Arkham Horror משחק ראשון:

Jade888

New member
Arkham Horror משחק ראשון:

לאחר שבועה שהמשחק כבר אצלי סוף סוף יצא לי לשחק בו עם ידיד שלי. לאחר ש קראתי את ההוראות 3 פעמים עדיין לא זכרתי את כל החוקים (למשל את זה שכשמעבדים את ההכרה או משתגעים מעבדים חצי מהחפצים וסמני הרמז) וכל הזמן חזרתי לחוברת. רק לסדר את המישחק ולהסביר את החוקים לקח בסביבות השעה (ואני חשבתי שלהסביר את החוקים של Vampire זה קשה) בגלל שכל פעם רצנו לשערים שנפתחו לא יצא לנו לבקר בכל שאר המקומות במפה וגם בסוף הפסדנו ל GOO בגדול המשחק הוא די מהנה גם קראתי כמה מהסיפורים של Lovecraft כדי להכנס לאוירה, ואני בטוחה שהוא יהיה יותר כיף עם יותר שחקנים אך דרושים כמה משחקים נוספים כדי ממש להכנס אליו ומה שמפריע זה שלא כל אחד מוכן להקשיב שעה לחוקים. בסוף המשחק נותרו לי כמה שאלות בנוגעה לחוקים: 1) מתי השחקן חוזר מה lost in space and time? 2)כאשר אני חוזת מהעולמות המקבילים ויש בשאר מפלצת האם אני נלחמת בה ורק אז סוגרת את השאר או להיפך?

jack of hearts

New member
תשובות

1. כשדמות נאבדת בזמן ומרחב, באותו תור היא עוברת למשבצת המתאימה ומניחים אותה על הצד (סימון שהיא מעוכבת). בתור הבא שלה במקום לנוע היא נעמדת ובתור שאחרי זה היא מגיעה לאן שהשחקן רוצה בארקהם. סה"כ 2 תורות אחרי שהיא נאבדה. 2. באותו תור שיצאת מהשער את לא נלחמת במפלצת ואת רשאית לנסות לסגור את השער. כל פעם שסוגרים שער, כל המפלצות בארקהם בעלות אותו סימן חוזרות לכוס, אז יכול להיות מצב שבו תצאי מהשער, תסגרי אותו והמפלצת תעלם. אני לחלוטין מבין את הבעיות וגם לי לקח באזור החמישה משחקים עד שהייתי סגור על כל החוקים (ואני עדיין חוזר מדי פעם לחוברת כדי להיות בטוח). ובקשר ללזכור פרטים קטנים שצריך לזכור, אני עשיתי משהו בסגנון (אבל במשחק אחר - Warrior Knights) וזה להדפיס עמוד של דברים שאני תמיד שוכח לעשות. אם את שוכחת תמיד להוסיף Doom token למסלול של הבוס הגדול, אז תרשמי את כל הדברים האלו ותשימי את הרשימה ליד המשחק ושמישהו ידאג תמיד לעקוב אחריה שלא שוכחים משהו. זה מאוד עזר לי ב WK. מאוד מומלץ להכנס לBGG ולהדפיס עזרים כמו השתלשלות התור, השתלשלות קרב ודברים כאלה. באמת לוקח הרבה זמן להסביר את המשחק, אבל אני עכשיו מסוגל להסביר אותו בקצת יותר מחצי שעה בגלל שעשיתי את זה הרבה ואני יודע מה חשוב להסביר, מה אפשר לדלג עליו עד שזה יקרה ואיך להסביר כדי שאנשים לא ילכו לאיבוד. אני בטוח שגם את תוכלי להגיע למצב הזה.

sonde

New member
וזו הסיבה

וזו הסיבה שהמשחק עומד אצלי על המדף! אני יודע שאם נשחק אותו פעם אחת לא בצורה נכונה או ביותר מידי מבטים חטופים לחוברת ההוראות, לא יארו לי משתתפים.

ycyclop

New member
הוראות בעברית בקרוב

נכנסתי לקצב, אז בקרוב יהיה התרגום

Flicker

New member
דווקא אצלי...

המשחק הזה פחות מסובך ממה שנדמה כשרואים בהתחלה את חוברת ההוראות שלו. בניגוד למשל ל-war of the ring שנשאר מסובך גם אחרי ששחקנו בו כמה פעמים (אם כי גם שם זה נהיה יותר קל, מן הסתם). כשהצטרף אלינו שחקן חדש ל-arkham לפני כמה שבועות, ההסבר לקח בסך הכל 10 דקות (אחרי שהלוח כבר היה מסודר - נכון שלסדר את הלוח לוקח משהו כמו 20 דקות...) - אומנם הוא עוד היה צריך קצת הבהרות ודוגמאות במהלך המשחק עצמו, אבל זה משחק עם סדר פעולות די ברור, ואחרי בסך הכל 2 משחקים אנחנו כמעט ולא זקוקים יותר להוראות במהלך המשחק.

Temporary2

New member
וואו, שעה לסדר ולהסביר ?

זה צריך להיות משחק ממש שווה בשביל כזה מאמץ... יש פרופורציה בין כמות החוקים לבין התוצאה ב-gameplay ? או שמרבית החוקים נועדו "להפעיל את המשחק" (נגד השחקנים) ?

למעלה