Arcane Healing

Ferenheit

New member
Arcane Healing

לכאורה מדובר באוקסימורון (משהו כמו "צרחה אילמת") אבל מצאתי בזמן האחרון כמה איזכורים לאפשרויות לעקוף את חוסר ההיכרות והניכור הטבעי שבין מכשפים קוסמים אשפים וכו´ לבין קסם כהני אלוהי שמיימי: 1. ברומח הדרקון יש לחש עוצמתי שמאפשר לעשות מניפולציה של הזמן ולשחזר את המצב הגופני של יצור. מכשף בדרגה עשר לדוגמה יכול לסיים את הקרב ולהטיל לחש שיחזיר יצור למצבו הגופני לפני עשר דקות (זמן הפעולה הוא דקה לדרגה). זה מרפא כל נזק, כולל רעל, מחלה והצטננות. לפני שאנחנו שואלים מה קורה במידה והיצור מת אפשר לזרוק את הלחש הזה לפח. עם כל הנחמדות שבו ברור לכל בר דעת שהמצב הגופני שלנו כולל את המחשבות והזכרונות כך שהלחש הזה יוצר פרדוקס קל - הלחש לא הוטל (הוא עדיין בזיכרון במוח שלי לפני עשר דקות) או לפחות חור רציני בחוקים. בכל זאת כדאי לשמור את הרעיון בפינה כלשהי בראש, לשימוש עתידי. ... נשמר. 2. בהולופאוסט עיר הנקרומנסרים של עולם הארצות המצולקות של חרב וכישוף ישנו לחש שינוי צורה בסיסי למדי שמאפשר לך להעתיק את יכולת הטרול להתחדש - וכך להתרפא. הלחש בעוצמה חמישית ונמשך עשר דקות לדרגה, יתרון שמפצה מעל ומעבר על החיסרון של הריפוי ההדרגתי. בנוסף, הוא מאפשר לחבר מחדש איברים קטועים ומגן מפני נזק שגורם למוות מיידי (מכת חסד לדוגמה) יש איזה בקלאש שעלול לגרום ל- 1-4 נק´ כושר לרדת זמנית בסוף הלחש אבל הלחש הזה הוא אוברקיל לכל שיטה ועניין. מטרת הלחש היא כל יצור ולא רק המטיל ומי צריך כהן עכשיו ? 3. באותו מקום ישנו לחש מעוצמה שניה שמאפר להקריב לחשים אחרים. כל שתי עוצמות לחש מוקרבות מרפאות 2-9 נקודות פגיעה. 4. לחש נוסף (עוצמה 7) מאפשר למכשף להעביר 1-6 נק"פ לדרגה בין שני אינדיווידואלים (הם לא חייבים לאהוב את הרעיון). מה אתם חושבים ? טעות קטלנית ומפרת איזון ? שילוב בריא בין סוגי הקסם ? למה קוסמים לא יכולים לרפא אבל יכולים להטיל הגנה מרוע והגנה ממישור שלילי ?

shlomz

New member
אפרופו regeneration

בזמנו היה דיון מעמיק ב-Dragon Magazine בנושא: האם אשה, שאינה בתולה, העונדת Ring of Regeneration (ולכן קרום הבתולים שלה נוצר מחדש) נחשבת ל"בתולה" מבחינת היכולת לרכוב על חדי-קרן. נראה אתכם מוצאים פולמוס מטורף מזה (חוץ מאשר בכנסייה הקתולית)ץ

Ferenheit

New member
ממממ...

אם לקחתי את זרועו הכרותה של הכהן וחיברתי אותה הפוך לפני הטלת regeneration אז היא תתאחה הפוכה. לפיכך, אלא אם קרום הבתולים שלה נקרע תוך כדי לבישת הטבעת, הוא כבר התאחה מזמן ולטבעת לא תהיה השפעה.

Shadowmage

New member
בהתחשב בכך

שהלחש הראשון שתיארת נשמע כמו משהו רב עוצמה עד כדי גיחוך (להחזיר את הזמן לאחור?!?! זה מופרע לחלוטין!), אני אפילו לא הולך להתייחס אליו. הלחש השני הוא בעוצמה חמישית, כך שצריך להיות לפחות בדרגה 10 בשביל להטיל אותו ובנוסף לכך צריך ללכת ולמצוא מישהו שילמד אותך לחש די נדיר - נשמע מאוזן מספיק לטעמי. הלחש השלישי כבר בא עם מחיר די כבד. הקרבת לחשים לטובת ריפוי עצמי. גם זה מאוזן מספיק לדעתי. הלחש האחרון נשמע כמו לחש ניקוז אנרגיה ושוב, בהתחשב שצריך להיות בדרגה 14 בשביל להטיל אותו אז זה נשמע בסדר. באופן כללי, אני לא רואה מניעה מיוחדת לאפשר למכשפים להטיל קסמי ריפוי, אבל (ברור שיש כאן "אבל") הלחשים צריכים להיות בעוצמה מאוד גבוהה ועם תוצאות חלשות יחסית ללחשי כוהנים. הסיבה לכך טמונה בצורה שבה אני רואה את סוגי הקסם השונים. המכשף פועל על עקרונות הגיון והבנה של התופעות שמסביבו (אני יודע, גם זה סטריאוטיפ של D&D, אבל לי זה נשמע הגיוני שקסם ומדע הולכים ביחד) ומכיוון שגוף האדם הוא מכונה מסובכת קשה למכשפים ללמוד איך לרפא. קשה, אבל לא בלתי אפשרי.

Ferenheit

New member
קודם כל תיקון קל

הלחש TIMEHEAL שעליו כתבתי ראשון הוא לחש מעוצמה חמישית אבל אומר במפורש שהוא לא יחזיר לחיים יצור. הכתוב אינו מתייחס למחלות ופגעים אחרים ספציפית אבל גם לא מתייחס בעניין זה לנק"פ אלא למצב הגופני של הייצור אז אני מניח שמחלות רעלים וכו´ נכללים. כאן עולה בעיה שקיימת בהמון לחשים. לחשים והעוצמה שלהם נמדדים הרבה פעמים לפי התועלת המקומית שלהם לשחקנים ולא כמות האנרגיות שהם מפעילים, השינוי שהם כופים על המציאות וכו´. הלחש הזה גם טומן בחובו גורם סיכון של כישלון לחש שמאזן אותו מעט יותר אבל אין ספק שאתה צודק - מעבר בזמן לא יכול להתבצע על ידי לחשים מרמה 5. יצירת קור קשה הרבה יותר מיצירת חום לדוגמה, מעבר קדימה בזמן פשוט הרבה יותר ממעבר אחורה בזמן, ויצירת חשיכה הרבה יותר קשה מיצירת אור. בנושא הריפוי - כשכהן מטיל לחש ריפוי הוא לא עושה שום דבר מתוחכם. אחד מהעקרונות הבסיסיים של הקוסמולוגיה הפנטסטית של מבוכים ודרקונים הוא שאנרגיה חיובית עושה לחיים מה שאנרגיה שלילית עושה לאלמתים. כהן יכול לרפא זומבים עם לחש גרימת פצעים קלים בלי ללמוד את האנטומיה שלהם ולדעת להפעיל את האנרגיות העדינות במקום הנכון. או במילים אחרות:בנזין מחזק את המדורה לא משנה איפה אתה שופך אותו, ומים מכבים אותה גם אם אתה לא כימאי. מה יותר מסובך - ללמוד לרפא את הגוף האנושי או להפוך אותו לדרקון ? ליצור העתק שלו ?

Shadowmage

New member
לא כ"כ עקבתי אחרי החלק האחרון

אתה מסכים עם הגישה שלי, או לא? במקרה של כוהנים, הכהן לא צריך לחשוב על מה שהוא עושה, הוא מאמין ביכולת של האל שלו ולכן זה עובד - אם צריך הרבה אנרגיה אז הוא נותן אותה, אם צריך מעט במקום הנכון, לשם היא הולכת. זה מה שטוב בזה שיש אמונה עיוורת - ההגיון לא משחק תפקיד. לחשי שינוי צורה, לדעתי, לא אמורים להיות בין לחשי הקוסם. הם צריכים להיות אצל כוהנים ופסיונים אבל לא אצל קוסמים. בנוגע ליעלות הלחשים לעומת העוצמה שלהם, מה זה לחש "יעיל"? לכל לחש יש מצב ומקום שבו תהיה לו מקסימום תועלת. לחשים שיעילים מאוד בכל מקום ובכל מצב יהיו מאוד מוסבכים להטלה, גם אם הם לא מאוד אנרגטיים (רק תחשוב על כל הפרמטרים השונים שהלחש אמור להיות מסוגל להתגבר עליהם), ובהתאמה העוצמה שלהם תהייה גבוהה, לא? במקרה של לחש שקשור בזמן, לדעתי (וזו רק דעתי) הסיבוכיות ועוצמת האנרגיות הקשורות למסע בזמן גורמות לכך שאין אפשרות להבין את זה בצורה הגיונית. המשמעות: רק כוהנים יכולים להטיל לחש שקשור לתנועה בזמן (קדימה, אחורה או החוצה) וגם בשבילם זה קשה מאוד.

Ferenheit

New member
בהמשך למה שאמרנו וכו´

1. בעניין הזה אני מסכים. הכותרת עוסקת בתיקון של מה שאניאמרתי לפני כן על הלחש ההוא. 2. למה אצל כהנים ופסיונים ? פסיונים לדעתי צריכים להיות בעלי כוחות מאוד ספציפיים, עושר התוספות גורם לזה שאפשר למצוא מקבילה שימושית לכמעט כל לחש כהני או ארקני אצל הפסיון וזה פספוס. פסיון צריך לשלוט בתחומים משלו (שיפור תפקודי הגוף עד לרמה על אנושית, הרחבת המודעות (סוג מצומצם של DIVINATION בתחומים מסוימים וכוחות של שיפור חושים), טלפטיה וטלקינזיס, פירוקינזיס). היכולת של פסיון לעשות טלפורט היא חסרת טעם במיוחד עכשיו שיש סורסרר שתופס במשבצת "בעל הכשרון" לא מעט מקום. שינוי צורה הוא לחש דרואידי\ארקני בעליל (עם דרך שונה לתוצאה דומה). לחש יעיל הכוונה לא מבחינת התועלת למטיל הלחש אלא מביחנה פיזיקלית, כימית, היקף השינוי שהלחש כופה על המציאות צריך לקבוע את עוצמתו ולא כמות הנזק שהוא גורם או כמה הוא שימושי לשחקן. לדוגמה: יצירה של חזיז ברק קשה בכמה סדרי גודל מזו של כדור אש, אבל הלחשים הם שימושיים במידה דומה לשחקן- נזק זהה, קו ישר במקום כדור תלת מימדי, גלגול הצלה לחצי נזק. לכן שניהם ברמה שלוש. העובדה הזאת גם משפיעה על יצורים בעולם: יצור עם עמידות לחשמל ויצור עם עמידות לאש הם שווי- מעמד, עוצמה ואתגר, למרות שמבחינה ביולוגית פיזקלית ההשפעות (צורת ההתנגדות, יכולת ספיגה, פיזור נזק, ריפוי נזק וכו´) שונות לגמרי בין צורה אחת לאחרת. במהדורה השלישית נוספו סוגי נזק נוספים - נזק קולי (Sonic) לדוגמה, זוכה לאותו מעמד בדיוק כמו נזק אש. (פחות יצורים עמידים לו, אבל הוא אינו גורם לנזק סביבתי). דוגמה אחרת היא זימון מפלצות מול הלחש Mount שמזמן סוס רכיבה קל או פוני לפי בחירה, מצויד באוכף רכיבה, מתג ואפסר. הסוס מתקיים במשך שעתיים לדרגה ומשרת בנאמנות. באותו זמן, לחש זימון מפלצות I יזמן משהו כמו כלב סלסטיאלי (תוספת שולית לצורך העניין), או עכברוש פינדי (כנ"ל) שהם יצורים פחותים בגודל הפיזי, ובקוביות הפגיעה. יש להם אותה אינטיליגנציה או פחות, והם מתקיימים רק סיבוב לדרגה. למה שתי הלחשים בעוצמה I? מכיוון שהסוס אינו נלחם. בשיטת משחק שמתבססת על לחימה וקונפליקטים אלימים כעיקרון ראשון מעל כולם, ההגיון נדחק למקום השני (והלאה) ולכן לחשים מדורגים הרבה פעמים לפי פוטנציאל ההרס שלהם ולא לפי מה שהם עושים. יותר מזה, הרס הוא פשוט הרבה יותר מיצירה או תיקון (במציאות) ולכן הפער בין הלחשים כפי שהם מול מה שהם אמורים להיות גדל אף יותר. הלחש Mount מפעיל כוחות אדירים הרבה יותר מאלה של כדור אש.

Shadowmage

New member
המשך..

אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת. הכוחות הפסיוניים אכן אמורים להשפיע בעיקר על הגוף והמוח כשההפשעות הגופיניות - רובן עצמיות. טלפורטציה הוא לחש, לדעתי, כה חזק עד שאני מגביל את השימוש בו גם למכשפים וכהנים שלא לדבר על פסיונים שלא יבינו דבר וחצי מהאנרגיות הדרושות לו. התוספת של לחשים בעלי השפעות ממשיות לפסיונים באה רק בעוצמות מאוד גבוהות והיא באה לתת ביטוי לכוח הרצון האדיר יש לפסיון. האמונה שלו בגרסה שלו למציאות כה חזקה עד שיש לה השפעות פיזיות מחוץ לגוף שלו. זה אף פעם לא יהיה חזק כמו כדור אש, לדוגמה, והמחיר יהיה מאוד גבוה (אלה השפעות בעוצמות גבוהות) אבל זה עדיין אפשרי. המכשף (Sorcerer) הוא דמות שאין לה שום מקום. היא הוספה רק כדי ליצור רבגונויות במטילי לחשים - קוסם שלא צריך ללמוד לחשים מראש (כמו הפסיונים). לשעתי זה חסר תועלת. אם רוצים ליצור איזון בין מטילי לחשים יש להוריד את ההגבלה המוזרה הזו על "למידת" הלחש לפני כן. אני יודע שב D&D החדש הם הסבירו את זה בכך שבעת למידת הלחש המכשף מטיל אותו כמעט לחלוטין ומשאיר רק מספר תנועות ומילים, אבל לי זה נראה מופרך. המכשף מפעיל את כל האנרגיות ואז הן יחכו, מוכנות לפעולה,למשך זמן בלתי מוגדר בלי דעיכה? לא הגיוני. אם אתה יודע להטיל לחש - אתה מסוגל להטיל אותו כל עוד יש לך כוח לכך. אם אתה מכיר את החוקים של rolemaster אתה מבין מאיפה הגישה הזו אם לא אני אשמח לארגן לך תקציר. כמוך, אני לא מסכים עם סידור הלחשים בספר של D&D. יש לחשים מאוד חזקים שנכנסו לעוצמות הנמוכות רק בגלל ה"יעילות" הנמוכה שלהם. לדעתי, יש לשנות זאת, וכשהייתי DM של AD&D גם שיניתי.

Soul Cake Duck

New member
למרבה המזל, עוצמת הלחש היא לא הכל

לחשים ניתן לשנות ולסדר מחדש באופן שיהיה הגיוני יותר. כאמור, הלחש Mount למשל חזק במידה מגוחכת יחסית לעוצמה שלו, פשוט בגלל שהוא לא מועיל לקרב. כמה דברים שאפשר להשתמש בהם כדי להוסיף קצת אמינות: 1. לשנות את יעילות הלחש. הצעד אולי הכי פחות מומלץ - הפחתת היעילות הורסת כלי (אולי חשוב) שאמור להיות לשחקן, הגברת היעילות יכולה להיות הורסת איזון. 2. לשנות את עוצמת הלחש. מציב את אותן בעיות כמו סעיף 1, אבל יותר פשוט להכין ופחות סביר לגרום בעיות בלתי צפויות. 3. להוסיף הסברים או אפקטים שמוסיפים נופך של אמינות. בטח ש"זימון מפלצת I" לא מתקרב למשך (או גודל היצור) של לחש הרכוב, אבל אם "זימון" פירושו יצירת (ואחזקת) העתק של יצור שנמצא במישור אחר ואילו "רכוב" בסך הכל משתמש בשער בין-מימדי שיצר קוסם כלשהו לפני מאות שנים כדי לזמן אחד מעשרת-אלפים הרכובים הקסומים שלו... ובכן, זה לפחות מאפשר לי לראות את שני הלחשים מתקיימים זה לצד זה באותו עולם, אפילו אם לא נעשים שינויים אחרים. 4. לאפשר גרסאות "פשוטות" יותר של אותו הלחש, אבל בצירוף סכנות או בעיות - הלחש ה"רגיל" הוא גירסה שמוצאת דרך לבטל את הסכנות. כך למשל: נניח שכדור אש - פיצוץ (חסר הדף?) של חום בנקודה נתונה - הוא קל יותר מיצירת ברק, ככל הנראה ע"י שינוי מתחים חשמליים בין נקודת מקור נתונה אל המטרה. אפשר להוסיף לרשימת הלחשים לחש (שלא ממש נמצא בשימוש נרחב), מעוצמה שניה, שיוצר כדור אש - ממורכז על המטיל... מזעור כדור האש לתוך קליע קסום שמושלך אל המטרה הוא לחש מעוצמה שלישית. 5. שינוי זמינות הלחש - השיטה אולי המומלצת ביותר, בשילוב מסוים עם האחרות. לחשים יכולים להיות "טובים יותר" ו"טובים פחות". אמנם במערכה בה קסם הוא נפוץ סביר להניח שרוב הלחשים הם זמינים, אבל אפילו במערכה כזאת לחש שעוצמתו או יעילותו שונו יכול להיות נדיר להשגה, מוכר למתי מעט. עשויים להיות ללחש מרכיבים חומריים או אחרים (מיקוד, נק"נ) שמפצים על ההבדל בעוצמה ומסבירים אותו. אם כדי להטיל "רכוב" המטיל זקוק, כמיקוד, לרתמה מיוחדת שנמצאת אך ורק באותה אורווה בין-מימדית ממנה מגיעים הרכובים, לא סביר להניח שכל קוסם דל-עוצמה בארץ מזמן לו סוסים על ימין ועל שמאל. כמובן, כמה מהשיטות האלה מומלצות לשימוש בכל מקרה, אפילו אם יש איזון בין לחשים - תמיד טוב לתבל את שיטת הקסם בדברים מעין אלה. באשר לשיטת הקסם, הנה אפשרות עבורכם. "כתב הקסמים אינו אלף-בית רגיל; זהו אוסף של סמלים וקישורים ביניהם המבטאים כוחות והשפעות קסומים, כתב אוניברסלי שהקוסמים גילו, לא פיתחו. זהו אפילו לא כתב ממש, במובן הרגיל של המילה - הכתוב מתקשר באופן ישיר עם הקוסם, ומשמעותם של הסמלים עצמם משתנה עם הקישורים המחברים אותם להקשרם"..."על קוסם לשנן את לחשיו בטרם שהוא מטיל אותם; לכל לחש שני חלקים - חלק הכנה וחלק פעיל. בעת השינון, הקוסם לא רק מתרגל את אופן הטלת הלחש, אלא למעשה מטיל את חלק ההכנה, פעולה הצורבת במוחו את חלקו הפעיל של הלחש, במצב רדום. לאחר מכן, הקוסם יכול להשתמש בלחש באופן מושלם, מבלי לטעות, אם כי ההטלה הסופית מבטלת את ההכנה ומוחקת ממוחו את הלחש. הקוסם עדיין זקוק לריכוז כדי להטיל את הלחש במלואו - הדבר אינו דומה להשמעת הקלטה מרשמקול"..."מגילת לחש, בניגוד לספר לחשים, מכילה עוצמת קסם פעילה והיא נחשבת קסומה בעצמה. ניתן ללמוד לחש מתוך מגילה ולהעתיק אותו לתוך ספר הלחשים - פעולה זו קשה יותר מלמידת לחש הכתוב לצורך שינון, מכיוון שעל הקוסם להסיק מהצורה הפעילה של הלחש כיצד לכתוב אותו במלואו". באשר להיפטרות ממכשף כסוג דמות ושינוי הטלת הלחשים לגישה תואמת רולמאסטר, אני חושש שעדיף לא לשלוף תשובה מהשרוול. אני אצטרך לבחון את האספקט הזה באופן מדוקדק יותר לפני שאחווה את דעתי.

Ferenheit

New member
הכל טוב ויפה, אבל

1. אסור לשנות את הלחשים. כואב ליל הגיד את זה. אבל זה האופי של המשחק. לשנות את הלחשים זה בדרך כלל יגרור יותר נזק מאשר יביא תועלת מכיוון שזה ייצור תגובת שרשרת לא רצויה של שינוי שמותאם לשינוי. הבעיה היא בסיסית, אבל יש דרכים לתקן אותה (בפעם הבאה). 2. יש חורים בחוקים. וזה טוב. עד נקודה מסוימת, חבורה יכולה לשחק עם העוצמות שלה. היא יכולה לדוגמה, לתכנן שהקוסם ילמד הרבה לחשי MOUNT וימכור עדר סוסים לסוחר, או להימלט למקום שבו סוסים אינם יכולים לעבור, ואז ליצור מספיק סוסים בשביל כולם כדי שיוכלו להימלט מרודפיהם (הקוסם יכול להיות בדרגה 2-4 לשם כך, זמן שבו עדיין אין מגוון רחב מדי של אפשרויות הן לרודפים ואין לדמויות, לשבור את החוקים [לעוף, לצורך העניין]). 3. ליצור כדור אש שהוא חסר הדף אמור להיות (מבחינה פיזיקלית) הרבה יותר קשה (וטיפשי, מכיוון שזה פוגע בנזק שהוא גורם) מאשר ליצור אחד שכן עושה הדף. הסיבה למאפיין הזה ברורה - במקדש הקטן כדור אש שמוטל על הכהן המרושע והשד (VROCK, לצורך העניין) גורם לכדור של אש להתלקח, ולהבעיר את האוויר, את גלימתו של הכהן, ואת הנרות החרוכים שנותרו (אווירה גותית,אבל חכו) רגע קצרצר של חזרה לשווי המשקל גורם לכך שהיניקה של האוויר מנפצת את הזכוכיות הצבעוניות של חלונות המקדש (בדמות הקדוש קת´ברט) כלפי פנימה, ואלפי זכוכיות טסות אל עבר הנוכחים וממלאות את הרצפה בקרקושים (תנועה חרישית אינה אפשרית כעת, והגנב שמאחורי העמוד מקלל כשהכהן מסתובב להביט בו, אדיש לאש האוחזת בגלימתו, הוא אוחז את סמל הקודש שלו ומטיל לחש [למזלנו זה לא כדור אש]). השד מנער את ראשו, הוא ניצב בתוך ענן של נוצות חרוכות (הברברי מבחין בכך שריח של עוף צלוי ממלא את האוויר ושיכרון הקרב שלו מתחיל להתעורר) ומסתער. מסובך לשה"ם ולשיטה. אדיר. ארס מגיקה לא תעבור על זה בשתיקה. וזאת הנקודה שלי: קסם זה עניין רציני מאוד

Shadowmage

New member
מה?

אסור לשנות את הלחשים? אולי גם אסור לשנות את נתוני המפלצות, שיטת בניית הדמויות ואת נתוני הנשקים? אני ממש לא מסכים איתך. מותר לשנות הכל, אבל צריך לחשוב על זה טוב לפני שעושים את זה, הכל תלוי באיזון שאתה רוצה ליצור במשחק. אם ה DM רוצה ליצור משחק עם נוכחות קסם קטנה מאוד הוא יכול להעלות את העוצמות של המון לחשים וכך להגביל את כל הקוסמים שלו. הפיכת לחש לנדיר היא מעט מגוחכת, מכיוון שזה תלוי במיקום הגיאוגרפי של השחקן (וזה, כידוע, משתנה מאוד מהר...) ולכן היא לא פותרת באמת את הבעייה. יש חורים בחוקים, זה נכון, אבל האם זה טוב? אני לא יודע. לעיתים זה פוגע באיזון של המשחק, ולעיתים זה פוגע בתחושת הריאליסטיות. כאשר אתה משחק עם אנשים שחשוב לה לשמור על החוקיות של המציאות, אתה חייב לצמצם פרצות לא מציאותיות - כמו קוסם בדרגה 4 שיכול ליצור שני סוסים קסומים אבל לא יכול לגרום לפיצוץ קטן של מקל דינמיט... שמירה על התופעות הפיזיקליות המלוות ללחשים (או הוספה שלהן- לא אמרת שאסור לשנות חוקים?) היא אחד הדברים החשובים. אף פעם לא הבנתי למה לכדור אש אין הדף (לא הגיוני) לברק אין רעם (גם לא הגיוני), ואלו רק דוגמאות מלחשי הקרב הפשוטים. לא תמיד צריך להתחשב בהן בחוקים. לפעמים מספיק רק לתאר את תהוספות ולהניח שהנזק בחוקים מכיל את הכל. לפעמים צריך להוסיף. תלוי במצב בשטח. אני אוסיף משהו בנוגע להטלה של לחשים. למה חייבים להכין לחש? אני מוכן לקבל את התשובה:"כי קשה להטיל לחשים מהר ולכן מטילים את רוב הלחש קודם." אבל זה לא עונה על השאלה. אז קשה, אז זה ייקח יותר מאמץ ואנרגיה, אבל זה לא בלתי אפשרי. אם הקוסם הטיל את הלחש הוא שוכח לחלוטין את כל מה שידע עליו? זה לא הגיוני. אחרי 20 שנים של הטלת לחשי אור, כל אדיוט יידע להטיל את הלחש הזה מתוך שינה גם בלי ללמוד אותו. בחוקים של Rolemaster הטלת לחשים אורכת, לרוב, יותר מסיבוב אחד. הקוסם מכין את הלחש מספר סיבובים ורק אז מטיל אותו. הוא גם יכול להטיל אותו מיידית - אבל זה קשה, כי לחשים הם דברים מסובכים. בכל מקרה קיים סיכוי שההטלה תיכשל, הלחש לא יפעל או אפילו יפגע במטיל כשהאנרגיה שלו תשתחרר (גם אם הוא לא לחש התקפה). קסם זה דבר מסוכן. אולי יש מקום לשלב בין שתי השיטות. לאפשר לקוסמים להטיל לחשים "ספונטנית" ובנוסף גם ללמוד לחשים מראש. לחש שלומדים מראש מפחית מהיכולת להטיל לחשים ספונטנית כי הוא "גונב" כוח בהתאם לעוצמה שלו, אבל ניתן להטיל אותו מהר ובלי להסתבך. זה רעיון...

למעלה