atkv

irai

New member
atkv

אני עובדת כל יום עד 17:30 ורק ב 18:00 אני בבית (במקרה הטוב) ובעלי מגיעה לא לפני 20:00. הילדה (שנה+שבוע) עם מטפלת שמסכימה להישאר עד מאוחר וזה מאוד נוח לנו. אני ממש לא יודעת איך נוכל להיסתדר עם הגן ( אין לנו קרובים בסביבה) השאלה היא עד איזה גיל זה בסדר שהילדה לא תלך לגן ( אני מתכוונת מבחינה שהיא לא נפגשת עם ילדים בגילה)

זה תלוי מאד מאד באופי שלה

אבל בגדול,זה בסדר לגמרי שהיא תהיה רק עם המטפלת עד גיל שנתיים לפחות. שנה וחודש זה ממש צעיר לדעתי ומנסיוני עם שני ילדים. ממילא בגיל הזה עדיין לא מבינים את הקונספט של "חברים" ואין מבחינתה הבדל בין מפגש עם קופאית בחנות כלשהי/מטפלת/חברות של אמא/ילדים ברחוב לבין מפגש עם ילדים. אני הייתי מוודאת שהמטפלת לוקחת אותה החוצה לגינה ציבורית נעימה בימי שמש יפים. ואולי עוד מספר חודשים גם לאיזו משחקיה פה ושם. זו אינטראקציה מספיקה לגיל הזה. בהצלחה.

1טלטלים

New member
רווינסרה צודקת ורק כדי לחזק את

דבריה,טל נכנסה לגן בגיל שנה ושינוי היה ממש לטובה,היא די השתעממה בבית איתיףלמרות ששחקנו בכל המשחקים,שרנו,קראנו סיפורים....אך ראיתי ילדה אחרת כאשר זאת הייתה בחברת ילדים(מגיל מאוד קטן)אחרים.הם ממש משכו אותה גם בבית שבאו לבקר חברים עם ילדים שלהם וגם במגרש משחקים.אני זוכרת טל רק התחילה לשבת והייתי יוצאת איתה למשחקיה שקרובה לבית לשבת על הדשא או לשחק בחול,ילדים שהיו במקום ממש סקרנו אותה ומשכו אותה.לכן,החלטתי לצרף אותה למשפחתון עם עוד 4 ילדים בגילה.בתור התחלה הייתי מציעה לך לפנות לך שעה או שעתיים וללכת למשחקיה שקרובה אלייך,תראי מה מושך אותה ,האם היא מתעניינת בילדים אחרים במה שנעשה מסביבה.אולי זה יתן כיוון כלשהו או הבנה כלשהי של מצב.חשוב שתעשי זאת את ולא מטפלת,חשוב שתראי את בעין שלך ותחווי זאת ביחד איתה.אין כל רע שיכול להיגרם לילד שישאר למטפלת עד גיל שנתיים. אמא של טל

sagitlaleche

New member
חברת ילדים אחרים

דעתי האישית היא שבגיל הזה פעוטות לא זקוקים לגן, אלא למטפל אחד שקשוב לצרכיהם. את חברת הילדים אפשר למצוא גם כשיש מטפלת. פגישות קבועות עם ילדים מהסביבה, בני-דודים עונים על הצורך של התינוק לחברה.

למעלה