asp / asp.net to uml diagram

אבי9123

New member
asp / asp.net to uml diagram

שלום לכולם, אני מבצע פרוייקט עכשיו ועומד בפני מכירתו. החברה שרוצה לקנות את המוצר מבקשת UML Diagram שמתאר את כל הקוד. פעם ראשונה שאני מתבקש לעשות כזה דבר. קיבלתי דוגמה בvisio אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל אפילו בנושא הזה. יש תוכנה שפשוט מקלידים קוד והיא עושה את התרשים, אני יודע שיש (חייב להיות!!!) אשמח לעזרה בנושא, אבי

IdleThought

New member
הממפ

יש כמה סוגים של UML ע"פ שלבי העבודה וזה תלוי איזה תיעוד הם באמת מבקשים ממך אתה יכול להוציא CLASS DIAGRAM סתם מתוך שימוש ב VS2005 , זה מייצא את מבנה המחלקות בצורה גרפית נחמדה וחביבית ורוב הסיכויים שיירצה אותם (אני מקווה שטרחת לתעד את הקוד שלך כיאות..) אני חושב שאתה יכול להוציא סיקוונס ע"י שימוש בראשיונאל רוז אבל לא סגור על זה USE CASE אתה חייב לכתוב ידנית כי זה האפיון הראשוני מילולי של הפרוייקט אבל מכיוון שהפרוייקט נכתב כבר אני לא בטוח אם הם יידרשו את זה (ברכות לרגל ההצלחה בפרוייקט !!)

EdotK

New member
ממש לא מאמין שיש כלי שייצור

דיאגרמות לASP. ASP בדר"כ זה VBScript שזו בכלל לא שפה מכוונת אובייקטים. לא רואה מה הטעם בUML לכזו שפה. אני מניח שהם מבקשים ממך Use case ולא Class diagram. בכל מקרה, תוריד כלי חינאמי מהאינטרנט ותתחיל לשבור את הראש.

IdleThought

New member
הממפ..

ב VS2005 כאשר לוחצים קליק ימני על אחד הקבצים בפרוייקט ובוחקים SHOW CLASS DIAGRAM הוא מציג את המחלקות שם כ UML אם יש לך VISIO מותקן אז אתה יכול ללחוץ על כפתור ההמרה של VISIO הוסיף ל VS (אם אין אז תחפש בהגדרות של VS ותוסיף את הסרגל שלהם) ואז המחלקות מתוך הפרוייקט שלך ייטענו לתוך VISIO ותוכל לערוך אותן שם כרצונך למיטב ידיעתי זה יעבוד רק ב ,NET (וזה לא יעבוד עם ASP3

אבי9123

New member
אנסה (אני מקווה שאצליח)

אני לא מאמין, אני כבר יומיים שורף על הדבר הזה בלי תוצאות. בסוף אני אתייאש ויעבור לתיעוד של הקוד בWord. חפשו אותי בשנת 2009...
תודה, אבי

עידו פ

New member
כדאי קודם שתתאפס על מה שמצפים ממך

אין דבר כזה UML diagram. יש class diagram, use case diagram, sequence diagram ועוד וכל הדיאגרמות האלו נכתבות בנוטציה של UML. בנוגע ל-visio, הכלי מסוגל לבצע reverse engineering לקוד דוטנט רק בגרסת ה-2003 שלו (הגרסה המכונה visio for enterprise architect) וגם אז למיטב זכרוני זה לא מבצע טוב reverse engineering לקוד asp.net. בנוסף יש לזכור ש-visio תומך בגרסת UML 1.1 והתוצר שלו הוא די קקה. אחרי שתבדוק עם הלקוחות שלך אילו תוצרי UML הם מעוניינים לקבל, תסתכל על הכלי הבא: http://www.sparxsystems.com/products/ea.html הוא תומך ב-reverse engineering של קוד דוטנט, כולל קוד ASP.NET לשאלות נוספות בנושא UML וכלי מידול, ממליץ שתבדוק את פורום הנדסת תוכנה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1279

EdotK

New member
Reverse Engineering?!

לקוד שהוא עצמו כתב? לא נראה לך שיש לו את קוד המקור?

עידו פ

New member
reverse engineering זה לא רק

מ-EXE לקוד מקור. במקרה של UML, הכוונה ב-reverse engineering זה מקוד לדיאגרמות (מאחר והכיוון הרגיל הוא forward engineering מדיאגרמה לקוד). הגיוני לא ?!

IdleThought

New member
השאלה האמיתית היא

איך קיבינימט מישהו בונה מערכת ולא טורח לכתוב לה מסמכי אפיון ועיצוב לפני שהוא כותב קוד?

עידו פ

New member
כשאתה מתכנת עצמאי שמעולם לא עשה

הכשרה מסודרת בנושא עיצוב, ניתוח וניהול פרויקטים, אתה די מתכנת מה שאתה חושב, מבלי לתעד כלום. גם אני הייתי כזה עד גיל 20 בערך.

IdleThought

New member
אני מתקשה לקבל את זה

אפילו כשהולכים למכולת עושים רשימת קניות...

עידו פ

New member
יצא לי לא פעם לעשות קניות בסופר

מזכרון בלבד ו/או ע"י דמיון של המדפים בארון ונסיון להזכר מה חסר. עד שעשיתי קורס תכנות בצבא לא ידעתי שיש דבר כזה מסמך אפיון למערכת, אע"פ שכל המערכות שפתחתי עד אז (והיו כמה) היה בהם איזשהו אפיון שבוצע (ייתכן שקראתי לזה "מה התוכנה אמורה לעשות"). עכשיו קח את כל אוכלוסיית המפתחים בארץ, סנן את אלו שעברו קורס תכנות מסודר, סנן את כל האנשים שעובדים בחברות מסודרות בהם עושים אפיונים, סנן את כל הגרמנים שאצלהם יש אפיון לאיך קמים בבוקר ומצחצחים שיניים ותשאר עם כמה אלפי מפתחים שהמילה אפיון לא אומרת להם כלום.

EdotK

New member
אתה צוחק נכון?

יש לך מושג כמה פרוייקטים ב"עולם האמיתי" נבנים ללא איפיון אמיתי? ומתוך אלו שיש להם איפיון - לכמה באמת האיפיון שווה את הנייר שליו נכתבו? איפיון ודיאגרמות זה רעיון מאוד נכון ומאוד טוב, שלעיתים רחוקות מאוד (לצערי הרב) מיושם בשטח כמו שצריך.

itzikbs

New member
../images/Emo45.gif צודק לגמרי

ואני די בטוח שהמוצלחים והיציבים שבהם הם כאלו ... ביי איציק ב.

EdotK

New member
אתה בטוח שגם לזה קוראים

Reverse Engineering? מה-זה לא נשמע לי...

עידו פ

New member
אם לי אתה לא מאמין, אולי תאמין

אם זה כתוב באינטרנט ?! http://www.developer.com/design/article.php/1593811

EdotK

New member
שמעתי כל כך הרבה שטויות

כבר בפורומים כך שאני לא ממהר להאמין
תודה, למדתי.

itzikbs

New member
שמע: אם מר F אומר לך משהו

תאמין לו !!! אגב, הפיצ'ר של יצירת מסמך אפיון\עיצוב מתוך VS 2003 צפיתי בו עוד ב 2002 שהמציג הציג את זה הוא הציג פרוייקט יחסית פשוט ואז אמר: "זהו פיצ'ר שרק בישראל יישתמשו לכתוב מסמך אפיון לפרוייקט רק אחרי שכל הפרוייקט גמור" וזה באמצעות VISIO. ביי איציק ב.

למעלה