all aboard

conatus

New member
all aboard

על כנפי דימיון נפליג לעבר מחוזות שאינם במקומותינו. ניפרד מאחיזת הברזל של הכדור שלנו ונמשיך להפליג עוד ועוד לעבר הלא נודע, לעבר אורות הכוכבים המרוחקים, נפליג בתוך חשכת היקום, נפלס דרכנו בין גרמי שמים שונים ונפליג. נפליג עוד יום, עוד שבוע, עוד חודש, עוד שנה, עוד עשור, עוד יובל, עוד מאה ועוד מילניום. נפליג ונפליג ומסעינו במרחבי היקום לא ייתם. ואז ברגע של פיכחון ניתן שוב דרור לדימיוננו ונדמיין שאנו מגיעים במסע זה לעבר כדור כחלחל ירקרק בו מים בשפע, בו צורות חיים מגוונות לרוב, צמחייה עניפה, אוויר נקי לנשימה, כל טוב מן הטבע, מזון לרוב ונאהב את הדימיון הזה ונתמכר לו בכל מאודינו, אבל אז נצטרך לחזור למציאות. נעגון את ספינת הדימיון, נפקח את עינינו ונחזור למציאות אשר תזכיר לנו שאנו נמצאים בסך הכל על כוכב כחלחל ירקרק בו מים בשפע, בו צורות חיים מגוונות לרוב, צמחייה עניפה, אוויר נקי לנשימה, כל טוב מן הטבע ומזון לרוב...

conatus

New member
ידיד יקר !

לי אין אל. אלי הוא תבונתי. תבונתי בלבד. אשמע לה גם אם תוליך אותי לגיהנום. התבונה היא שיצרה את האל בזה אני משוכנע ויש בזה מין ההיגיון אולם אתה ושכמותך כבר מזמן שכחתם את המטרה שלשמה הגו הקדמונים את רעיון האל. לקחתם רעיון תמים ויפה והינכם מנסים לשעבד לו את כל הנקרה בדרככם. אתם תעשו שמיניות באשר לכל נושא הקיים על פני האדמה גם אם תיווצר סתירה שגודלה הוא אינסופי ורק להראות שהכל בא מהאל הכל התחיל מהאל והכל מסתיים באל. במובן זה הינכם משועבדים לרעיון ואין הרעיון משועבד לכם. תמיד אני אומר ומזכיר שברור לי כאור השמש בצהרי היום שלא אני יצרתי את עצמי ( אני = האנושות ) וסביר ביותר להניח שישנה ישות (למשל הישות על פי שפינוזה) שאחראית להימצאותנו פה ופה אנחנו דווקא דומים אבל פה גם מתפצלות נפשותינו לכיוונים מנוגדים. הכיוון אליו רוחי מכוונת הוא להכרה בלבד (הכרה שבתבונה) בישות שכזו אך אין אני עוסק בשום סוג של פרשנות לגביה מלבד הכרה בסיסית שקיימת ישות שכזו. לעומת זאת אתה ושכמותך מרבים בניתוחים על גבי פרשנויות ועל גבי ניתוחים ועוד פרשנויות על טבעה של הישות (המתקראת אלוהים בפיכם) אתם מנתחים את מחשבותיה ואת רגשותיה את תכונותיה ואת רצונותיה אתם מאנישים אותה ופעמים היא כועסת ופעמים היא מתרגזת היא גם מתערבת בעולם אשר יצרה ושולחת נציגים מטעמה להעביר מסרים היא דורשת שנתנהג ככה ולא אחרת והיא גם מענישה וישנם בעולם רבים וטובים הקשורים אליה באופן מיוחד ונסתר (קדושים למיניהם). ובכן חבר יקר המשך באמונתך כי אין לי כל כוונה לא גלוייה ולא נסתרת לגרום לך לזנוח את אמונתך כי אני בטוח שדרך התבונה מאוחרת לשכמותך (אם כי יש כאלה החוזרים בשאלה) בחיים האלה ולשמחתי אני הולך בה ואני גאה בעצמי על שלא נפלתי לפח הפיתוי המתקרא דת המבקש מבני אדם לקבל את האקסיומה שאין לערער אחריה שישנו אלוהים ואת כל הפרשנויות המתלוות לאמונה זו וחלילה לו למערער כי אין דרך חזרה זעמו של האלוהים שלך ישתלח בו באיזושהי דרך...

ל נ צ ח

New member
איני אדם דתי אך מודה לאל על החיים.

כי אני אותו, אותם יודע להעריך. רואה אני בך אדם חכם אדם חושב, הוקסמתי מדבריך הכל כך יפים על ההפלגה ועד כדי כך ששאלתי את עצמי "האם הוא בליבו פנימה מאמין באל? נראה לי שכן" ולכן שאלתי. ידידי היקר, חכם גדול שאיני כרגע זוכר את שמו אמר: אל תתן לשכלך להפריע לליבך תחשוב על זה. בברכה, לנצח

conatus

New member
ידיד יקר !

לא חייב להיות קשר בין אהבה והערכה של החיים לבין אמונה את זה אתה בטח יודע. אני לא יודע אם אני אדם חכם (קראתי פעם באיזשהו מקום על כך שהצלחה אבולוציונית נמדדת על ידי העמדה של דור צאצאים מה שאני רחוק ממנו מרחק שנות אור). אני מודד חכמה בסך הכל בדרך לא שגרתית כלל ואיני יכול למדוד אותה כלל בדרכו של איש אחר. אולי סגנון כתיבתי מצא חן בעינייך אבל אין זה עושה אותי לחכם על כל פנים ישנה שאלה מובלעת בתוך תגובתך והיא לגבי אמונה באל. אני תמה על השאלה מאחר ודעותי על אמונה ועל אלוהים מופצות בגלוי ובגאון על גבי הפורום ויחד עם זאת אני לעולם לא נלאה להסביר את עצמי ואעשה זאת פעם אחר פעם עבורך ועבור כל אחד אחר שרק יבקש זאת. אני לא מאמין באל המשתקף דרך האמונה המסורתית. אני יודע שישות כלשהי אחראית להימצאותי כאן ואינני עוסק באף פרשנות לגביה בניגוד לדת המפרשת את האלוהים הלוך ושוב. כל מחשבה או פרשנות לגבי הישות הזו תהיה מוטעית בעליל מאחר ואין הבורא תופס את הנברא ומתוך חשיבה זו אני עוסק בחיי על פני האדמה ודואג לרווחתי ולכלכלתי ופה ושם לתענוגות כאלה ואחרים. הישות האחראית להימצאותי פה (לה אתה קורא אלוהים) אינה מטרידה את נפשי ואין אני מטריד אותה. אני עובדה מוגמרת שלמה וזמנית והישות יכולה להיות כל דבר וכשאני אומר כל דבר אני גם מתכוון לכל דבר ומכאן תבין גם את הסיבה שאין זה כלל תבוני בעיניי לנסות ולעסוק בישות שיכולה להיות כל דבר כי ברגע שאחשוב עליה כך עלולה היא להפוך את עצמה למשהו אחר וכשאנסה לתת את דעתי על המשהו האחר תהפוך הישות את עורה למשהו אחר ושונה וכך הלאה. זה בדיוק כמו לנסות ולאחוז בכספית אתה רואה את הכספית כגוש מנסה להרימו והנה צורתה משתנה לעשרות רסיסים קטנים ואותו גוש שניסית להרימו כבר אינו קיים כך זו האלוהות אשר אני תופס אותה ברוחי ועל כן כל ניסיון להפוך בה הוא ניסיון סרק שלא יניב כל תוצאה ומפה נובעת התרחקותי מן הדת. לגבי משפטך "אל תיתן לשכלך להפריע לליבך" אנחנו הרי אנשים גדולים ורכשנו ידיעות כלשהן על הטבע האנושי ואנו יודעים שההפרדה בין רגשות (לב) לבין (מחשבות) אינה אלא מלאכותית בלבד זאת ועוד שכלנו הוא הנווט האמיתי שלנו בעולם הזה ובהיותו ככזה הוא הפך ברבות השנים לדומיננטי בין השניים מה שמעניק לו את הבכורה ועל כן ישנה אפשרות שהלב יפריע לשכל ולא כפי שציינת אתה.

RozenKrantz

New member
קצת חבל שאתה לא מאמין בסימני פיסוק.

אולי הייתי יכול לקרוא.

conatus

New member
ספרתי 26 סימני פיסוק :

הנה נסה בעצמך : "על כנפי דימיון נפליג לעבר מחוזות שאינם במקומותינו. ניפרד מאחיזת הברזל של הכדור שלנו ונמשיך להפליג עוד ועוד לעבר הלא נודע, לעבר אורות הכוכבים המרוחקים, נפליג בתוך חשכת היקום, נפלס דרכנו בין גרמי שמים שונים ונפליג. נפליג עוד יום, עוד שבוע, עוד חודש, עוד שנה, עוד עשור, עוד יובל, עוד מאה ועוד מילניום. נפליג ונפליג ומסעינו במרחבי היקום לא ייתם. ואז ברגע של פיכחון ניתן שוב דרור לדימיוננו ונדמיין שאנו מגיעים במסע זה לעבר כדור כחלחל ירקרק בו מים בשפע, בו צורות חיים מגוונות לרוב, צמחייה עניפה, אוויר נקי לנשימה, כל טוב מן הטבע, מזון לרוב ונאהב את הדימיון הזה ונתמכר לו בכל מאודינו, אבל אז נצטרך לחזור למציאות. נעגון את ספינת הדימיון, נפקח את עינינו ונחזור למציאות אשר תזכיר לנו שאנו נמצאים בסך הכל על כוכב כחלחל ירקרק בו מים בשפע, בו צורות חיים מגוונות לרוב, צמחייה עניפה, אוויר נקי לנשימה, כל טוב מן הטבע ומזון לרוב..." מה שמעיד על כך שתגובתך אינה מתכוונת כלל וכלל לכוונה שלכאורה מצוייה בה מאחר והנה הודעתי מפוסקת כהלכה. כתיבתך מגמתית היא ומטרתה ברורה מהי הסיבה איני יודע ולא אתן לנפשי להפוך בה. כבר למדתי שאין תשובות לכל השאלות. לילה טוב !

Nn23

New member
חבל שלא למדת ספר הכוזרי

הוא עוסק בדיוק בגישה שלך

למעלה