Assisted Hatching
- מי מכיר?

אמאלולי

New member
Assisted Hatching ../images/Emo22.gif - מי מכיר?

וכמו תמיד - פונה אליכן לעזרה והתייעצות
מחפשת מידע והמלצות (או לא...
) על התהליך - שהוא בעיקרו מעין מיקרו מניפולציה לביצית במטרה לעזור בהשתרשות האם אכן משפר את הסיכויים?
ובעיקר - מהם הסיכונים?
תודה מראש

דפניש

New member
חירור מעטפת הביצית

בכל שבע ההפריות האחרונות באיכילוב (היו עוד ארבע במדיקל..) עשו לי חירור במעטפת של הביצית. לטענתם החירור עוזר להשתרשות. לצערי, במקרה שלי לא היו הצלחות...

דפניש

New member
לא...

באיקסי מחדירים בכוח את הזרע לביצית (אני חושבת במקרים של בעיות זרע), ובחירור מנקבים את המעטפת של העוברים.

sab sab

New member
אנחנו גם עושים AHA החודש..

...לפי מה שהבנתי מהרופא אין ממש הוכחות שזה עוזר אבל למה לא לנסות?? העיקרון פשוט: הביולוגית עושה "חלון קטן" במעטפת העוברים על מנת לעזור להם לתקשר טוב יותר עם הרחם ולעזור בהשתרשותם. הפעולה מבוצעת עם לייזר או עם חומצה, אבל עדיף בלייזר וזה כבר תלוי איפה את עושה את זה (במדיקל משתמשים בלייזר). יש רופאים שנותנים לך גם אנטיביוטיקה אחרי AHA כדי למנוע זיהומים אצל העובר. אגב, הAHA מבוצע בעוברים של מינימום 3 ימים. ב-ה-צ-ל-ח-ה ואשמח לקבל משוב גם ממך

אמאלולי

New member
איחולי ../images/Emo50.gif + ../images/Emo35.gifשאלה...

ראשית וחשוב מכל - בהצלחה, עם או בלי - העיקר שכבר יצליח!
השאלה היא מהם הסיכונים שיכולים להיגרם - בסה"כ מדובר בפעולה חודרנית ואולי גם די אגרסיבית (לקטנטנים בכל אופן) - וכמו בכל פעולה כפויה ולא טבעית, אני מניחה שיש סיכונים. הרופא שלי טוען שאם יש כאלה, הסיכויים שיקרו הם אפסיים. ובכל זאת... מחכה לשמוע מנסיונכן!

חגית6

New member
היי אמאלולי,

מקריאה בארכיון הפורום הבנתי שהסיכונים הם הפגיעה בעוברים, אך הם קטנים ולעומת זאת יש סיכויים יותר טובים להשתרשרות. כשאני עשיתי את ההחזרה לאחר AHA קיבלתי פרדניזון (סטריואידים) ואנטיביוטיקה כדי לשמור על העוברים מפני זיהומים, וכד'. בהצלחה !

מוסיפה מה שידוע לי

גפ לפי הרופא שלי (אולי זה אותו רופא
) אין ממש הוכחות שזה מצליח. מה שהוא הסביר לי, שאחרי ההפריה התאים מתחילים להתחלק, ובאיזשהו שלב יש כמו "בקיעה" מתוך הביצית. העובר צריך לבקוע את מעטפת הביצית, וכך להשתרש ברירית הרחם. חוששים שבמקרים מסויימים (במיוחד בביציות מבוגרות יותר - של נשים מבוגרות יותר) המעטפת יותר עבה והעובר פשוט לא מצליח לבקוע אותה, אז הם עוזרים בכך שהם עושים חור קטן שמאפשר את הבקיעה ביתר קלות.

sab sab

New member
תודה../images/Emo24.gif מה איתך אבוקדוים??

מה קורה? אולי נתראה שוב במדיקל החודש?

sab sab

New member
אמאלולי,

לא ידוע לי על תופעות לווי על העוברים או סכנות כלשהין . הפעולה אמורה להתבצע על הקליפה שעוטפת אותם וזה כבר תלוי במיומנות של הביולוגית...אנחנו בכל מקרה רק מבצעים הפריות עם ICSI לכן אני ממש לא מתרגשת מעוד מניפולציה .מה הרופא שלך אומר? אני מבטיחה להביא עיכונים חמים מהשטח

למעלה