" ? are you jewish "

" ? are you jewish "

חברים יקרים! זה כמה שבועות אני נמצא בניו יורק ונדהמתי לראות את אנשי חב"ד כבר בכמה מקומות עם תפילין ושואלים סתם אנשים " ? are you jewish " ומשגעים שתניח תפילין . וכשעניתי שאני "נוצרי" הם מסרבים לתת לי להניח תפילין... בטענה שרק יהודים העם הנבחר מותר להם. מה דעתכם?

elior123

New member
דעתי, עליה שלום, היא ש....

הם עושים את זה מהסיבה שלי נראת הכי ברורה וזה שהם חושבים שאם נוצרי יניח תפילין הוא בעצם יחלל את קדושתם! ולכן עד שהוא לא יתגייר הם לא יתנו לו אותן...

אלי פלס

New member
אתה באמת שואל את דעתנו?

לי זה לא מפריע... אני מבין את הקטע שלהם - שיבושם להם. לפני שנה בערך, הלכתי במדרחוב בירושלים עם חבר דרוזי. החב"דניקים שעומדים שם ביקשו מאתנו להניח תפילין. אני סירבתי והחבר שלי ענה שהוא לא יהודי... אין לא מבטא דרוזי והוא גם לא נראה דרוזי. החב"דניק ענה לו שהוא לא מאמין ובתגובה ספונטנית, החבר שלי הסכים להניח תפילין. מיד אחרי אמירת "יחי", הוציא החבר שלי את תעודת הזהות מכיסו והראה אותה לחב"דניק...

almog4

New member
גדול

אהבתי את זה. מעניין מה היתה תגובת החב"דניק.

תנאית

New member
הי!גם לי החבדניקים בתחנה מרכזית לא

מרשים להניח תפילין, פויה!

ShakeSpearE

New member
הם שאלו גם...

הם שאלו גם... אותי!.. ..לפני כמה שבועות, אבל אז הם רצו להביא לי פלייר שיש בו הסברים על פסח. אמרתי להם : "אני יודעת הכל"
(זה שאני יודעת מה כתוב שם לא אומר שאני עושה את זה). אבל לא הציעו לי תפילין! חבל, לא ידעתי שיש להם גם את זה. פעם הבאה אני אבקש. אגב, הם שאלו גם את בנדוד שלי (דתי-אמריקאי) "are you jewish?", אז הוא ענה להם: "לא, אני סתם חובש כפה"

למעלה