All Gifted, All Cursed

GodOfWar

New member
All Gifted, All Cursed

עוד אחד לסדרת ציורי המיתולוגיה היוונית. זאת פנדורה, ויש לה תיבה,... :] צוייר בפוטושופ כרגיל. -GoW-
 

amitais

New member
אז ככה

גימור הפוטושופ ממשיך להיות יפה ומרשים מאוד, אך הבעיות שעומדות ברמת הבסיס עדיין לא נפתרו ומציקות, ואני מדבר בעיקר על האנטומיה. הידיים ישרות מידי ועציות קצת. הראש לא יושב טוב על הצוואר. הצוואר נראה ארוך או שהראש קטן מידי או שניהם. אני שוב ממליץ להשתמש ברפרנס. גלישה באתרי פורנו חינמיים תניב לך שפע של נשים יפות המצולמות במגוון תנוחות. בטוח תוכל למצוא מישהי שיושבת בתנוחה שתתאים לך, ותוכל לבדוק איך גוף אנושי מתנהג בחלל, מבחינת נפחים. לדוגמא: בזרוע יש אזורים של שומן (אפילו אצל בחורות מאוד חטובות) והם גורמים להתעגלות קלה של קו המתאר של הזרוע. בציור הזה הקומפוזיציה לא כל כך מעניינת. אין את העומק שהצלחת ליצור בהרבה מהציורים הקודמים. העמוד סוגר את התמונה. בעיה נוספת שחוזרת אצלך: מימיקה - כלומר הבעה שמועברת ע"י הפנים והגוף. הפנים חסרות הבעה לחלוטין, היא נראית כמו בובת חרסינה. היא אפילו לא נראית כמסתכלת על התיבה, שאמורה להיות נושא התמונה. עד היום אני חושב שלא כל כך התייחסתי לציורים שלך מבחינת התוכן, ואולי הגיע הזמן. כשאתה מצייר ציור נושא, הציור צריך לשאוף להעביר את הנושא בצורה הטובה ביותר. בסיפור פנדורה, הנושא הוא לא סתם בחורה עם תיבה. הנושא הוא בחורה שבגלל המידות הרעות שלה, סקרנות וחוסר איפוק, פתחה תיבה שמכילה את כל הרוע שבעולם. כשהיא פותחת את התיבה והרוע יוצא, היא נמלאת באימה. לא ברור איזה רגע בסיפור בחרת לצייר: אם לפני הפתיחה, אז למה יוצא עשן מהתיבה (ד"א, אם אני לא טועה אז בסיפור המקורי זה אמפורה - כד חרס - ולא תיבה) ואם אחרי שכל השדים יצאו, אז למה פנדורה כל כך שלווה? זאת ועוד: מה הציפור עושה שם? אי אפשר לתקוע אובייקט במיקום כל כך מרכזי ולהניח שהצופה יחשוב שהיא חלק מהרקע. עין הצופה נמשכת אל הציפור, והוא שואל את עצמו מה היא עושה שם ומה המשמעות הסימבולית שלה.
 

amitais

New member
דבר אחרון

העלים נהיים אפורים לקראת קצה הענף, מה שנותן את התחושה שהענף אפוף ערפל כבד. בהנחה שזאת לא הכוונה: עלים נראים דווקא כהים יותר על רקע שמיים בהירים. בתוך העלווה, איפה שיש סביבה כללית כהה, יותר בולטים הבדלי הגוונים העדינים בין עלה לעלה, והעלים הבהירים בולטים על רקע הכהים.
 

tali171

New member
מאוד יפה :)

אני דווקא חושבת שהתמונה מאוד מאוד יפה וכמו שהכינו אותה ככה היא צריכה להיות כי אומן מנסה ליצור אוירה בציור שלו וזאת האוירה בתמונה הזאת ואני לא חושבת שצריכה להיות הרבה ביקורת עלייה אבל דבר אחד שאני מסכימה זה שהפנים חסרות הבעה זה הכל.. חוץ מזה הכל ממש מצויין והיד בסדר גמור.
 

amitais

New member
ומה האווירה בציור לדעתך?

האם לדעתך היא מתאימה לנושא אותו מתאר האמן (לא אומן)? פרטי ונמקי. זה שלך אין ביקורת עליה לא אומר שלאנשים אחרים אין.
 

tali171

New member
אוקיי..

אבל אם זה לא מתאים לנושא זאת אומרת שככה האומן רצה להציג את התמונה. זה התבטאות אישית..
 

Fire Boy

New member
יפה מאוד

יפה מאוד... אני חדש פה... תגידו.. אתם מכירים מדריכים לפוטושופ?
 
למעלה