AMD ומחשבים ניידים

פרינס1

New member
AMD ומחשבים ניידים

שלום לכם, שמתי לב שלא מעט חברות (HP, DELL) מציעות ניידים זולים יחסית עם מעבדי AMD. פה ושם היו התייחסויות לנושא הזה בפורום. שאלותיי למומחים: 1. מעבד AMD TURION 64*2 TL-60 2GH - לאיזה מעבד של אינטל הוא מקביל לדעתכם? 2. איך מעבדי AMD יריצו ויסטה ביזנס (עם ממשק האירו) ? 3. האם המחשבים האלה זולים יחסית פשוט מפני שבסופו של דבר הם איטיים (גם כשפותחים כמה תוכנות לא כבדות יחד) ולא עושים את העבודה? תודה מראש למשיבים!

יאיר B

New member
AMD

1. המעבד הזה שווה בערך לקור-2-דו של אינטל (שניהם עם שני ליבות ועם 64 ביט). 2. כל מעבד של AMD שהוא לא סמפטרון (המקבילה של סלרון באינטל). 3. הסיבה למחירים הזולים יותר היא בגלל שהמעבד יותר זול (AMD תמיד יותר זול מאינטל) וגם לוחת האם שמיועדים עבור AMD זולים יותר מלוחות אם למעבדי אינטל (כל מעבד צריך לוח אם שמתאים לו). לכן המחשבים זולים יותר. בעולם הניידים אינטל שולטת. זה לא אומר ש-AMD פחות טוב. למה אינטל שולטת? כנראה בגלל הסכמים שונים עם החברות.

bar666xp

New member
קצת תיקונים ../images/Emo8.gif

אין כיום מעבדים מקבילים... האמת שכבר שנים אין מעבדים שממש מקבילים. מכמה סיבות... לדוגמה מנהל הזיכרון אצל AMD מצוי במעבד ולא בציפ-סט/לוח-אם בעיקרון גם לאינטל כניראה לא יהיה מנוס ובשלב כל שהוא היא תעלה אותו פנימה... רוב מעבדי AMD כבר שנים הם מעבדי 64BIT. נשאלת השאלה אם AMD כל כך הרבה זמן הובילו טכנולוגית למה יש להם שם פחות חזק {אגב בארץ בעולם השם AMD ממש לא נופל מהשם אינטל ולפעמים אפילו חזק יותר}. מצד שני AMD נישארו עם מעבדים גדולים ומגושמים בזמן שאינטל השקיע בהקטנת פיסת הסיליקון וכו' כלומר מעבד קטן יותר פיזית... אבל נדלג למצב היום: נכון להיום מעבדי כור2דו מראים ביצועים טובים יותר ממעבדי TURION X2 ה""מקבילים"" למה המרחאות כי אין מקבילים באמת במעבדי AMD בדר"כ יהיה פחות זיכרון קאש לדוגמה... ולכל דבר במעבד יש השפעות שונות על דברים שונים. שורה תחתונה בהרבה מקרים מעוד ישתלם כלכלית מחשב עם מעבדי AMD ועוד יותר אם חושבים על TURION החד ליבטי ולא הX2 ביכלל המחיר שלו מול הכור-סולו... {בפעם האחרונה שבדקתי בכל אופן}... העיניין שכיום מחשב עם כור2דו ו/או TURION X2 יהיו בחל מ3.5Kש"ח~4Kש"ח מה שמוציא את החד ליבטי כלא כדאי כלל בדר"כ. אגב הכור2דו נולד בזכות AMD כאשר אינטל נבהלה מהפערים שהציג TURION X2 מול הכור-דו... לסיכום המגמה שAMD רוצה כרגע להגיע אליה זה הצהרה פשוטה של אנכנו לא הכי מהירים ולא הכי WHATEVER אבל אנכנו נהיה הכי משתלמים כלכלית {בתרגום חופשי מהצהרות מנהלי AMD שפורסמו}... אם זה במעבדים ואם בכ.מסך ואם בציפ-סט/לוחות-אם. או בקיצור לתת יותר בעד ה$ של הצרכן.. אני לא בטוח עד כמה זה כבר הגיע להיות זול יותר לצרכן אבל ליצרניות המחשבים הרבה יותר זול ליצור מחשב מבוסס AMD כיום.

יאיר B

New member
../images/Emo51.gif תמיד טוב ללמוד משהו חדש.

אולי נעשה מזה איזה מאמרונצ'יק.

פרינס1

New member
תודה ושאלה יותר ספציפית

ל AMD יש זכרון מטמון קטן יותר (1 MB לעומת 2 MB ומעלה אצל אינטל). מתי וכיצד משפיעה העובדה הזו על ביצועי המחשב? במלים אחרות: מתי הלקוח מרגיש שהמכונה שלו יותר איטית? האם לדעתכם ניידים עם מעבדי AMD הנקנים היום יתפקדו היטב גם בעוד שנה-שנתיים עם כל התוכנות החדשות שוודאי יהיו אז?

eliel11

New member
אם אתה מתכנן לעשות מודלים תלת מימדיים../images/Emo8.gif

אז זיכרון קאש גדול יעזור מאד אבל יש לי הרגשה שאתה מחפש נייד לגלישה ומדי פעם אופיס... לדברים האלה קאש גדול לא יעשה הרבה יותר מלהגדיל לך את מינוס
בקיצור, פרט למה המחשב כדי שיהיה יותר קל לעזור לך

פרינס1

New member
ההתלבטות שלי

קודם כל הנושא של AMD עניין אותי באופן כללי. השימושים שלי הם אכן בעיקר אופיס ואינטרנט, אך חשוב לי שהמחשב יהיה עמיד, יבצע את הדברים שאני צריך מהר (גם כשפועלות כמה תוכנות במקביל, כשנפתחים כמה חלונות תוך גלישה כשיש תוכנות אופיס ו PDF פתוחות וכד'), שיהיה בעל הנדסת אנוש טובה (מקלדת נוחה המתאימה להקלדה ממושכת, אם יש POINTING STICK בנוסף למתקן ההצבעה - מה טוב), ובעל מסך מאט, 14.1 או 15.4 עם עדיפות ל 15.4 (המסכים המבריקים הפכו למכת מדינה! - ראה אפילו הדגמים הזולים של ה THINKPAD) בקיצור, מבחינת הדרישות האלה T61 נראה כמו בחירה אידיאלית. הבעיה היא שהוא יקר מדי (בכל זאת, 8000 ש"ח נראה קצת הרבה לשימושים האלה, והשמועה שאיכות המוצר היא כבר לא כמו בימי ה T40). אשמח לשמוע המלצות מבעלי ניסיון! תודה ושאפו על הפורום!

eliel11

New member
אז למה לא אמרת קודם ../images/Emo13.gif

בכל אופן, כל הדברים שאתה דורש ממחשב הם מה שכל מחשב בשוק היום מציע.. לעשות הרבה דברים במקביל זה לא ממש בעיה למעבדים כפולי ליבה שיכולים לחשב את מבנה היקום תוך כמה דקות (קצת נסחפתי אבל נראה שהנקודה ברורה) . אני אישית ממליץ על מעבד AMD כי זה מוריד את המחיר במאות שקלים ואתה מקבל אותו הדבר ואותם ביצועים. הבעיה היא לא במעבד אלא בזיכרון (ובצורה שווינדוס מנהל אל המחשב אבל לא ניכנס לזה). הרבה פעולות דורש הרבה זיכרון. כמובן שהרבה תלוי בתוכנות אותן אתה רוצה להריץ ובגרסת הווינדוס שבה אתה משתמש. למה שתיארת אז: 1GB ב XP או 2GB בויסטה יהיה אידיאלי. ב XP גם 512 יעשה את העבודה אבל בכלל לא נראה שעדיין מוכרים בכלל מחשב עם 512 עקב השפל במחירי הזכרונות. עמידות.. שמע, טינקפאד זה נחמד וטוב ויפה אבל המחיר פשוט שערורייתי לדעתי. ממש לא מצדק את המחיר. הייתי ממליץ בחום על DELL D531 עם מעבד AMD TURION כפול ליבה. ממליץ עליו כי הוא בנוי לתפארת מצויד בחומרה מעל ומעבר לצרכיך וגם יש אחלה מקלדת. אה והוא עולה אם אני לא טועה בסביבות ה 4500...אחלה מחיר אני לא ממש מכיר מחשבים אחרים שנותנים כזאת תמורה. ועוד דבר, יש לו מסך מאט שיהיה לילה טוב

bar666xp

New member
אהם אהם...

רואה תחתימה למטה? אני כותב ממנו כרגע.. הוא אפילו הריץ את איכסטה בכל מיניי גירסאות... {אגב זה לא שהוא הריץ את איכסטה גרוע אלה שלדעתי איכסטה גרועה גם שראיתי איך היא ""עובדת"" על מחשבים אחרים}. יש המון גורמים שמשפיעים על תוכנות.. וחלק גדול מזה כלל לא תלוי במעבד!!! לגבי המעבדים עצמם.. בוא נגיד זאת כך תעמיד שני מחשבים ""מקבילים"" כשאחד מבוסס מעבד AMD והשני אינטל... {מהדור האחרון כפולי הליבה 64BIT וכו'}... בעבודת WORD ושות ההפרש יהיה הממ גג שני אלפיות שניה.. מסקנה תסיק לבד.... בקיבוץ לRAR/ZIP או תוכנות גיבוי אחרות המשתמשות באלוגרטמים מורכבים מעוד כדי לתפוס פחות מקום אתה עשוי להגיע בהערכה גסה להבדל של כחצי דקה עבודה על כל 1G~ תלוי במורכבות האלוגריטמים. הממ מה עוד... במשחקים כבדים יש השפעה גדולה לכ.מסך ועוד רכיבים בצורה קיצונית למדי אבל נגיד שההבדל יהיה +- 5-20FPS {כלומר תיראה פחות פריימים בשניה}.. ההבדל הקיצוני ביותר שיצא לי לראות היה כ50FPS מול 150FPS רק חבל שהעין האנושית לא מבחינה בכל הבדל כשהFPS מעל 32-35FPS לא זוכר בדיוק... מה שבטוח כל עוד לא תהיה ירידה מתחת ל15FPS כניראה שלא ממש תרגיש בחוסר פריימים {אהא FPS = פריימים בשניה}. אז שורה תחתונה זה לא יהיה נכון לומר לך כי X משפיע רק על זה או זה וY משפיע רק על ההוא וההיא... אגב יש גם כמה בדיקות שנעשו כתוכנות מתואמות לעבודה אם מעביד AMD {לרוב שינויים קטנים בסקריפט או ברישום אגב} שהציגו יתרונות עצומים למיקום מנהל הזיכרון במעבד מה שמקטין מעוד את הסבירות ל... המממ FUMBLE בעיברית הממ מיש-מש גימגום? שורה תחתונה למי שצריך באמת רמת ביצועים גבוה אינטל כרגע מציאה יותר ביצועים {במעבדי הכור2דו מול TURION X2}... מצד שני לAMD יש הרבה מה להציע במיוחד כשעושים חישוב של עלות מול תועלת יש סבירות גבוה כי AMD תציע לך הרבה יותר בעד $ שלך.

למעלה