alkp גבוה וז'ילבר.....

pertal

New member
alkp גבוה וז'ילבר.....

יש לי כאבים כרונים בכל הגוף כבר 10 חודשים(לאחר חדר כושר), ממש בכל 4 הרבעים. בבדיקות דם(כמה פעמים לפני שהתחילו הכאבים וכמה אחרי) היו לי ערכים גבוהים מהנורמה. אני חשבתי שהסיבה לכף היא ז'ילבר שגילו שיש לי(הבנתי דווקא שהוא גורם לעליה בערך אחר אבל בגלל שalkp קשור לכבד קישרתי). לפני כמה שבועות גילו לי רמה נמוכה מאוד ומחסור בויטמין d. 16 ng/ml. הבנתי שרמה גבוהה של פוספאת יכולה גם להצביע על מחלות עצם, ושמחסור בd יכול לגרום לאוסטומאליטיס או משהו כזה, שאחד הסימפטומים שלו זה כאבי עצמות ושרירים מפושטים וחולשה בשריר כמו שיש לי. התחלתי לטפל במחסור עם כדורים. הדבר המוזר הוא שמתוך 6-7 בדיקות של הערך שעשיתי ב4 שנים, 4 רק היו מעל הנורמה! כאשר אחד מהם היה 170 שהגבול הוא 140. יותר מוזר שאחרי 2-3 תוצאות מעל הנורמה, הייתה תוצאה בתוך הנורמה ואחרי זה עוד אחת מחוץ. האם alkp גבוה ולפעמים משתנה כזה יכול להעיד על משהו? האם ז'ילבר גורם לזה? וכמה יכול להיות לזה קשר לויטמין הd שלי? תודה

pertal

New member
האם ניתן להסביר את המצב בחוסר ויטמי

ויטמין d שמצאו לי? קראתי שיכולה להיות עליה בפוספת כשיש מחסור, אבל מוזר שהיו 2 עליות מהנורמה, אחד בנורמה, ועוד עליה ב4 הבדיקות האחרונות.

למעלה