aphrodit'es child

nute kram

New member
aphrodit'es child

מישהו יכול להמליץ לי בבקשה על משהו שלהם?
מראש

LadyG

New member
הלס...תגיד

לראשון לא קראו End of the world ? הזיכרון שלי כבר לא משהו אבל נדמה לי שככה קראו לו ובו הופיע Rain & Tears .

hells bells

New member
אני רק רשמתי שמות של 2 שירים.

הוא ביקש "משהו" אז זה מה שנתתי!?

country joe

New member
666

אלבום קונספט מופלא של פסייח/פרוג, על האפוקליפסה. זה אלבום מאוד אקלקטי, עם פסייח-פופ בריטי, הארד רוק, פרוג סימפוני...

LadyG

New member
אז כבר אמרו לך הכל

יצאו 3 אלבומים: End of the world It's five o'clock 666 ראיתי לא מזמן בחנות תקליטים דיסק שנקרא Best of Aphrodites Child ובו מבחר הלהיטים כמו: Spring summer winter & fall Rain & Tears let me love, let me live It's five o'clock End of the world 666 הוא המיוחד שבהם. ונגליס התחיל לעבוד עליו משום שהיה מחוייב בחוזה לחברת התקליטים בה אמור היה לנפק להם 3 אלבומים. האלבום נחשב לאלבום קלאסי פרוגרסיבי ויש הטוענים שמשובח ביותר. ביותר

dylan

New member
יש לי את האוסף..

הוא מצויין לדעתי, ואפשר להוסיף לשירים המומלצים גם את i want to live אגב אם אני לא טועה היה איזה סיפור עם הסולן שלהם (חוץ מזה שהוא מהגר יווני ושם המשפחה שלו הוא פאפאטנאסיו..).. הוא חי? מת? עשה משהו מאז? מישהו יודע?

country joe

New member
LOL

זה דמיס רוסוס, קשה לי להאמין שלא שמעת עליו. והוא לא מהגר יווני, הם כולם יוונים...

dylan

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo163.gif

אממממ.. בדיוק לפני כמה ימים הייתי בחנות דיסקים שחבר שלי עובד בה ודמיס רוסוס הנתנגן ברקע, שאלתי את החבר אם זה הסולן של "בנה של אפרודיטה" והוא אמר "מה פתאום זה דמיס רוסוס", הקשתי ואמרתי שאני יודע שהסולן שלהם היה יווני והוא שוב הגיב ב"זה דמיס רוסוס הוא לא היה סולן של יאדה יאדה".. טוב, פעם הבאה אני אקשיב לעצמי יותר
אני באמת לא יודע עליהם כמעט כלום אבל זכרתי שהם הוקמו בארה"ב על ידי הסולן שלהם שהגיע מיוון.. בחוברת (עמוד אחד עלוב) של האוסף לא כתוב הרכב הלהקה אלא רק הכותבים של כל שיר, הכותב הבולט הוא פאפאטנאסיו (לכן הסקתי שהוא הסולן, אולי בכל זאת הוא מקים הלהקה), שאר הכותבים הם סידרס (שותף בכתיבת שיר אחד), מרטיני (גם שותף בשיר 1), אדאמס, פרנסיס וברגמן (לא שם יווני במיוחד..).

Chocoholic

New member
עד כמה שידוע לי

הם היו להקה יוונית שביצעו בעיקר קאברים. שלושה (לוקאס סידרס, דמיס רוסוס ושכחתי את שם השלישי, כנראה מי שציינת) עברו לאנגליה לאחר שעלה שילטון צבאי ביוון ושם הם גיבשו את סיגנונם, חתמו על חוזה הקלטות... אגב, יש לי את האוסף הזה, בויניל. יצא באמצע שנות השבעים אם אני לא טועה, אחרי פירוק ההרכב.

LadyG

New member
בואו נעשה קצת סדר

לציין את שמות 2 חברי הלהקה בלי שמו של ונגליס, זה קצת עוול. ונגליס, דמיס רוסוס ולוקס סידרס, שלושתם יוונים לקחו את מטלטליהם ועברו לגור בלונדון בסוף שנות ה- 60. Rain & Tears שיצא על גבי סינגל, היה ההצלחה הראשונה שלהם באירופה. ונגליס לחץ להתקדם לכיוונים אחרים לגמרי שאותם רואים כבר באלבום 666, שעליו הרחיב למעלה ג'ו. הלהקה התפרקה ודמיס רוסוס פצח בקריירת סולו וכך גם ונגליס. ונגליס הוא בעצם הדמות המעניינת בסיפור הזה. הבחור יליד 1943 נולד בשם Evanghelos Odyssey Papathanassiou, לא פחות ולא יותר. הוא נגן קלידים מעולה ומלחין מחונן. בין השאר הוא מנגן על כל הקלידים למינהם, אבל גם על תופים, חליל צד, קלרינט ועוד ועוד. מן שליטה "בלתי אפשרית" כמו מייק אולדפילד. ונגליס זכה באוסקר על המוסיקה שכתב לסרט מרכבות האש Chariots of fire , זוכרים את הסרט מ- 1981 עם שני הרצים הבריטיים? עוד פרוייקט אחד שלו ששווה תזכורת הוא הפרויקט עם ג'ון אנדרסון. האלבום נקרא Jon & Vangelis ג'ון אנדרסון שר, ונגליס מנגן על מליון כלים ואתם בטח מכירים את I'll find my way home: You ask me where to begin Am I so lost in my sin You ask me where did I fall I'll say I can't tell you when But if my spirit is lost How will I find what is near Don't question I'm not alone Somehow I'll find my way home ונגליס יוצר בסטודיו בפריס הנקרא Epsilon Laboratory הבנוי מזכוכית ושומר על פרופיל תקשורתי נמוך. אז למען הצדק ההסטורי, אי אפשר להזכיר את "בנה של אפרודיטה" בלי להתייחס לונגליס החוליה החזקה בשלישיה.

למעלה