Another one

Investigations

New member
Another one

לאחר המלצות מעולות שלכם אני פונה בבקשה חדשה: אלבום של The Yardbirds הכרחי?ואם כן אז איזה? יש להם כמה רגעים נהדרים אבל לא ממש להקה של אלבום? כמו כן אותה שאלה גם לגבי CCR? תנקס...

AeroTom

New member
ברור שהכרחי!

להקה מעולה
בתקופה המוכרת שלהם (63-68) יצאו להם בעיקרון 2 אלבומי סטודיו בלבד. להתחלה מומלץ מאוד אחד מהם - Roger The Engineer. בנוסף אליו מומלץ לפנות להוצאות של Having A Rave-Up ו-For Your Love שמאגדים בתוכם סינגלים והקלטות שונות של הלהקה. עוד אחד מומלץ עד-מאוד הוא אלבום הבכורה שלהם שהיה אלבום לייב - Five Live Yardbirds. האלבומים הראשון ואחרון שהזכרתי בשורות מעל הם מאוד הכרחיים לכל אוסף מזויקה לדעתי. אפילו אם לא ממשיכים הלאה עם ה-Yardbirds. ואם רוצים להתחיל ממש עם אוסף, אבל אוסף ראוי (אני נגד אוספים בעיקרון, אבל זה ממש טוב להתחלה. הכניס אותי חזק ללהקה בזמנו), אז יש את "Ultimate", שיש בו 2 דיסקים עם המיטב של המיטב מכל תקופות והגיטריסטים של הלהקה. לגבי CCR, עדיין לא נכנסתי אליהם ממש, אבל יש ברשותי את Wiily And The Poor Boys שהוא אלבום ממש טוב.

אז ככה

מסכים לגמרי על כל מה שכתבת על היארדבירדס. בנוגע לאלבום להתחיל איתו, זה תלוי מאיזה רקע אתה בא, המוקדמים שלהם הם יותר בסגנון MOD - שנות ה-60 המוקדמות, אם אתה אוהב את זה אז תתחיל עם having a rave up, וroger the engineer הוא יותר בלוז- רוק פסיכדלי לייט, ועל אף שיצא ב-66, סגנונית הוא מתאים יותר לשנות ה-60 המאוחרות (67+) אז אם היום אתה אוהב יותר את זה תתחיל משם. בנוגע לCCR- לדעתי במקרה שלהם זה באמת לא משנה, תבחר במקריות אחד מהחמישה האלבומים הראשונים, תידלק, תשאל את עצמך איך לא שמעת את זה לפני ותרוץ לקנות את הארבעה האחרים. בכל מקרה, יותר מכדאי מאוד להכיר את שני ההרכבים האלה.

למעלה