anerkenung

• פותח הנושא hople
  • פורסם בתאריך

hople

New member
anerkenung

אולי למישהו יש מושג, או רעיון?! סוף סוף החלטתי לבדוק מה שוות שנות הלימוד שלי בישראל. אולם, הסנאט בברלין שעושה הערכת תארים סגר שעריו ובמקומו יש אתר אינטרנט. הבעיה - ישראל פשוט לא מופיעה שם.

Jemand

New member
Bin Ich anerkannt??

ובכן, הופלה יקר, בכדי ללמוד בגרמניה בכל מוסד גבוה עליך לעמוד בדרישות הבאות: 3 יח"ל מתמטיקה 4 יח"ל אנגלית 4 יח"ל נוספות ממקצוע מורחב. תעודת הבגרות הישראלית מוכרת ומכובדת בגרמניה. אוכלים חצץ ושותים בנזין?

Jemand

New member
אהה..

יכול להיות שלא הבנתי נכון, ואתה מדבר על תואר מהארץ...

een ogenblik

New member
אם מדובר על תואר אוניברסיטאי

אולי פשוט יותר לפנות למקום הוצאת התואר בארץ. לפני שנסעתי להונג קונג, מחלקת קשרי החוץ של אוניברסיטת חיפה מסרה לי אילו אוניברסיטאות מהונג קונג מוכרות בארץ, אילו אוניברסיטאות מהארץ מוכרות בהונג קונג, ומעט מידע על הקבלות תארים. אמנם זה לא מידע מלא, מאחר והמידע שלהם בדרך כלל הפוך ממה שאנו מחפשים, אבל הוא מהווה התחלת דרך. בהצלחה.

hople

New member
הבעיה היא לא אם האוני'

הבעיה לא אם האוני' - כדי לעבוד בגרמניה במקצועי (באופן ספציפי למקצוע זה) אני צריכה לקבל הכרה מהסנט על התואר, אחרת מקום העבודה יקשה להעסיק אותי מאחר והסנט לא יממן את משכורתי. הבעיה הסנט (לפחות בברלין) כבר לא עושה יותר הכרה בתארים וצריך לעשות את זה לבד דרך האינטרנט, אך ישראל לא מופיעה ברשימת הארצות.

die morgen tau

New member
כן . נכון. אתה צריך לתרגם

או לאשר את התואר שלך. אני לא זוכרת את הכתובת אבל אני יעבור שם היום כנראה ואשלח לך אותה. בכל מקרה זה במיטה מול U8 ...ואני לא זוכרת יותר מיזה ...אני יכולה רק לומר שזה בקומה שנייה :). אני מקווה לתת לך פרטים בהמשך אני רק יודעת שזה משהו כמו חודש עד שכל הסיפור ניגמר. הם שולחים את זה לבון ואז חזרה לברלין. פרטים בהמשך...........

mikledet

New member
מנסיון...

דבר ראשון - מנסיון, הנסיון עצמו אינו ערובה לכך שבמיקרה אחר הדברים יתנהלו באותו אופן... כשזה הובהר: כשאני התחלתי לעבוד בגרמניה, גם התואר שלי (הנדסאי) היה צריך לעבור "תרגום" למקבילה הגרמנית, על למת שיוכלו לדרג אותי נכון מבחינת המשכורת וכו'... אני עצמי לא נידרשתי לשום דבר, פרט לכך שהייתי צריך לתת צילומים של התעודות והמיסמכים הרלונטים כולל תרגום לאנגלית - ומח' כ"א שלחה את זה ל(אין לי מושג בדיוק) מכון, או ארגון או חברה - שעושה את ההשוואה של תעודות לא גרמניות לגרמניות. התשובה היתה שאין להם בכלל מקבילה להנדסאים. בגלל שזה תשובה לא מקובלת - החזירו להם את המיסמכים - ובסוף הם מצאו איזה "תואר" לתת לי... לא ממש הזיז לי - אז לא ממש ניכנסתי לזה... מה שבעצם אני אומר כאן - זה, שבכלל, תנסי קודם להתקבל לעבודה על סמך מה שיש לך להציע - אם הם (מקום העבודה) יראו כי טוב - הם יעזרו לך וידאגו לטפל בנושא הבירוקרטי - הם בעצמם יודעים שיש להם בירוקאטיה משהו - ומנסיוני (לא רק במיקרה זה) הם עוזרים אם הם מעונינים בך... בהצלחה

למעלה