ASUS EEE 900 או IBM T40

NetCriminal

New member
ASUS EEE 900 או IBM T40

שלום, אני סטודנט שמחפש מחשב נייד בתקציב יחסית נמוך (עד 2400). המחשב ישמש בעיקר לקריאת וכתיבת מסמכים, דפדוף באינטרנט ואמממ זהו... לא פוטושופ, לא משחקים ודברים כבדים שדורשים מפרט גבוה. לאחר שיטוט רב ונרחב צמצמתי את האפשרויות לשני ניידים שנכנסים לתקציב ומתאימים לדרישות שלי. הראשון הוא ה EEE PC 900 שהיתרון הגדול שלו הוא הניידות (שזה פרמטר חשוב בשבילי) אבל אני חושש שהוא קצת מצועצע ולא ממש אפשר לקרוא לו מחשב (האמנם?). המחשב השני זה THINKPAD T40 שנראה יותר רציני ולא מצועצע אבל מגיע עם זכרון נמוך יותר וללא WIFI... מה לעשות בקייס כזה? האם ה EEE 900 הוא סתם מחשב קטן מצועצע או שאני יכול לומר שממש קניתי מחשב נייד? תודה

יאיר B

New member
T40 חדש? מעניין. זה מחשב ישן יחסית

עם מעבד שלא נועד לנייד (פנטיום 4 - מעבד שולחני). 40GB דיסקשיח וסוללה נורמאלית מצד שני הוא מאוד חזק פיזית ויש לו מוניטין טוב מאוד. אסוס בא עם מעבד סלרון ויותר זיכרון וכרטיס רשת אלחוטי, אבל הוא מרגיש מצועצע משהו (אם כי עובד יופי - יש לי את ה-701 שלהם ועובד בסדר גמור). מגיע עם דיסקשיח מאוד קטן (16GB) ועם לינוקס מותקן עליו. אין לו כונן אופטי. הסוללה קטנה (לא תחזיק הרבה זמן, שעתיים +).

NetCriminal

New member
גם אני הופתעתי למצוא IBM T40 חדש

כי ניידי הIBM THINKPAD נחשבים למתולוגיים ול"הנייד" של פעם... אבל לפי מה שנראה מהאתר הוא אכן חדש לגמרי ולא מתצוגה או מחודש. אני חושב שאני אלך על הIBM בסוף. אם למישהו יש את ה2 סנט שלו, שיגיד לפני שאני מזמין

פיל לבן

New member
אחריות וחלקים

אם הוא חדש (לא נגעו בקופסה 6 שנים) אחלה, יצא לך טוב, כי זה באמת מחשב מסדרה מעולה. אבל איפה הבעיה מתעוררת? אם פתאום (וקורה לפעמים) תצטרך לנצל את האחריות שלך , אז אתה יכול להגיד שלום למחשב החדש שלך.... IBM לא מייצרת חלקים חדשים לסדרות הישנות שלה, T40 במקרה שלך, וזה אומר שאם יצטרכו להחליף לוח אם, מסך, או כל דבר אחר למחשב שלך - אתה תקבל חלקים מחודשים, וזה אומר!! חלקים שפרקו ממחשבים אחרים, תיקנו, הלחימו, סידרו, ואז יכניסו את זה למחשב שלך. למה?, כי אתה קונה מחשב שהייצור שלו כבר נגמר. וזאת הבעיה ידידי. אם אתה שואל אותי (ואני מדבר מניסיון) אתה לוקח פה הימור גדול.

NetCriminal

New member
המחשב לא מגיע באריזה מקורית לפי מה שכתוב

באתר... והעניין של החלקים זה סוג של פשרה בגלל שאני לא יכול להרשות לעצמי להוסיף עוד 1K ולקבל נייד חדש שעדיין מיוצר ויהיה בשוק עוד כמה שנים... הימור זה גם לקנות כל מחשב חדש ב 5-10K ושישרף לו הלוח האם אחרי שבוע, ותצטרך להביאו לתיקון.

פיל לבן

New member
לפי דוגמת ההימור שהבאת לא נראה לי שהבנת.

לא משנה, מה שחשוב זה שתהיה שלם עם ההחלטה, בכל מקרה מ-2 המחשבים שהבאת ה- T40 הכי מומלץ.

NetCriminal

New member
אז ההימור פה זה כשהמחשב יתקלקל

החלקים שיוחלפו יהיו מחודשים? האם זה כל כך קריטי? מה עם אנשים שיש להם מחשבים בני 2-4 שנים שכבר לא מיוצרים? אין להם את אותה בעייה?

יאיר B

New member
יש להם אותה פשרה, אבל הם גם צריכים לשלם

על החלקים - מה שאומר שחלקם יעדיפו לוותר על התיקון ויקנו חדש (כי יהיה זול יותר בחלק מהמקרים). לגבי לקנות מחשב חדש ב-8000 וישרף לוח אם אחרי שבוע - תשים במעבדה וירכיבו לוח חדש - כי יש כזה חדש. לזה הכוון הפיל הלבן.

למעלה