almost lucid

Roy1232

New member
almost lucid

יש מקרים, כמו אחד מובהק שהיה לי הלילה, שהאמירה "זה חלום, אז עכשיו יקרה משהו..." מופיעה יותר מדי פעמים באותו חלום, אבל אין הבנה אמיתית שזה חלום. כמו חלום שמתחזה להיות צלול, ואין בו את ההארה הזאת של "וואלה, אני חולם". עוד משהו נחמד ששמתי לב אליו, זה שבחלום, מאוד קל להיזכר בחלומות אחרים. אפילו הייתי אומר, שלזיכרון החלומות קל הרבה יותר לגשת בחלום (לעומתו, אני בטוח שאף אחד לא הצליח להיזכר מתוך חלום צלול באירועים שקרו במציאות) וההפך לגבי זיכרון החלומות במציאות. בחלום אני יכול להגיד לעצמי "וואלה, המפה הזאת הייתה כבר בחלום קודם", ובמציאות אני בכלל לא אזכור את אותו חלום. נקודה למחשבה

לקשמי

New member
לא חושבת שזה נכון

כשיש לי חלום צלול, עצם המודעות לכך שאני חולמת, כבר אומרת שיש גם מציאות אחרת, שהיא לא המציאות של החלום. (בניגוד לחלום רגיל, שאתה לא מודע לכך שאתה חולם ואז מבחינתך החלום זאת המציאות היחידה שקיימת) ואז אני יכולה גם להיזכר בדברים שקרו במציאות. (כמו למשל שבזמן חלום צלול אני נזכרת בדברים שבמציאות רציתי לעשות כשיהיה לי חצלול ועושה את זה). חוץ מזה החלום הוא בכלל מציאות אחרת, ויש בו חוקים וזמנים אחרים כך שאני יכולה "להיזכר" בחלום שבכלל לא היה לי. מה שכן, כבר קרה לי שהיו לי התעוררויות שווא שבהן רשמתי את החלומות שכביכול התעוררתי מהם. וכן, לפני יומיים גם לי היה מצב כזה של "כמעט חלום צלול", כמו שקורה לי הרבה פעמים, שהסתכלתי על טקסט כמה פעמים וכל פעם הוא השתנה ואולי באיזשהו מקום הבנתי שזה חלום אבל לא לגמרי הבנתי את המשמעות של זה כך שמבחינתי זה עדיין נשאר חלום רגיל...

MetalSinagouge

New member
אולי,

אם התודעה היא סוג של מעגל חשמלי, צריך שנורות מסויימות ידלקו (נניח, עצם החלימה) כדי שנורות אחרות ידלקו (זכרונות של חלומות שעברו). גם יכול להיות שדווקא לא היה חלום כזה, אבל אתה משוכנע שכן. כמו המקרים האלה שאתה שומע משהו גאוני בחלום או במצב טרום-חלום ומגלה שזה היה שטויות ביקיצה.

וולפהרט

New member
שמתי לב למשהו אצלי

שבכל פעם שאני הולכת לישון גמורה מעייפות אחרי יותר מ- 24 שעות בלי שינה (אני עושה את זה הרבה) בחלומות אני גם כן עיפה- יותר מחשבתית מאשר גופנית. וכך קורים לי הרבה מצבים שבהם אני אומרת לעצמי "וואלה, זה חלום" אבל לא עושה עם זה כלום, סתם זורמת איתו בשל חוסר כוח לטול יוזמה. קרה לי אחד הלילה. האמת שכן עשיתי כמה דברים מגניבים: הייתי בגינה עם החתולים וראיתי פתאום שפלש לנו תמנון קטן לגינה- בערך בגודל חתול. פחדתי שיפגע בחתולים שלי אז רדפתי אחריו והוא ברח ואני טיפסתי אחריו על הקיר בגינה לכיוון החניה. כאן הוא טפס אומץ והתנפל עלי- עם דיו או סתם קפץ, אבל אז כבר ידעתי שזה חלום ולכן לא קרה לי כלום. במקום חניה היה שם תהום אז קפצתי משם וכשנפלתי לי לאט לאט עם אבא שלי (כדרך החלומות הוא לא היה שם עד אותה נקודה) ראיתי למטה ביניינים שהיה כתוב עליהם כל מיני מילים מוזרות ומצחיקות שלא אומרות כלום, כמו נגיד: "מאצי פאצי" וכל מיני שטויות כאלה והתלהבתי שאני מצליחה לקרוא בחלום כי לא הייתי בטוחה שממש אפשר. לאבא שלי לא סיפרתי שזה חלום כי לא רציתי לבאס אותו. נחתתי ומולי היתה דלת שממנה יצאנו וממול היתה עוד דלת שהובילה למן מסדרון סגור אחר ועוד ועוד- כמו מבוך של דלתות ומסדרונות, ואז חשבתי לעצמי, הנה עוד הוכחה שזה חלום- מבוכי דלתות! סימן היכר בחלומות שלי! אבל האמת היא שזה היה זיכרון מוטעה. מעולם קודם לא חלמתי על מבוכי דלתות, אלא רק חלמתי עליהם בהקיץ כשהייתי קטנה. ואז, כשנחתתי אמרתי לעצמי: "אוקי, את יודעת שזה חלום, כלומר, זה חלום צלול! אז מה את עושה הלאה?" אבל לא היה לי כוח לעשות שום דבר מיוחד אז פשוט שברתי את החלום והתעוררתי

goldy

New member
לדעתי../images/Emo140.gif

את מרגישה אבודה ובמקום להתמודד קוברת את עצמך בעבודה.

וולפהרט

New member
זה לא פורום פירוש חלומות

לא ביקשתי פירוש ו... איך הגעת לזה בכלל?! מה הקשר?!

goldy

New member
אים זה לא פורום פרוש חלומות

אז לא אוכלענות על שאלתך.

וולפהרט

New member
שאלתי? אבל לא שאלתי כלום

רק שיתפתי כאן את החבר'ה בחלום שהיה לי וזה מסוג הדברים שעושים כאן

MetalSinagouge

New member
דווקא כן שאלת:

"אוקי, את יודעת שזה חלום, כלומר, זה חלום צלול! אז מה את עושה הלאה?" שאלה שהתשובה אליה, ע"פ גולדי, מותנת בכך שהפורום יהיה מוקדש לפירוש חלומות. Makes a crap-load of sense.

Roy1232

New member
לדעתי../images/Emo140.gif

אתה לא קשור ובמקום להתמודד אתה שולח הודעות טיפשיות בפורומים בתפוז.

למעלה