שואי Z1
אז ככה... אילן תימצת את זה דיי טוב, ואני ארחיב מעט. לפני הכל, קצת רקע קסדתי.., הקסדה הראשונה שלי היתה NOLAN N44 שהיתה בזמנו לא רעה.., היא הוחלפה אחר כבוד (ואחר מס´ שנים רב מדיי) בשואי XR800. ה- XR שקטה בטירוף, נוחה מאוד ושוב.. שקטה שקטה ושוב שקטה.. חוץ מהיותה שקטה, דיי חם בה, הריפודים לא מתפרקים, וכשהיא מתרחבת אחרי שנים ספורות, צריך להחליפה. וכך עשיתי, ביקרתי באופנועית והסתכלתי על דגמי אראי, וביקרתי כמובן באביזריון. המחשבה הראשונית שלי היתה ללכת על X-CEED משנת דגם קודמת בעיקר בגלל המחיר, (פחות מ- 1500 שקלים). מדדתי גם את ה- Z1 במגוון מידות שונות, החל מ- M, וכלה ב- XS. הקסדה נוחה מאוד .. על פי כל קנה מידה, היא לא שקטה כמו ה- XR, בהחלט מאווררת - ממהירות של עשרות קמ"שים בודדים (30~40) כבר מרגישים רוח נכנסת פנימה. ניתן להרגיש היטב באווירודינמיות שלה, זה בא לידי ביטוי בכך שאין שריקות רוח מרגיזות, וכמו כן במהירויות גבוהות הקסדה יציבה מאוד על הראש ולא שואפת להגיע לעננים וכו´...היא פשוט יציבה במרחב.. לדעתי בנסיעה עם צעיף רמות הרעש יירדו פלאים (תחקיר שאני עושה בנפרד...) ריפודים מתפרקים ואפשרות התאמת כריות לחיים במידות אחרות הופכות את התאמת הקסדה לראש למלאכה קלה ומדוייקת, רכיסת הקסדה הנ"ל אפשרית רק באמצעות מנגנון ה- DD. לסיכום, את ARAI רק מדדתי בחנות וכן קצת קשה לי להשוות, אני יכול לתת את כל המידע שתרצה על ה- Z1, ואני מקווה שיקום דובר לענייני קסדות ARAI וישלים את התמונה. נקודה נוספת, היא המחיר. את הקסדה קיבלתי במחיר שווה לכל נפש, לדעתי כחלק ממאמץ ההחדרה של הקסדה הזו לשוק, תוכל להגיע איתם לדיל של 1900 שקל לקסדה בתנאי שתשאיר שם את הקסדה הישנה שלך.. מה יש להם לעשות איתה.. אין לי מושג.