AMD מול INTEL ?

burim1

New member
AMD מול INTEL ?

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד ושמתי לב שניידים עם מעבדים של AMD זולים משמעותית מאלו שעם מעבדים של INTEL. האם ההבדל במחיר הוא בגלל ש INTEL נחשבת לסוג של מותג יקר יותר או שיש גם הבדל בביצועים ?

burim1

New member
ועוד דבר...

אשמח אם מישהו יוכל להסביר מעט על הדגמים השונים של המעבדים. אני יודע שיש מעבדים כפולי ליבה ובעלי ליבה יחידה ואני יודע שלאינטל יש איזשהי טכנולוגיה יעודית לניידים (Centrino) אבל בין ה Core Duo ל Core 2 Duo ל Celeron ל Pentium M ,שכולם באים בכל המהירויות, די הלכתי לאיבוד. מה עדיף לנייד ? ליבה כפולה או Centrino ? ומה עם Sempron ו Turion של AMD, האם הם יעודיים לניידים ?

bar666xp

New member
AMD היא יצרנית שבבים/מעבדים וכו'

בדיוק כמו אינטל... לכל אחת מעבדים טובים חלקם יותר מאחרים למשימות!!! אילו ואחרות. סלרון בעיקרון מקבילו בAMD הוא הסמפרון. כור = TURION. כור סולו יהיה TURION רק שבAMD רוב ככל המעבדים כבר מזמן מעבדי 64BIT... כור-דו/כור2דו יהיו TURION X2 {שוב רק הכור2דו והTURION הם 64BIT הכור-דו הוא 32BIT}. יש כל מיניי הבדלים בין המעבדים... לדוגמה בAMD מנהל הזיכרון מצוי במעבד ואינטל הוא בציפ-סט {לוח-אם} אבל יש יותר זיכרון קאש {הזיכרון שבתוך המעבד}. אבל עזוב מעבד חשיבותו ל95% מהמשתמשים חשיבותו אפסית בהשוואה לכמות זיכרון לדוגמה.... או בקיצור... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1372&a=62027&c=6590&sc=0&ssc=0 לקרוא וליישם נגיד לך אילו מעבדים אם ביכלל יהיו חלשים מדי לענות לצרכים שלך.

burim1

New member
ההתלבטות שלי:

דבר ראשון, תודה רבה על ההסבר. אני מחפש מחשב ללימודים, אופיס אינטרנט וצפיה בסרטים, לא למשחקים. ככל הנראה, השימוש הכי כבד שיעשה במחשב זה לפוטושופ. אלו שני המחשבים שאני חושב עליהם כרגע: inspiron 1520 http://www.gamaoffice.co.il/products/85617 inspiron 6400 http://www.gamaoffice.co.il/products/99255 אשמח אם תוכל לומר לי מה הן דרישות המינימום מבחינת זיכרון ומעבד לשימושים שציינתי. התקציב שלי הוא בסביבות ה 4000 שקלים.

bar666xp

New member
תיראה בשימושים שהזכרת...

זה +- מכונת כתיבה משוכללת.. ביגלל הפוטושופ יהיה כדאי מעבד חזק יותר מסלרון/סמפרון... אישית הייתי שוקל דווקא את הTURION {החד ליבטי} עשוי להוזיל את מחיר המחשב בעוד כמה שקלים... מעבר לכך קצת עדיפות ל1520 ביגלל הציפ-סט/כ.מסך האמת {הX3100 יתן לך עוד כמה אפשרויות שה950 לא יתן}... מצד שני בכל מקרה יהיה כדאי להשקיע דווקא יותר בזיכרון מאשר במעבד חזק... אגב פוטושופ הרנדרינג נעשה במעבד לא בכ.מסך... או במילים אחרות ברמת העיקרון מעבד וכמות זיכרון בעדיפות על כ.מסך בשימושים שהזכרת. שורה תחתונה שניהם יתנו מענה הולם לדרישות כשה1520 מאפשר פזילה קצת יותר קדימה {אם יהיה מעבר לסביבת עבודה 64BIT וכדומה}... בשניהם יהיה כדאי לשדרג זיכרון ל2G מניסיון העבר עם MS כרגע 512M מספיק לHOME BASIC כשיגיעו לSP2 כבר יהיה צורך ב1G לפחות כמינימום... וזיכרון תמיד אבל תמיד כמה שיש יותר זה רק מועיל.

גצל

New member
זיכרון תמיד מועיל

מה חשוב יותר: זכרון מטמון CACHE או זכרון מחשב DDR2

יאיר B

New member
זיכרון מטמון של מעבד הוא לא בשליטתך

בעוד שזיכרון מחשב כן. אפשר להרחיב אותו (במגבלות לוח האם). אני חושב שהוא יותר חשוב ממה שיש במעבד.

bar666xp

New member
כמו שענה יאיר הקאש זה מה שיש במעבד...

לפי איזה מעבד רכשת זה מה יש. והוא משפיע על יכולות העיבוד כלומר על יכולות המעבד. זיכרון RAM זה הרבה יותר בידים שלך וזה גם מאפשר לך לצמצם שימוש בזיכרון וירטואלי לדוגמה... זה לרוב אומר זמינות מידע הרבה יותר מהירה = מחשב מהיר יותר. בקיצור יש לך לבחור בין הWORD ניפתח בשניה או שניה ואלפית {מעבד}... מול לפתוח WORD וEXCEL ודפדפן אינטרנט ו..... ו... ו... מבלי שתרגיש שהמחשב נהיה איטי יותר ויותר {כמות זיכרון}. זה בצורה הכי פשטנית שאני יכול לחשוב עליה.

גצל

New member
אפשר ...

אפשר לקנות מחשב עם מעבד חזק יותר ואז זכרון המטמון יהיה כנראה גדול יותר.לפי המפרטים של ניידים אפשר בדר"כ לשחק עם זכרון המחשב פי 2.

bar666xp

New member
לא הבנתי...

בכל מקרה יש זיכרון קאש זהו מצוי במעבד ומשמש אותו לעבודתו כמות הזיכרון + הMHZ + הBUS +++ יוצא יכולות המעבד... לא בהחרך מעבד בעל יותר זיכרון קאש יהיה חזק יותר מאחר. זיכרון ראשי {RAM} ברוב המחשבים הניידים כיום עד 4G כי זה מה שהלוח תומך ו/או הרכיב זיכרון המקסימלי למחשב נייד הוא 2G... ברגע שנעשה המעבר ל64BIT המגבלה הוסרה והיא רק בלוח ו/או גודל הרכיב זיכרון... היה מחסום נוסף במערכות 32BIT.

eliel11

New member
אין מה להתלהב מקאש גדול

זה בהחלט משפר ביצועים אבל בעיקר תחת אינטנסיביות עבודה גדולה. קאש הוא פשוט זיכרון אליו המעבד יכול לגשת באופן ישיר ללא שימוש בגשר צפוני/דרומי. הוא גם מהיר בהרבה (ויקר בהרבה) מRAM רגיל. שורה תחתונה, 2MB של קאש זה המון. משתמש ממוצע לא ירגיש הרבה הבדל בין 2 MN ל 512 KB בגלל זה לדעתי המעבד המשתלם ביותר בשוק הוא ה T7250 שהוא בעצם T7300 עם 2MB קאש בחצי מחיר. הרבה RAM זה משהו שכן מרגישים (לא מעל 2GB)

burim1

New member
תודה :)

תודה רבה על העזרה, אני כנראה אלך על ה 1520 עם הרחבת זיכרון.

undi

New member
אם זה הכיוון שלך

אז למה לא תלך על זה ? אם ניקח בחשבון שידרוג זיכרון ל-1520 +תוספת של 390 עבור 3 שנות אחריות הרי שאין בכלל מה לחשוב.

למעלה