ATC ו....

omer landau

New member
ATC ו....

יש לי שאלה לגבי ה ATC בפלייט סימולטור 2004 תמיד אני שומע ב"קשר" פקחים שונים מדברים עם מטוסים שונים הם נותנים להם הוראות טפס לגובה כזה רד לגובה כזה טוס לכיוון זה וזה אני אף פעם לא קיבלתי את ההודעות האלה למה??? אני רוצה לקבל כדי שידריכו אותי אני כרגע טס לפי המסלול שתכננתי לפני הטיסה בפלייט פלנר ושומר על הגובה ההוא זה יכול מאוד לעזור אם יגידו לי לאן לטוס ואיך מבחינת המרחב האווירי כיע זה מוביל גם לשאלה הבאה איך אני יודע בכמה אני גבוהה מפני השטח יש דרך לדעת?? לא מפני הים כי לפעמים אני טס כמו שהפלייט פלנר אמר לי ופתאום אני נתקע בהר נגיד וזה בלילה אני בעיקר מעוניין בתשובה לגבי השאלה הראשונה תוווווווודה רבה רבה לכם
אני מעוניין לשחק ברשת איך אני משחק בVATSIM אני נרשמתי שם ואין לי מושג מה אני צריך לעשות ומה זה דורש ממני מבחינת תוכנות שונות ומשונות תווווודה שוב

JuveFan

New member
אתה כנראה טס VFR ולא IFR

כשאתה טס IFR אתה מקבל הוראות מדוייקות מהמגדל לאיזה גובה להגביה, מתי להנמיך ומתי לפנות. אם אתה טס VFR אתה פשוט מסתמך על מה שאתה רואה או לפי ה-GPS. את הבחירה אתה יכול לעשות במסך הפלייט פלנר (ככה זה ב-2002. אני לא יודע איך זה מופיע ב-2004).

omer landau

New member
עשיתי טיסה ארוכה בשיטה הזאת וזה

ממש ממש כיף זה הרבה יותר כיף יש שיטה לעשות את זה גם שאין מסלול הכוונה לפקחי גישה וכאלה משהו מוזר בנתב"ג אני לא מבין את זה כל המטוסים נוחתים וממריאים במסלול 30 זה משגע אותי כאילו 2 המסלולים האחרים לא קיימים זה ממש ממש מוזר אני לא מדבר על 12

הסבר פשוט וקולע ...

בוא אני יתן לך הסבר פשוט . VFR - טיסה המתבססת על פי הראייה בלבד , ללא כל עזרה מהפקחים וללא הסתמכות על פאנל IFR . אין צורך למלא תוכנית טיסה מראש , אתה יכול להמריא ולנחות היכן שאתה רוצה . חשוב לציין שבארץ ישראל אין טיסות כאלה , עקב המצב הבטחוני . IFR - או באנגלית , Instrument flight route , היא טיסה בתנאים מגבילים . חושך , מזג אוויר סוער וכדומה . 99 אחוז מהטיסות של חברות התעושה משתמשות ב IFR בכל מזג אוויר . זהו בערך

omer landau

New member
תודה יפה יש לי עוד שאלונת

בנתבג במשחק אז בכל מצב של פיקוח מי מה מו משתמשים רק במסלול מספר שלושים לא מוזכר אף אחד מהאחרים ואין מטוסים אחרים שנוחתים שם מה עושים כדי לסדר את זה זה לא נראה לי הגיוני וגם בIFR אז אי אפשר לבחור אותם או משהו או גישה אליהם הוא מפנה אותי רק אל מסלול מספר שלושים זה מוזר ומעצבן כי אני אוהב יותר את 26 \8

אוקיי ...

בת'כלס ובמציאות , הקצאת המסלולים מתרחשת לפי מצב הרוח , כדי שתמיד הרוח תהיה עם הפנים אלייך . בגרסאות הקודמות של FS , היה אפשר לנחות ולהמריא רק ממסלול אחד , זה לא התחשב ברוח . אך בגרסת 2004 זה תוקן .

לא קשור , אבל ...

אם זכור לי נכון , יש תוסף מיוחד שיכול להכניס את המסלולים לשימוש . לא זכור לי השם .

omer landau

New member
תודה רבה אני אחפש

זה ממש מוזר כי שקיבלתי את המשחק אז הנחיתה הראושנה שלי הייתה במסלול 26 וגם ההמראה הייתה משם אז אין לי מושג מה קרה לזה פתאום סתם על הדרך עוד שאלה חחחח בשביל מה ה Flight Instructor מה הוא עושה?? אתה יכול לערוך את כל התנאים של הטיסה או משהו??? ואת הקרקע ?? פשוט שמתי לב לזה אתמול תודה רבה על כל התשובות

almogogi

New member
לגבי גובה מעל פני הקרקע

בחלק מהמטוסים יש Radio Altimeter שנותן את הגובה מעל הקרקע (עד לגובה של 1,500 רגל). הוא עובד על עקרון דופלר ולכן הוא מאוד מדויק ואינו מושפע ממזג האויר. השימוש העיקרי בו הוא בגישה לנחיתה (קשר עין עם המסלול ברום החלטה) וב GPWS. תחפש פנל שמכיל את ה Gauge הזה. אלון.

למעלה