תגובה
אין לימין אינטרס להשאיר את המלחמה על כנה? באמת?? לדעתי אם לא תהיה מלחמה, אז במה העם פה יתעסק? בחברה ובכלכלה... לימין יש משהו להציע בנושא הזה? תמיד יהיו קיצונים, תמיד יהיו טרוריסטים, אבל כמו שההגנה (ואז צה"ל) הדבירו את הלח"י ושאר האירגונים הטרוריסטים שאפילו רצו להמשיך לפעול במקביל לצה"ל (ראה אצ"ל ביפו ופרשת "אלטלנה"), בסופו של דבר במדינה מתהווה וחדשה מחסלים את מתנגדי השלטון הפעיל, אם זה באמצעים חוקיים או לא. ובקשר לתפיסה הביטחונית שלך, על שטח והגנה, אני ורבים אחרים לא מסכימים איתך. תפיסה של יותר שטח= יותר הגנה, עברה מהעולם הזה עוד בימי מאו, לוחמת גרילה זה לוחמה יעילה ביותר, במיוחד שלוחמה זו פועלת בלב 3 וחצי מיליון פלשתינאים ועוד 200 אלף מתנחלים. לא עראפת והצד הפלשתינאי ולא ברק והצד הישראלי היו בסדר בכל ההסכם שלום הזה, הפרות שיטטיות משני הצדדים של הרבה מאוד סעיפים. חצי מירושלים זה אומנם הקרבה גדולה מאוד לעם היהודי, אבל אתה עלול לשכוח מה החצי הזה שמדובר עליו, כפרים ערבים, שכונות פלשתינאיות שזוכות ליחס מחפיר מצד עירית ירושלים ומשרד הפנים למרות שהם אזרחים ישראלים, סביבותיה של ירושלים סופחו עם כל הכפרים הערבים אחרי 67´, למרות שהשטחים הכבושים מעולם לא נחשבו באופן חוקי לחלק משטחה של מדינת ישראל. בחצי ירושלים שאתה מדבר עליה חיים יותר מ200 אלף פלשתינאים, וברוב תחומי החיים הרשות הפלשתינאית נכנסה לנעלי הרשות המינהלית הישראלית. בכל הסכם עתידי ואני מעריך שגם במציאות, מזרח ירושלים תעבור למדינה הפלשתינאית. וכל הסיסמאות של "ברק/פרס מוותרים על ירושלים" זה שטויות. בקשר להסכם שלום, כמה שהמצב נראה עגמומי עכשיו, זה לא נכון, נעשו המון מחדלים בהסכמי השלום ובגישה של שני הצדדים לנושא. תשמע חבר, לא יודע מה איתך אבל השטחים כבר כבושים, מלחמה אין, כיבוש יש. כאשר צה"ל שולט על 3 וחצי מיליון פלשתינאים, טרור ואי ביטחון שוררים בישראל, גם תיירות לא תהיה, ואת זה אפילו בני אלון יגיד לך. הפעולות של צה"ל בשטחים לדעתי הן גם פעולות הגנה וגם פעולות של דיכוי אוכלוסיה עירונית, בין אם היא מתקוממת ובין אם לא. ולנקודה שאני בנאדם טוב (שמא?) אין שום קשר להשקפת העולם שלי. הביגו