AmErIcSn PsIcHo!!!

Yaronimus

New member
AmErIcSn PsIcHo!!!

לא הראיתי את פני זבות החוטם כבר איזה שבוע, אז לא יכלתי להצטרף לשרשור שהתהווה לשרשור ענקי (ושבוע אחד אני לא פה, ואני לא נכלל ברשימת ה"בוקר טובים") אז תדעו לכם שאני במרחב האישי, במרחב העסקי, ובמרחב הפילוסופי שלי כולי נעלבתי! (קשות)
סתאאאם..... אבל ראיתי שדיברתם על כמה נושאים ובינהם אמריקן פסייכו שזה סרט מאוד אהוב עלי.... במיוחד כשהוא מסביר לזונה וחברה שלו על הדיסק החדש (אז) והמעוצב למשעי של פיל קולינס (שכידוע - הרוויח מליונים מאותו דיסק) אבל זה גם סרט מצחיק בצורה מסויימת ומעניין כי הוא מראה את החיים במנהטן של שנות השמונים (פלוס דם ורציחות) - למשל את הפלפונים הענקיים האלה
או המועדונים עם ה"תאי קוקאין"..... מצחיק ומעניין ומזוויע....

sysQo

New member
שוב שרשור מפלצתי על נושא ../images/Emo163.gif

שממש לא קשור לפורום שנות ה-80??!?! אז הזכירו את פטריק בייטמן סו פאקין וואט?!?! בשביל הודעה כזו יש לך את פורום מספר 65 (פורום סרטים)

../images/Emo24.gif

בואו נראה: 1. קראתי את הספר פחות או יותר כשהוא יצא. עד היום הוא אחד מהספרים האהובים עלי 2. קניתי וקראתי את כל שאר הספרים של אותו סופר (ברט איסטון אליס) 3. יש לי ספר פרשנות על הספר מממ... - להתחיל שרשרורפלצת?

Yaronimus

New member
למה לא?

לא בא לי ללכת לפורום מספר 65, בא לי לשרשרפלצת כאן בנושא שקשור.... אז יאללה.... שרשורפלצת!!!
(הכל על שנות השמונים)

אז ככה

חוץ מהעובדה שהספר עשה לי זיקפת אימים, לדעתי הוא אחד מהספרים שמשקפים בצורה הטובה ביותר את שקיעת התרבות המערבית בשנות ה- 80 (וגם לאחריהן). עד כמה שפאטריק נראה איום ונורא, הוא למעשה התגלמות של המעשים של כל אחד מאיתנו (טוב, כמעט כל אחד). נכון - פטריק רוצח קבצנים, אבל גם אנחנו הורגים אותם כשאנחנו מעמיקים את הפער החברתי ומקטינים את תקציבי הרווחה. פטריק מתייחס על נשים כמו אובייקטים, ואנחנו לא? רק תראו מה יש בטלוויזיה ובעיתוני ה"נוער". כאילו שבאמת יש היום שוויון בחברה לנשים. פטריק אחוז דיבוק על הופעה חיצונית ומותגים - היי, זו בדיוק החברה שלנו. רק מוקצן מעט. 3 אגבים: 1. הפמניסטיות המטומטמות בארה"ב החרימו את הספר, וכתוצאה מזה הוצאת הספרים שכבר שילמה מקדמה נדיבה לא הסכימה להוציא את הספר, וחנויות רבות סרבו למכור אותו (בקנדה הוא נמכר בתוך מעטפות קרטון אטומות) 2. הכל קורה במוח של פטריק, בפועל הוא לא רוצח אף אחד. זה מה שמאוד עוזר להזדהות איתו (די מזכיר את ההתחלה של הסרט "בדרך למטה") 3. פטריק הומו.

tofit

New member
אל תתרגשי

אלאדין פשוט חושב שכולם סוטים כמוהו.

../images/Emo12.gif

אני מבקש - כל מי שהיה איתי תמיד אמר שאני מלאך (או לפחות קרא לאלוהים)

Yaronimus

New member
רק רגע - זה רק במוח שלו??!?!??

פאק! לא מבינים את זה בכלל בסרט!

ראיתי את הסרט רק אחרי שחרשתי

את הספר קדימה ואחורה, אז לא שמתי לב במיוחד אם הנושא מודגש (גם בספר הוא די מרומז, אבל בניתוח לוגי הוא די ברור). אבל בכל זאת, יש בסרט (לקראת הסוף) סצנה בה פאטריק נמלט, וניתן די בבירור לראות שהיא לא ריאליסטית (אפילו לפאטריק יש לשבב שניה פרצוץ שמבין את זה)

למעלה