Array expand

OmerSE

New member
Array expand

בוקר טוב, ברשותי שרת של COMPAQ ML370 דיי ישן. השרת מריץ CENTOS 4.2 בשרת ישנם שני מערכי RAID. 2 דיסקים ב RAID1 3 דיסקים ב RAID5 הוספתי דיסק שישי והרצתי כלי של HP בשם hpacucli. הוספתי את הדיסק החדש ל ARRAY השני וביצעתי EXPAND למערך. לקח לו איזה חצי יום אבל בסוף הוא סיים. לאחר הסיום איתחלתי את השרת בכדי לוודא אם הנפח של המחיצה גדל. לכאורה גודל המחיצה אמור להיות גדול בכ 18 G פחות או יותר. df -h מראה לי את הגודל הראשוני של המחיצה לפני הוספת הדיסק. איך אני מבצע בעצם הגדלה פיזית של המחיצה לגודל המקסימלי של הדיסק.

antidot

New member
---->

הוספת הדיסק למערך הגדילה למעשה את הדיסק הלוגי שמערכת ההפעלה רואה, אבל לא את המחיצה. על מנת לשנות את המחיצה שניה (בהנחה שזאת לא מחיצת root): - בצע umount למחיצה - עקוב אחרי השלבים כאן: http://www.redhat.com/docs/manuals/linux/RHL-9-Manual/custom-guide/s1-parted-resize-part.html אם לא ניתן לבצע umount למחיצה תוך כדי עבודה, תעלה בrescue mode מהCD הראשון של CENTOS ובצע את השלבים בלינק.

ezaton

New member
לא.

לא להשתמש ב- parted. התהליך הנכון לביצוע הוא כזה: 0. גבה את המידע. 1. באמצעות fdisk הרחב את המחיצה (כלומר, שנה את סקטור הסוף שלה, ואל תיגע בסקטור ההתחלה שלה). אתה יכול לעשות את זה למחיצה עגונה(!!!) בסיום שמור את השינויים. אם המערכת טוענת שלא ניתן לרפרש את טבלת המחיצות, הרץ partprobe 2. הרץ את הפקודה ext2online על המחיצה (בהנחה ומע' הקבצים שלך היא ext2 או ext3). מע' הקבצים תגדל, אונליין, לכל גודל המחיצה. בכלל, עקב הקלות הבלתי נסבלת של השינוי, אני ממליץ על שימוש ב- LVM לכל סביבה. זה עובד נהדר, וזה היה מקל על חייך מאוד בדיוק בעניין הזה.

OmerSE

New member
מה אתם עושים פה בשעות כאלה?

איך אני יכול לדעת מה סקטור הסוף של המחיצה ולמה אני אמור לשנות אותו?

ezaton

New member
אתה בונה מחדש את המחיצה

שמתחילה באותו המקום, ונגמרת בסוף החדש של הדיסק (הסוף המורחב). ואז, לפי ההנחיות, מרחיב את מע' הקבצים לכל נפח המחיצה

למעלה