אני רוצה לכתוב תוכנה שניגשת לקובץ ומצפינה כל "תו" בו.. עכשיו, קבצים בנויים מכל ה-256 תווים שיש ? או שרק חלק מהם משמשים לזה ? (נגיד.. האם בתווים עד 32 משתמשים בקידוד קובץ ?) בתודה עומר
אז הייצוד שלו ב-ASCII.. ממה הוא מורכב ? מכל תווי ה-ASCII ? או שחלק מהם משמשים לדברים אחרים ..? בקיצור - כדי להצפין קובץ, אני אצטרך ליצור מפתח לכל 256 התווים או רק לחלקם ..?
איזה קבצים אתה רוצה להצפין? אם אין לך הגבלה, אז אתה לא יכול לצפות לקלט מוגבל. אם אתה מגביל את עצמך לסוגי קבצים מסוימים - תבדוק מה הגבלות התוכן שלהם. לא ברורה לי השאלה שלך...
קובץ EXE לדוגמה.. הוא הרי מורכב מ"משהו".. את ה"משהו" הזה אני רוצה להצפין עפ"י אלגוריתם מסויים.. לגשת אליו בתור אוסף של תווי ASCII, ולהצפין אחד אחד.. עכשיו אני שואל - קובץ EXE, מאיזה מהתווים הוא מורכב..? האם הוא יכול להכיל את כל ה-256 ? או שיש תווים שלא משתמשים בהם ?
קובץ EXE מרוכב מבייטים משמע צרופים של 8 ביטים. אים כל צרוף אפשרי אז יש לי 256 סוגים שונים של בייטים כביכול. עכשיו אם החלטתי להתייחס אליהם כASCII אז ברור שכולם יהיו. כלומר כל 256 התוים. יכלתי גם לבחור להתייחס לקידוד אחר שמשתמש בWORDים ואז היו לי 256*256 צרופים אפשריים. הASCII כאן לא רלוונטי. אני ממליץ לך להוריד HEX EDITOR (יש חינמיים) ולפתוח קבצים שונים ולראות איך הם בנויים.