקוז), הם השירים היחידים שפשוטו כמשמעו עושים לי צמרמורת, גם בפעם החמישית ביומיים (AHM) או 10 פעמים ביום (כן, היו תקופות ששמעתי את ACYL עד אקלייפס 10 פעמים ביום
).

צמרמורת?

לי, ארבע השניות האחרונות של eclipse גורמות לפעמים לשחרר מעין אנקה אורגזמית חנוקה ואומללה של כיסופים טמירים. כל אחד ותגובתו הוא. :) גם אני חזרתי שלשום לATM אחרי התנזרות של כמה חודשים. מסכים איתך לגבי הסוף, אבל גם ההתחלה (בערך 5 דק' ראשונות) היא משיאי היצירה. במיוחד הסולואים של הכינור והגיטרה של גילמור. והקטעים שנשמעים כמו מוסיקה ליטורגית כזו (ווא ווא ווא ווא ווא...). אבל אקוז הוא קטע גדול יותר, כיוון שהוא, כמו DSOTM - יש בו מאידאת השלימות. כל שניה בו בדיוק במקום. משהו כזה שאתה יכול לשמוע בריפיט שוב ושוב ושוב ללא הפסק. את AHM אי אפשר לשמוע בריפיט יותר מכמה פעמים. הוא קשה מידי, ותובעני מידי. לא קל להתמודד איתו יותר מפעמים ספורות ברצף.

RoieL

New member
אגב, מה אתה מוצא באקוז?../images/Emo3.gif

אם זה האורגן עם הלזלי אז רייט עשה את זה קודם, תנחש באיזו יצירה באורך 23:44

The Walrus

New member
אין לי כותרת

אני חושב שאקוז היא סך הכל יצירה יותר טובה. דבר ראשון יש לציין שאני בעיקר שומע את גירסת הפומפיי (אבל את שתי החלקים ברצף... צירפתי אותם יחד) שהיא טובה בהרבה מהמקורית לדעתי. אני לא יודע להסביר, משהו בתחושה של היצירה: אטום האטר מאדר משדרת בומבסטיות, התנשאות מסויימת, יצירה מאוד נוצצת ומורכבת; לעומת התחושה החללית של אקוז, הביצוע האיטי והמדהים, תחושה של ריחוף. פשוט יצירה מדהימה. ובקשר לפסנתר כנף עם הלסלי, אני ישמח אם תגיד לי באיזה קטע בדיוק יש את הפינג של אקוז באטום הארט מאדר. אני די בטוח שריק רייט אמר באיזה סרט דוקומנטרי שהוא עשה את זה בשביל אקוז פעם ראשונה.

RoieL

New member
אמר בסבן אייג'ס אוף רוק

אבל אתה מוזמן לפתוח את Mind Your Throats, Please, יש שם במהלך הקטע פסנתר עם לזלי, בהתחלה שומעים אותו בבירור, יחד עם קול הגלים. סולואי הצ'לו בסוויטה משדרים אינטימיות לדעתי יותר מאשר כל חלק באקוז, והחלק הבומבסטי בסוף היצירה הוא לדעתי דווקא הגדולה שלה. השילוב בין תופים, כלים חשמליים, מקהלת נשים, מקהלת גברים ובראסים למיניהם. ד"א, תמיד הייתי בטוח שאקוז היא יצירה יותר ארוכה, אבל מסתבר שלא
אה"מ הוא השיר הארוך ביותר של הפלויד.

The Walrus

New member
אלא אם כן מחשיבים את שני החלקים

של SOYCD כאחד. יש לזכור שהפלויד העדיפו אותם כחלק אחד ארוך, ונאלצו לחתוך אותם אך ורק בגלל מגבלות תקליט הויניל.

oneman2

New member
על טעם ועל ריח...

אותי אישית היצירה הזאת לא משעממת אפילו רגע אחד. אני אוהב את הבומבסטיות וגם את הרגיעות, את ה"הוא אכבר" שמופיע באמצע (רק אני שמתי לב לזה?). יצירה מדהימה מאלבום מדהים (עם העטיפה הכי יפה חוץ מ...המנסרה).

RoieL

New member
זה לא הוא אכבר,

יש את הלאוד אנונסמנט, את קוייט אין דה סטודיו ואת כל הג'יבריש שנשמע כמו אוכל.

שלום חן

New member
לא צריך להגזים...

אבל, צריך לחשוב על אפקט הזמן ולהעריך את הפלויד על האומץ לנגן יצירה באורך 25 דקות מלווה ב"פילהרמונית" מי בכלל חשב לעשות דבר כזה, ואני שמח שהתוצאה מדהימה אבל, לא עוקפת את אקוז, ויותר טובה לדעתי משאר השירים של הצד האפל שהוזכרו, וגם הם כבודם במקומם מונח אחרי שתי היצירות הנ"ל.

Adidason326655

New member
גם אני מרגיש ככה.

תקשיב לעבודה של מייסון שם, יש לו סאונד שפשוט מגניב אותי לחלוטין כל פעם. וזה ביחד עם כל שאר הכלים שם יותר משהו ענק, לא יודע אם לא הכי ענק אפילו.

למעלה