assigning slids and knobs

Miles D

New member
assigning slids and knobs

שלום לכולם, רכשתי לאחרונה מקלדת שליטה עם סליידים ונובים והייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר בכמה מילים על עניין ה - ASSIGN. או במילים אחרות, איך אני קובע איזה סלייד\נוב יבצע איזושהי פעולה ספציפית על ה-VST?

dmt4me

New member
../images/Emo26.gif

תודא שהתוכנה מקבלת אות מהמקלדת שלך ואם כן ואתה מצליח לכתוב איתה בעזרת ויאסטי שונים אתה פשוט מסמן על מה אתה רוצה לשלוט ולוחצ WRITE בויאסטי והנובים שאתה מזיז במקלדת ישלטו על המכשיר שתבחר( יש גם הגדרות על איזה זחלן תרצה לשלוט וכו")

Miles D

New member
עוד פרטים על המוגבלות

קודם כל תודה על העזרה, המקלדת עובדת בלי שום בעיה, ועם כל VST. ניסיתי את העצה עם ה - write, ולא כ"כ עבד (למה הכוונה ב"סמן על מה שאתה רוצה לשלוט"? פשוט קליק עם העכבר על הנוב או הסלייד? לא עזר לי) בעיה נוספת היא שמשום-מה יש לכל VST יחס אחר לעניין השליטה עם הנובים והסליידים. כדוגמה, בסינטי שנקרא z3ta+ (rgc:audio) קיימת האופציה (בעזרת מקש עכבר ימני) הנקראת "MIDI LEARN" וגם "MIDI FORGET", וניתן לעשות assign ספציפי. ב - Novation V-staion כבר נקבע ה- assign ולא נראה כאילו אפשר לשנות אותו... וב- evp73 לא נראה כאילו ניתן לעשות שום דבר בעזרת הנובים והסליידים, למרות שאילו קיימים (וירטואלית) על ה - VST. מקווה שאני לא מנפח את השכל, ותודה מראש בכל מקרה.

kundara

New member
כן , זה תלוי בפלאג

יש כאלו שמראש משייכים את הנובים שלהם לכל מיני קונטרולרים, ויש את המתוחכמים עם ה midi learn וכו'.

CrazyOded

New member
midi learn?!?!?!

נשמע מעניין... מה זה בידיוק? ואיך משתמשים בזה? איך מפעילים את זה... וכו'... תודה!!!

kundara

New member
פשוט

יש את זה ב Z3ta+ או כל פלאג שמכבד את עצמו מאוד (חח) יש כפתור כן? לוחצים עליו כפתור ימני- midi learn משחקים עם הנוב והופ, הנוב הזה שולט על הפרמטר בסינט.

CrazyOded

New member
עד עכשיו מה הייתי עושה:

יש לי Radium 49... הייתי מגדיר כל נוב דרך המקלדת עצמה... וזה לא נוח, ואתה צריך לזכור קוד של כל פעולה וזה מסובך אני חייב לנסות מה שאמרת באיזה עוד פלאגים יש את הפאשרות הזאת חוץ מהפלאג שציינת?

kundara

New member
בנייטיב

ואממ... לא מתעסק בהרבה פלאגים אני דיי תקוע על הזטא. וחוץ מזה אין לי נובים במקלדת אז אף פעם לא חקרתי את זה ממש. אני עושה את המידי לרן כדי לעשות אוטומאציה עם הקי אדיטור ב controler lane.

HeavenlyB

New member
יש לך אפשרות ליצור Controller

בקיובייס, ולשייך כל כפתור לפקודה כלשהיא. גם ל-Devices ובחר ב-Device Setup ושם תוסיף Controller (סימן הפלוס שלמעלה). אח"כ בחלון שלו תוכל להגדיר על איזו פקודה כל כפתור ישלוט.

CrazyOded

New member
מה לעשות אחרי דוויס סט-אפ?

אני לא רואה קונטרונל בשום מקום...

Miles D

New member
אני לא מוצא את מה שאתה מתאר

יכול להיות שזה בגלל שאני משתמש ב - SX 2? בכל מקרה, אשמח לתאור מפורט יותר של עניין ה - controller. (אני מחפש מדי פעם ב help של התוכנה, אבל לא מוצא תשובה מספקת)

למעלה