apreture ב717.

apreture ב717.

אז ככה, דבר ראשון העצות שקיבלתי ממכם אנשים היו לעניין וקלעו בול למטרה באמת הצלחתי ליצור את הצילומים שרציתי. אבל נתקלתי בבעיה חדשה. יש ב717 פונקציה שנקראת apreture ולפי הבנתי בעזרת אפשר לפקס את הרקע של האובייקט או להפך (לפי הצילום בספר וההסבר) אבל צילמתי 2 תמונות של עץ, בf2 וf8 ונראה כי אין שום הבדל בין ה-2 והרקע נשאר כשהיה בשתי התמונות. אולי יש לכם רעיון מה נעשה לא טוב, ההסבר פשוט וכך הביצוע, איפה אני יכול לטעות?

solter

New member
../images/Emo60.gif זה טיפה יותר מסובך מזה...

אז ככה, הפונקציה שדיברת עליה האפרצ'ור, מדברת על הצמצם. ככל שהמספר יותר קטן ככה הצמצם יותר גדול, כלומר נכנס יותר אור. לדוגמא ב f2 יכנס פי שניים אור מב f4. וב f4 ייכנס פי שניים אור מב f8, וכן הלאה... עכשיו, איך זה מתקשר לרקע של העץ שלך? אז ככה, יש מושג שצילום שנקרא עומק שדה. זה דבר שקצת קשה להסביר אבל אני אנסה. אז ככה, עומק שדה קובע בעצם מהו הטווח שבתוכו כל העצמים יהיו בפוקוס. וככל שהצמצם שלך יותר קטן, כלורמ המספר יותר גדול, ככה עומק השדה יהיה יותר גדול. לדוגמא ב f2 אמנם יכנס יותר אור מב f4 אבל עומק השדה ב f2 יהיה יותר קטן מאשר בf4. (נשמע מוזר וממש מבלבל, אני יודע, אבל לומדים את זה עם הזמן...) עכשיו, אם את רוצה שהעץ שלך יהיה בפוקוס, אבל הרקע לא, את צריכה לפקס על העץ ולבחור בצמצם גדול (מספר קטן, כמו f2). אם את רוצה שגם העץ שלך וגם הרקע יהיו בפוקוס את צריכה לבחור צמצם קטן (כלומר מספר גדול כמו f8 או f11) עוד בעיה שיכולה להיווצר לך, היא אם העץ והרקע קרובים זה לזה, לדוגמא עץ שצמוד לגדר או משהו בסגנון, יכול להיות שאפילו בצמצם גדול, עם עומק שדה קטן, הרקע עדיין נכנס לתוך העומק שדה, וכתוצאה מזה יוצא גם בפוקוס. תנסי לצלם עצם קרוב על רקע רחוק ותראי מה קורה... אני ממש מקווה שהבנת משהו מההסבר שלי... גלעד

solter

New member
../images/Emo60.gif אוופס רק עכשיו ראיתי שאתה

בחור ולא בחורה, טעות שלי, מצטער...

ted

New member
טעות קטנה:

בצמצם F:2 נכנס פי 4 מכמות האור של צמצם F:4. היחס בריבוע, לא לינארי (שטח מעגל). בצמצם F:2.8 נכנס חצי מכמות האור של F:2 ופי שניים מ F:4. ועוד: שלושה דברים משפיעים על עומק השדה: מרחק האובייקט המצולם מהעדשה - יותר קטן - עומק שדה יותר קטן. אורך המוקד - יותר ארוך (טלה) - עומק שדה יותר קטן. מפתח הצמצם - יותר גדול (פתח גדול יותר, F קטן יותר) - עומק שדה יותר קטן. וניתן לשלב ביניהם.

solter

New member
../images/Emo60.gif המממ...

בדבר הראשון, למדתי עוד משהו היום. בקשר לדבר השני, לא כתבתי את שני הדברים הנוספים כדי לא לסבך אותו...

למעלה