Archos 101 ?!

Mr BIG Biker

New member
Archos 101 ?!

או אם יש לכם הצעה אחרת
מראש תיסלחו לי אם אני שואל שאלות של
אני מחפש טאבלט במחיר "שפוי" (בכל זאת סטודנט) ופגשתי את המכשיר הנ"ל, זאת אחרי ש: פסלתי את הIpad (כי זה אפל ואין לו שקע USB) ופסלתי את הארכוס 9 מבוסס חלונות 7 (כי כל הביקורות אומרות שהוא עובד כמו צב, וזה לא שונה מהנייד המעאפן שיש לי כרגע) השימוש בעיקרון הוא אינטרנט, תמונות, וידאו, משחקים ? (בקצרה כל מה שמעביר את ההרצאות
), וקבצים כגון: וורד, אקסל (חשוב!) וPDF.... פשוט לחבר את הדיסק און קיי ולעבודה יש לציין שזה לא המכשיר העיקרי יש מחשב שולחני, אני פשוט צריך משהו נייד השאלה הראשונה שלי היא האם מכשיר מבוסס אנדרויד יוכל לתת לי מענה במיוחד לגבי עניין עריכת קבצי וורד ואקסל (כאילו מה אפליקציות ? וכמה זה ידידותי/שימושי/...) והשאלה השנייה היא לגבי המכשיר הנ"ל או אם יש לכם המלצות אחרות שיכולות להתאים (אל תגידו נייד רגיל
) תודה מראש

Shpritz

New member
האמת שהוא נראה לא רע בכלל..

אבל השאלה הכי חשוב היא מה התקציב? בערך 300 דולר? קח בחשבון שככל שהזמן עובר, ככה הדרישות שלך ממה שאתה קונה עולות ואם פתאום המכשיר שלך לא יוכל להריץ אפליקציות שניבנו עבור מעבדי דואל-קור שזה נהיה לאט לאט דרישת מינימום אפילו בסלולארי- הרי שלא רק שתישאר מאחור.. אלא תרגיש תחושה של החמצה. אני אישית הייתי מוסיף עוד כסף רק בשביל לקבל מעבד כפול ליבה, מערכת הפעלה 3.0 (הרי גוגל הודו ש2.2 לא אמורה לעבוד על טאבלטים) ועוד ראם בשביל מולטי טאסקינג.

Mr BIG Biker

New member
התקציב

הוא עולה בבאג 1680שח לגירסת ה8GB (שפרוסים ל700תשלומים לסטודנט עני כמוני
) שזה בערך +- התקציב השאלה העיקרית היא האם מכשיר מבוסס אנדרויד יתאים לשימושים שלי (בין אם הארכוס לבין מכשיר אחר) או שכדאי לי לחסוך למכשיר מבוסס חלונות ש"סוחב" (למשל האסוס Eee Slate EP121
אבל 1000$... יקרררר) או שכמו הLCD לחכות שיכנסו לשוק והמחירים ירדו (מממ 2014
טוב על מי אני עובד המחירים ירדו כי הלד ניכנסו לשוק ע"ע טכנולוגיה חדשה) בסופו של דבר אני לא איזה גרפיקאי וכמו כל דבר הדרישות עולות הטכנולוגיות משתנות זה לא מחזיק לעד (דוגמת המיני נייד הנוכחי מכשיר שהיה בזמנו פשוט גם זה מה שהייתי צריך בזמנו ופעם הוא סחב סבבה היום בא לי להרוג אותו, אבל עברו כבר שנתיים+ מאז שקניתי אותו אז זה "מקובל") את השימושים הנוכחיים שלי פירטתי כבר אז השאלה האחרונה היא האם מכשיר כמו הארכוס 101 יחזיק לי את השנתיים של "שקט" עד לשידרוג/הג'וק הבא או שהוא יחזיק לכמה חודשים הקרובים ואז אני אתבעס ובמקרה הזה... מה החלופות האחרות? כמו שאמרת בעלות דואל קור (מחו"ל!?) בסדר גודל של אותם מחיר ? והאם תהיה תמיכה בעברית... תודה

הדרישות שלך השתנו מאז שקנית את הנייד?

כי כמו שנשמע לי כנראה המחשב הזה זקוק לניקוי, ואולי החלפת מערכת הפעלה, למשל אובנטו תזריק למחשב זריקת ריענון ותאיץ אותו לרמות חדשות, כי כמו שאני רואה את הסטודנט האביון הזה שרוצה לרכוש טאבלט אבל מחלק למיליון תשלומים חבל על הכסף...

Mr BIG Biker

New member
טוב לא עד כדי כך אביון

מערכת הפעלה חדשה הכוונה לפירמוט? לא עוזר ואגב מריף אקס פי ויסטה ו7 לא בלקסיקון שלו מה זה אובנטו? עובד לאט ניתקע ולא מותקנים עליו תוכנות כבדות למעשה רוב הזיכרון פנוי פאדיחה להדליק אותו בהרצאות כי הוא מתחיל להשמיע רעשים כמו גנרטור וזה כולה מחשב 10" סוללה שמחזיקה בטעינה מלאה 7דקות=דורשת החלפה למרות שיש אחריות אבל בטח לא תקפה לגבי סוללה אחרי שנתיים והצורך לחדש... המחשב אתמול נישלח למעבדה אבל לא צופה לו עתיד מזהיר לגבי דרישות... בזמנו לא הבנתי בתחום הנידים בכלל ולא חיפשתי דברים כמו סוללות מרובות תאים שיחזיק... והייתי צריך משהו זמני עד שאקנה מחשב שולחני אז שיהיה קטן ונייד בדיעבד קניתי את המיץ של הזבל... היום אני סטודנט שצריך משהו שיפעל! טאבלט גם לרוב יותר קל ותופס פחות מקום בין אחסנה לבין השימוש כי אין מקלדת

יכול לתת את הדגם שלו ונטעה עם קנקנו?

אם אתה לא צריך אותו אני אשמח לקבל אותו בתרומה
אובנטו היא לינוקס מאוד פופולרית שעובדת נפלא על מחשבי נטבוק, יש גם גירסה מיוחדת רק לנטבוקים, אגב יש גם אנדרואיד לנטבוקים אבל לא הוצאה רשמית של גוגל כך שלא ממש כדאי לעשות ניסויים, לגבי התקנה מחדש, כן זה פירמוט, בכל מקרה גיבוי תמיד חשוב לעשות בלי קשר, וXP אחרי שנתיים מתחיל להתחרפן, אז או להתקין XP נקי מחדש או אובנטו, מידע נוסף על אובנטו : http://www.ubuntu.com/

Mr BIG Biker

New member
המערכת הפעלה

לא מותקנת שנתיים עשיתי פירמוט איזה כמה פעמים (בפעם האחרונה היתה ביום שישי) הדגם הוא LG X110 צריך להתארגן על חלונות בצרפתית ואז הוא כניראה יעבור להורים בזמן שאני אתחדש לי בטאבלט כמו כן ניראה לי שלא ענו לי עדיין האם מערכת הפעלה אנדרויד תתאים לשימושים שלי ולעבודה עם קבצי אופיס וכמה זה "ידידותי" תודה

לא לאופיס, לפחות לא משהו מזהיר

אפשר לקרוא כמו בכל סמארטפון, אבל התוכנות לעריכה לא הברקה, כדאי להבין שהאנדרואיד/אייפון וכו' מיועדים להסתובב וטאבלטים שמבוססים עליהם לא נכנסו עדיין לרמה של שימוש כזה, ז"א אם אופיס זה החשוב לך אז לא אל תקנה מכשיר אנדרואיד.

Shpritz

New member
זה בעייתי כי זה מתחלק לשניים..

תמונות, וידאו ומשחקים זה בדיוק טאבלט.. אבל מצד שני עריכת קבצי אופיס לא בדיוק תפור על טאבלט. אני עובד עם SGS וכן יכול לפתוח ולערוך קבצי וורד ואקסל שהעברתי למכשיר, אבל כמובן שהם נראים קצת שונה ועובדים קצת אחרת מאשר מחשב ותוכונת יעודיות. כמו שאמרתי.. אני אישית חושב שאתה צריך להגדיל קצת את הסכום שאתה רוצה להשקיע ובאמת אולי לשקול בכלל מחשב נייד קטן כמו שכבר יש לך ודיי סיים את דרכו..

erezor

New member
מחשבות... :)

לא יודע כמה ביקורות קראת על המכשיר הזה, אבל הנה אחת: http://www.engadget.com/2010/12/24/archos-70-and-101-internet-tablet-review/ די קוטלים אותו, ומניסיוני הביקורות שם בדרך כלל קולעות למטרה. באופן אישי, אני דווקא הייתי פוזל לכיוון של האייפד 1 (מצטער על חילול השם בפורום הזה, אבל אין היום באמת אף מחשב לוח שמתקרב אליו...), או לגלקסי טאב. אם היה לך כסף הייתי ממליץ להמתין לגלקסי טאב 2 שבטוח יהיה מפלצת, אבל זה מה יש. בתור מי שהשתמש בעבר במוצרים של ארכוס, המכשיר הזה די מאכזב. חוץ מזה, הייתי מציע לך להתרחק כמו מאש מהמכשירים מבוססי חלונות - אם כבר מבוסס חלונות, באמת עדיף ללכת על לפטופ.

למעלה