ASD

tym10

New member
ASD

הי כולם!
לבן יש ASD, יש לנו עוד מעט תור לקרדיולוג ובדיקת אקו לב. אין לי מושג מדוע הדחקתי את הנושא הזה כל הזמן ולא בררתי מה זה ומה ההשלכות...
אולי כי הכל הלך חלק עד עכשיו ברוך השם?
מה זה ASD?
מה זה אקו לב
?
השלכות, טיפולים...

naamayesh

New member
גם אצלנו!

ללביא היה PDA (דוקטוס) שסגרו לפני שנה בצינתור וגם ASD (שד"א, זה משמש בדר"כ ראשי תיבות ללהגדרת הרצץ האוטיסטי).

לגבי הASD , מאחר והיה בגודל גבולי, והיה גם את הדוקטוס שעמדו לסגור, אמרו לנו לפני שנה (לפני הצנתור) שיתנו לו צ'אנס עד גיל שנתיים, ואם אז הוא עדיין יהיהמשמעותי יהיה צריך לצנתר/ לנתח.
כך, שעוד 3 חודשים, כשיהיה לנו את התור אצל הקרדיולוג (שניידר) אוכל לספר יותר..

מה שאני יודעת, ASD, אם הוא עד גודל מסוים (כמובן גם בהתאם למשקל הילד), ממשיכים לעקוב אחריו. אם הוא גדול אז סוגרים אותו. בדר"כ מעדיפים לעקוב ולחכות, כי הרבה מהפעמים אין צורך בסגירה.

לגבי אקו לב- זו סה"כ בדיקה פשוטה. כשמגיעים למעקב הקרדיולוג עושים שם 2 בדיקות: אקו לב ובדיקת EKG.
אקו לב זו בסה"כ בדיקת אולטרה- סאונד. התינוק שוכב על מיטה, על הגב וטכנאי אולטרה- סאונד בודק אותו.
EKG- (א.ק.ג)- זו בדיקה שבודקת את הפעילות החשמלית של הלב. בבדיקה הזו מחברים אלקטרודות לפלג הגוף העליון ואסור לנבדק לזוז (אפשרי..) כי כל תזוזה משבשת את תוצאות הבדיקה.

אם יש לך עוד שאלות- אני כאן..

נעמה

tym10

New member
תודה נעמה.

אז ה אי אס די הוא בעצם חור בלב? כיצד סוגרים אותו במידה ויש צורך? מה ההשפעה שלו לעתיד?
עפ"י מה שאת אומרת אביא אותו לבדיקת הא.ק.ג. כשהוא ישן.
שבת שלום.

naamayesh

New member
מעתיקה לך קצת על ASD

ASD
מום זה הינו חור במחיצה שבין העליות (Atrial septal defect) והוא נחשב שכיח יחסית ומהווה כ- 10% מכלל מומי הלב המולדים. באופן רגיל, לב העובר מתפתח כך שבתחילה גדל ספטום בין העליות המחלק אותן לעליה שמאלית ולעליה ימנית. הפרעה בסגירת הספטום (המחיצה) מביאה לחיבור לא טבעי בין העלייה השמאלית לימנית. הפגם הנפוץ ביותר נקרא secundum defect, כאשר יש חור במחיצה באזור ה- foramen ovale. מבחינה קלינית, גם כאשר יש חור גדול ודלף רציני בין העליות, הסימפטומים הן אצל תינוקות והן אצל ילדים קטנים כמעט ואינם מורגשים, ומחלה זו מתבטאת יותר אצל מבוגרים, לאחר העשור הרביעי לחיים. בהאזנה ללב ניתן להבחין באוושה סיסטולית רכה ובפיצול קבוע של קול הלב השני. בבדיקות הדמיה באק"ג ובצילום חזה ניתן לראות לעתים סטיית ציר ימני של הלב והגדלת חדר ימני. טיפול תרופתי כמעט ואיננו נדרש. אם יש דלף רציני אשר עדיין קיים עד גיל 3, יש התוויה לסגירת החור, אשר כיום ניתנת לביצוע על ידי צנתור בחלק מן המקרים. במקרים אחרים יש לפנות לסגירת החור באופן כירורגי.

לגבי ה אק"ג-
אם את חושבת שהוא לא יתעורר כששמים עליו את האלקטרודות, אז בהחלט עדיף..
זה גם מה שאני תכננתי בבדיקה האחרונה, אבל זה לא עבד.. הוא היה ערני ואני הייתי צריכה לשכנע אותו שהתוכנית שהוקרנה בטלוויזיה שמעליו ממש ממש מעניינת...

שבת שלום!

למעלה