Bechtrew בכטרב
היה רופא רוסי שבסביבות 1915 גילה כי התופעה לה אנו קוראים כיום Ankilosing Spondelitis אינה פסיכוסומטית כי אם מחלה אמיתית, הקרויה על שמו. המחלה נדירה והיקפה כ 6 ל 10000. המחלה אינה מופיע אצל כושים באפריקה. מכיון שהחולים הם בעלי הגן HLA-B27, טענו שנים רבות כי זו "מחלה גנטית" אך רבים בעלי הגן שאינם חולים במחלה, ובשנות השמונים הסתבר במחקר באוסטרליה כי ה"טריגר" להתפרצות המחלה הוא חיידק. במקביל התברר כי המחלה תוקפת בעלי הגן שעברו טראומה פיזית, תאונה או פציעה אחרת שתוצאתה שברים פתוחים. מכיון שאני נכה צה"ל 100 אחוז, נפצעתי בקרב בתחילת שנות השבעים ורק בשנות השמונים התברר כי הבכטרב תקף אותי חדשים אחדים לאחר הפציעה. כיון שסבלתי כאבים עזים בגבי והחלה הגבלת תנועה, נגשתי לבדיקה אצל אורטופד, ובאותה תקופה לא היו האורטופדים אליהם הלכתי חדשות לבקרים, אודות המחלה, צילמו ורשמו ב.מ.פ. הרופאים המומחים למחלה הינם פנימאים ראומטולוגים. המחלה תוקפת את כל המפרקים שבין האגן לצואר ומקשיחה אותם, אגב כאבים קשים. בשנים האחרונות החלו לטפל במחלה בחומרים שונים, אך לגבי מאוחר מדי כיון שכל המפרקים אצלי תפושים, ובשל התקות מפרקי הצלעות איני יכול לנפח את הראות, והן אבדו מן האלסטיות שלהן. חולי בכטרב שרגליהם לא נפגעו, יכולים ללכת ועל ידי כך לשפר מעט את מצבם, אך כיון שנפצעתי ברגלי, והדריכה על רגלי כואבת, והרגל דלקתית ונפוחה מזה יותר משלושים שנה, הרי שמצבי הכללי לא שפר. איני יכול לעבוד, ללכת לסרטים, לשבת ישיבה ארוכה, ואני חיב רוב היום לשכב מחובר לבלון חמצן נוזלי. אודי