all about rhonda

MommyHug

New member
וואו מדליק תודה. יש לי שאלה גם-

יש לך אולי את הראיון שהיה לה באופרה?
רבה זה מדליק!

GiRiLy

New member
את זה עדיין לא מצאתי

ברגע שאמצע אני אעלה את זה.

Y. Welis

New member
כל הכבוד!

מאיזו תוכנית זה הורד? ואגב הספר שלה כנראה שאוב מנסיונה בתוכנית. נשמע מעניין.

GiRiLy

New member
הסדרה נקראת "אימון אישי לחיים"

והיא מושדרת מדי פעם בחינוכית 23.

Y. Welis

New member
מעניין. חשבתי בהתחלה שזו היתה הסידרה

הבריטית של רונדה.

המונשרי

New member
מן הסתם

יש מאמנות מצליחות ומוצלחות שלא חוו כאלה מכות בחייהן. אבל המשברים יש בהם משהו מחשל - אם את מכירה את המיקרה של לואיז היי - אף היא אשה שסבלה רבות ובהמשך צמחה מכך - ואף המריאה עוף.

Y. Welis

New member
../images/Emo26.gif תמליל שני הראיונות

הם היו מעניינים בעיקר בכל מה שנוגע לפרטי סיפורה של רונדה, שעד עתה לא היו ידועים לי. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- קליפ ראשון - מהתוכנית Soap Talks: (המנחה מוכרת לי - שחקנית של אופרות סבון או משהו) מראיינים: ....ראיתם אותה בתוכנית הריאליטי 'מתחילות מחדש' ועכשיו היא מוציאה את ספרה 'שנה את חייך בשלושים יום', קבלו את רונדה בריטן.את גם המייסדת של מוסד fearless living? רונדה: זה נכון. מוסד fearless living. כי כשעברתי את הטרגדיה האישית שלי ואת הגיהנום הפרטי שלי, משך עשרים שנה קראתי ספרי עזרה עצמית ועידוד והייתי מתרגשת ואומרת 'כן, כן! אני יכולה לעשות את זה!' ואז סגרתי את הספר, ולא ידעתי מה לעשות. לכן כשכתבתי את הספר הראשון שלי, fearless living, הקמתי מוסד כדי להבטיח שלא משנה כמה זמן יש לאנשים, או כמה כסף יש להם, הם יוכלו לקבל תמיכה, ולא יחושו בודדים *אף פעם* כי זה המוטו שלי. ש. מה בדיוק את מלמדת כמאמנת לחיים? רונדה: מה מונע אנשים מבאמת להגשים את חלומותיהם? פחד. זה תמיד פחד. זה לא חשש כי זה תירוץ, וזה לא כסף כי גם זה תירוץ. ש. ספרי לנו מה קרה לך בעברך שהביא אותך למקום של התמודדות עם פחד? רונדה: כשהייתי בת 14 עברתי התנסות 'לא נעימה' ב-יום האב. הורי היו אז בתהליכי פרידה ואבי בא לקחת אותנו אליו, לאכול צהריים - שהיה משהו מיוחד. ובעוד אבי חוזר לאוטו לקחת את המעיל שלו ולהתכונן לצאת לארוחה, במקום זה הוא לקח רובה והוא ירה באמי פעמיים ואז הוא ירה בעצמו. ש.. מולכם? רונדה: מולי. הייתי העדה היחידה. וכך באותו הרגע כשזה קרה, כשראיתי את אבי רוצח את אמי ואז מתאבד, חשבתי לעצמי 'אני כנראה לא ראויה שיהרגו אותי, כי הוא לא הרג אותי,' ובאותו רגע חשבתי שאולי לא הייתי ראויה לאהבה כי הוא הרג את אמי, ובאותו הזמן צעק 'אני אוהב אותך' ולכן חשבתי שאני לא ראויה שיחיו איתי, כי בעוד הוא יורה אמרתי 'עצור! עצור! אני אחיה איתך' ולא יכולתי להשתחרר ממנו. כך שאבי ואמי היו דוגמאות בולטות למה שקורה כשאתה מפחד - אבי לא ידע להתמודד עם רגשות, ולא ידע איך להתמודד עם הפחד להיות לבד, להידחות, ולכן הרג את אמי. העבודה שלי הגיעה מהמקום של 'אילו יכולתי לומר משהו לאבי ואילו הייתי יודעת מה שאני יודעת היום, הייתי יכולה לעצור את זה'. לכן פחד עוצר בעד אנשים מלחיות את החלום שלהם, ואני מוכנה לעשות כל מה שאוכל כדי שאנשים יצליחו להגשים אותם. ש. אז זו השיטה שלך. פיתחת אותה לפי כל הספרים שקראת או ממקום אחר? רונדה: לא. הלכתי למטפלים, הלכתי לסנדאות, וכולם עזרו לי להרגיש בסדר, אבל עדיין הרגשתי - נאמר 'נואשת', מאוד נואשת. לכן התחלתי להמציא תרגילים לעצמי, לא משום שחשבתי לכתוב ספר כמו 'שנה את חייך בשלושים יום'! - פשוט ניסיתי לשרוד ולמצוא לעצמי דרך. וכאשר שיניתי את חיי ונעשיתי למי שאני כיום, אנשים התחילו לבוא אלי ולאמר 'רונדה מה עשית?' ואני צחקתי ואמרתי 'זה לא יעבוד אצלכם, אבל בסדר, אני אתן לכם', וזה עבד! הם חזרו אלי ואמרו 'תני לנו עוד אחד!' ואני אמרתי 'אתם רציניים?' והם אמרו 'כן!' ואמרתי, 'אוקיי, הנה עוד אחד', וזה פשוט הלך וגדל וכך נעשיתי למי שאני היום. ש. אלה השיעורים שבספר שלך? רונדה: בדיוק. 'שנה את חייך בשלושים יום'. ש. איך [התוכנית] 'מתחילות מחדש' נוצרה? רונדה: היה לי המזל היוצא דופן להנחות תוכנית טלוויזיה בבריטניה משך שתי עונות בשם 'רונדה עזרי לי'. כך כאשר 'מתחילות מחדש' נוצרה, הייתי המאמנת היחידה שהיתה מוכרת בעבודתה בטלוויזיה, כך שהייתי הבחירה הטבעית לעבודה, אם לומר כך. (קליפ מהסידרה - רונדה מנסה לנער את ברנדה מהאדישות שלה) ש. אחד מסיפורי ההצלחה שלך היא בת של סנאטור. תוכלי לחלוק אותו איתנו? רונדה: ברצון. איימי הארקין הגיעה לתוכנית כי היא רצתה לאזן בין חיי הזוגיות שלה לקריירה. היא רצתה 'לצאת מתחת לצילו של בעלה', ליצור זהות משל עצמה ולמצוא גם קריירה בדבר שעניין אותה. ש. כי בעלה היה שחקן כדורסל מקצועי רונדה: הוא אכן היה שחקן מקצועי והם נדדו יחד על פני 5 ארצות, אני חושבת, ועברו 5 או 8 מקומות בארבע השנים האחרונות בגלל הקריירה שלו ככדורסלן ואני חושבת שעכשיו הוא באוקראינה. היא היתה צריכה לחיות בכל הארצות האלה - איך את מזהה את עצמך כשבעלך הוא כוכב גדול. ש. נדמה שאלה חיים זוהרים, על פני השטח, אבל לכל יתרון יש גם חיסרון. רונדה: תחשוב על כל אשה באמריקה - כמה נשים באמריקה שמות את בעליהן לפניהן. ש. למעשה איימי נמצאת איתנו היום - אנא הצטרפי אלינו! איימי: היי, תודה שהזמנתם אותי. ש. מה היו המאבקים הגדולים שלך בבית 'מתחילות מחדש'? איימי: הייתי אומרת שהמאבקים הגדולים היו - דיברנו על תפקיד הנשים בעולם ואיך נשים רבות נעשות מטפלות - זה כ"כ קשה לנו לבקש תמיכה. רונדה: כן! איימי: וזה משהו שרונדה עבדה איתי - לבקש תמיכה מאחרים. עוד דבר שנאבקתי איתו היה - זה כמו שיש קול בראש שלך שאומר לך 'את צריכה לעשות כך'; אתם מבינים למה אני מתכוונת? אני מדברת על קריירה באופן ספציפי - 'את צריכה לעשות את זה', ו'זה נראה נכון, כי כולם יאהבו את זה'. זו שורה טובה לומר במסיבות 'אני בעסק הזה'. ש. כולנו עושים דברים כדי להרשים אחרים, במקום לעשות דברים עבור עצמינו. יש לנו קליפ שלך מהתוכנית.... (קליפ שני מהסידרה - איימי מנסה להבין את כריסטין) איימי: .....היינו בבית חמש נשים עם טלפון אחד ומחשב אחד. ש. כמה זמן היית שם? איימי: אלוהים, אני חושבת שהייתי חודשיים וחצי. ש. וואו. איימי: כן, כן! ש. איך רונדה עזרה לשנות את חייך? איימי: יש לי 'רישיון' חדש לחיים אחרי 'מתחילות מחדש', באמת. זה היה ממש נס. אני חושבת שמה שרונדה והבית לימדו אותי הוא שכל הדלתות - כל האפשרויות שם. את פשוט לא רואה אותם, כי את לא מכוונת לעצמך; את רואה הכל חוץ מזה. ש. מה היית יכולה לחלוק עם הקהל שלנו, משהו שהם יכולים לעשות מבלי להגיע לבית 'מתחילות מחדש' או ללא רונדה לצידם. מה היית מציעה לאנשים לעשות כדי להניע אותם - משהו שיעזור לשנות את חייהם? איימי: אם נחזור שוב לעניין הפחד - אל תפחדו; אל תחששו להסתכל פנימה ולמצוא את התשוקה שלכם ואת הדברים שמרתקים אתכם. הם יהיו שונים מדברים שמעניינים אנשים אחרים או בני המשפחה שלכם, זה פשוט יהיה משהו שונה. קבלו את זה ולמדו לחיות עם זה - והאפשרויות משם הן בלתי מוגבלות. ש. פשוט ללכת על זה איימי: כן! רונדה: יש לי תרגיל שנקרא 'להעיז, להסתכן, למות'. כל יום נסו 'להעיז' - משהו שקצת מפחיד, אולי כמו לחייך לזר נחמד, משהו קצת מעורר חשש ולעשות אותו בכל זאת; 'להסתכן' זה [מתנשפת] אוקיי, [זה יותר מפחיד], ו'למות' הוא כשאת מרגישה 'אם אני אעשה את הצעד הזה בקריירה או בעבודה, מה אבי יאמר,' או 'אם אני אתחתן עם הבחור שאמי לא רוצה שאתחתן איתו, היא יותר לא תדבר איתי בחיים' - אני באמת מוכנה לעשות את זה? נסו להעיז פעם ביום, או להיסתכן או 'למות', ותראו שאתם שוברים את הפחד. =========================================================

Y. Welis

New member
תמליל הקליפ השלישי

========================================================= קליפ שלישי - מתוך התוכנית Factor Original של פוקס ניוז, 'מטרגדיה לתהילה': ש.אז את בת 14 ת. אכן ש. ואמך יחד איתך ועם שתי אחיותייך, עומדת לצאת לארוחה לכבוד יום האב ת. ארוחת צהריים. ש. עם אביך, שכרגע פרוד מאמך. אנא המשיכי מכאן. ת. זה היה יום האב - האב בא לבקר, והוא מוציא את המעיל שלו מהמכונית הישנה. הוא לא ראה אותנו מזה זמן, ואני ואמי התחלנו לצאת מהבית; האחיות שלי עדיין בבית וצעקתי להן 'בואו כבר, צאו'. אבי ניגש למכונית אבל במקום להוציא משם מעיל, הוא מוציא רובה והוא מתחיל לצרוח על אמי 'את הבאת אותי למצב הזה, את גרמת לזה' והוא יורה. לא יריה בודדת... ש. עד כמה הוא היה רחוק מאמך? ת. כמו המרחק שביני לבינך. מטר או קצת יותר. ש. באמת? כל כך קרוב. ת. יש לו רובה ענקי והוא יורה בה ממרחק. אחרי היריה הראשונה הוא מכוון אותו אלי, ואני באמת חשבתי שאני הבאה בתור. הסתכלתי עליו והוא הסתכל אלי ומיצמצנו, ואז במקום לירות בי, הוא הפנה את הרובה אל אמי בפעם השניה - הקליע השני עבר דרך בטנה ופגע בצופר של המכונית והפעיל אותו 'טוווווו' לפחות עשרים דקות. ש. ואז הוא הרג את עצמו. ת. הוא הרג את עצמו. ש. ואת צפית בכל זה? ת. ראיתי הכל כי עמדתי שם וראיתי את אבי בא בריצה לעברי וחשבתי 'אוקיי למה הוא רץ אלי?' והתחלתי להיבהל ולסגת 'מה אתה עושה?', ובמקום הוא נוחת על הארץ לידי מכוון את הרובה לראשו ויורה. כך בתוך דקה וחצי אבי הרג את אמי בשתי יריות והתאבד ביריה אחת. ש. את בת 14 באותו הזמן. מה קרה לך? ת. חייתי עם אחותי סינדי שהיתה בת 18. ש. אני מתכוון מבחינה מנטאלית. ת. הרגשתי חסרת ערך; זו אשמתי - הייתי שם! העדה היחידה. הייתי צריכה לעשות משהו - לעצור את הכדורים, להיות סופר-וומן - הייתי צריכה לעשות *משהו*. ש. ואז את מתחילה לחוש אשמה, וזה הרגש העיקרי אחרי שכל זה קרה. הרגשת את זה משך כל התיכון? ת. בהחלט. ש. ואיך זה השפיע על התנהגותך? ת. בעיקרון חייתי בשני מישורים - באחד הייתי תלמידה מצטיינת ובשני חייתי בגיהנום הפרטי שלי. חשבתי על התאבדות פעמים רבות ובסוף ניסיתי - עשיתי - שלוש פעמים. ש. ניסית להתאבד? ת. שלוש פעמים. ש. איך? ת. עם כדורים. הייתי פחדנית... ש. כך עברת 11 שנים [אחרי התיכון] בסערות-נפש ונטיה להרס עצמי ואז הסתכלת בעיני אחותך, שבעצם ויתרה על התקוה שתוכלי לצאת מזה; ואיכשהו אמרת 'אוקיי, אני אשנה את זה'. ת. אוקיי, אני אשנה את זה - כי אני חייבת. ש. אבל זה מאוד לא רגיל, כי רוב האנשים שהולכים ומתדרדרים מטה, כמוך, 'נגמרים בעצם - הם נעשים מכורים או מתאבדים, או מבצעים פשע מחריד למישהו אחר או לעצמם. ת. ניסיתי. בתוך ראשי - בתוך הראש השמרני הקטן ממישיגן שלי (U.P. mind) הייתי אדם רע. אתה מבין, שתתי הרבה, לא יכולתי לישון בלילות - היו לי סיוטים בכל לילה ולילה שאבי הורג אותי בשינה; כל לילה פחדתי ללכת לישון. כאשר זה קרה לי, כשלא הצלחתי להרוג את עצמי, זה היה העלבון הסופי - אוקיי, מה לא בסדר איתי עכשיו? אני לא מסוגלת אפילו להתאבד... הרגשתי אז שאם אין שום דבר שאוכל לעשות, כמעט כמו 'אם לא תוכל לנצח אותם, הצטרף אליהם', מה שנותר לי הוא להצטרף לאלה שחיים, ואני אצטרך להבין את זה לעומק ולהתגבר על אובדן אמי ואבי. ש. עכשיו את 'מאמנת לחיים' - יש לך תוכנית טלוויזיה, ספרים ואת מצליחה מאוד, ואת מנסה לעזור לאנשים שהיו במצבים דומים - אולי לא קיצוניים כמו שלך, אבל בדברים שמעכבים אותם. ת. בדיוק. ש. אין לנו זמן כמובן לכל התרגילים, אבל תני לי אחד - משהו לקהל הצופים, שיוכלו לנסות ולהמשיך אחרי כן אם הם ירצו עוד מידע. ת. אני חושבת שהדבר העיקרי שכל אחד יכול לעשות למען עצמו הוא להתחיל ולהכיר (ולהעריך) בעצמו. אני לא חושבת שבתרבות שלנו אנחנו טופחים לעצמינו על השכם - בד"כ אנחנו חושבים 'היכן טעיתי, היכן אני צריך להשתפר; אני צריך יותר זמן, אני צריך יותר כסף' - כל אלה הם תירוצים, ואם אתה נפטר מהתירוצים האלה ומתחיל להכיר בכל הצעדים הקטנים שעשית, חייך ישתנו. ===================================================================

GiRiLy

New member
אפשר להצמיד את התרגום לקליפים

אם לא אכפת לך אני יכולה להצמיד את התרגום ולעלות מחדש.במידה ומישהו מעוניין.

שרי48

Well-known member
תודה יבל, הועלת לי מאד

משתי סיבות. יותר קל לי בעברית ויותר קל לי מקריאה ולא משמיעה. השקעת, כל הכבוד

Nadav נדב

New member
לאיימי ורונדה כנראה אין בושה, כי איימי היא

סיפור הצלחה של ראנה. רונדה לא היתה המאמנת שלה.

למעלה