AIS CLASS B מאמר מעניין

zina71955

New member
מה שאתה מראה = ל 183 כלים (המספר שלך) אשר

פרושים על פני שטח ים שאורכו כ 270 מייל ורוחבו כ 100 מייל. אם בזאת אתה מכוון להגדרה של תעבורה צפופה - דיינו. בעיני זה תעבורה שיגרתית לחלוטין ולא צפופה בעליל. בעיני תעבורה צפופה היא כשאתה מגיע לרוטרדם ובשטח הים שבין הוּק ואן הולנד ל סחבנינגן שהוא כ 6 מייל משייטות כ 100 אוניות + מספר בלתי ידוע של כלי שייט קטנים. ואם זה קורה כשהרוח היא 11 בופור אז זה ממש לא דיינו. אז, תעבורה צפופה זה עניין של הגדרה אשר משתנה על פי המקום, התנאים והאדם.

pre sario

New member
מיקום וכיוון

בקובץ המצורף ניתן לראות מיקום וכיוון לעוד 30 דקות. במרחב 95 כ"ש (ספירה של התכנה - מתחת למפה) מידע ביטחותי בזמן אמת אבל לא חייבים להשתמש :)

מאיר ריבא

New member
פרמטר נוסף

הוא סגנון ההפלגה בנושא לילות. מי שנוטה להפליג אך ורק בשעות האור - קל לו לוותר גם על ראדאר וגם על AIS. שני המכשירים עולים דרגה אצל מי שמרבה לשוט בחשכה. בארבעת החודשים האחרונים עברתי מספר ניכר של לילות בים התיכון בחלקו המערבי והמרכזי וברכתי את הראדאר וה-AIS כל לילה בדרך. היו לי ארועים בהם הראדאר הראה ספינה ללא תאורה. ללא הראדאר לא הייתי יודע כלל על כך שהיא באה ישר מולי. פגשתי ספינה שנעה בצורה מאוד מוזרה וקשה להבנה - ה-AIS הראה שהיא מוגדרת "Not Under Command". ברדיו הם אישרו שיש להם בעית מנוע והם אכן ללא שליטה. הרבה יותר פשוט כשיש לך AIS ואתה רואה את ההגדרה ואת שם הספינה מאשר לנסות להבין מה קורה לכלי השייט המתקרב אליך תוך פניות וסיבובים מוזרים. כשאתה בוחן את העלויות היחסיות של הראדאר וה-AIS אין ספק שהרכישה של הראדאר קשה יותר. מכשיר ה-AIS עלה לי כ-500 אירו והוא קולט/משדר. נראה סכום לא גבוה עבור תוספת הבטיחות שהוא מייצר. כמובן לא פותר את המשיט מחובת ה"ימאות הטובה" - שום מכשיר לא מעניק פטור כזה.

זאת בדיוק הבעיה....

אתה (או כל אחד אחר) מתרגל למכשור, ומרשה לעצמך לקחת סכונים שלא היית לוקח בעבר ללא AIS, והאמינות לא משהו. ראה הדוגמאות שהבאתי.

מאיר ריבא

New member
שלום - מניין אתה יודע אילו סיכונים אני לוקח?

את זה תדע רק אם תפליג איתי, כך שבינתיים אתה כותב מהרהורי לבך. קרא את מה שכתבתי על ימאות טובה. מצד שני, אני בהחלט מתרגל למכשירים, אפילו בשמחה. התרגלתי ל - GPS למרות הוויכוחים שליוו אותו בתחילת הדרך. אני מניח שאתה מצד שני, היית רוצה שאפליג ללא מכשירים. האם ללא מכשירים כלל או שיש כאלו שאתה מסכים להם? AIS הבנתי שלא. GPS - כן או לא? רק אם יש לי שלושה לגיבוי? סקסטנט לגיבוי? אולי לחזור ל- Lunar distances? מותר VHF? חס וחלילה יתקלקל. נתקשר בדגלי קוד? אולי סמאפור? מה עם מצפן ג'יירו? טוב, לא טוב? רק מגנטי? אפשר להמשיך, אך אני מניח שהדבר ברור. כל מכשיר ניווט (והדברים להלן טריוויאליים): 1. מביא תועלת. 2. התועלת תלויה בסגנון ההפלגה. 3. עולה כסף. 4. דורש השגחה והתייחסות לא אוטומטית של המשיט. (כאן מקומה של הימאות הטובה) 5. יכול להתקלקל ואז צריך לדעת לתפקד בלעדיו.

WHAT AN IDEA

New member
כנראה שאחד המקרים בהם עכבר הוליד הר...

היה המקרה בו נשרפה הנורית הקטנה בתוך המצפן של ספינת טילים ובעקבות כך הקצין בגשר לא ראה את הכיוון שהשתנה , לא הרגיש את שינוי הפיטש / רול , לא חש את הלוח על פניו , לא ראה את צללית החוף ,לא לא לא ולא.. והקים את צבאות עולם על הרגליים האחוריות , גרם לפתיחת כוות של טילים גרעיניים בארה"ב וברוסיה וכמעט התחיל את מלחמת העולם השלישית , והכל בגלל נורית קטנה ושרופה. אין כל תחליף לאדם החושב בכלי שייט , לא טכנולוגיה ולא אוטומציה - לעולמי עד יהיה האדם אחראי ולכן הוא גם זה שחייב להיות עירני , מודע ובעניינים ולא לסמוך על המיכשור. למרות זאת , אני מאוד בעד מיכשור שעוזר , שמקל , שעושה סדר ומסייע , אבל לא כמשהו עליו מסתמכים בעיניים עצומות. כי ביום בו יקרסו מערכות החשמל בספינה , או תישרף נורית כל שהיא.... חייב אדם להמשיך לקחת אחריות על חייו וחיי נוסעיו , ולדעת מה הוא עושה ללא היסוסים. רק בגלל זה , אני עדיין היום ולמרות שפגשתי והשתמשתי ב GPS כבר בתחילת שנות ה 80 , מתרגל ומשצעשע בניווט חופי ואסטרונומי בכל עת שיש הזדמנות. בעברי כבר הוכחתי את תיאוריית תזוזת היבשות ע"י סקסטנט.....או ליתר דיוק את רמת הדיוק של טבלאות הדוויאציה.......

WHAT AN IDEA

New member
ועוד מקרה שעלה הרבה כסף רק בנס לא בחיי אדם

הייתי בגשר של ספינה בעוד הקפטן נמצא למטה. אני השתמשתי במכשירים אבל גם ערכתי ניווט חופי עי3קש ומסודר למרות המכ"מ וה GPS שהיה אז בגודל של מקרר אמנה... בשלב מסויים היה נדמה לי שאני מתקרב לשרטון רדוד ובדקתי עצמי במפה שוב ושוב והודעתי על שינוי קורס. הקפטן יצר שקר והורה לשמור קורס. הסברתי לו את הסיכון , הוא בדק בעצמו ו... הורה לי לשמור קורס. שתקתי ובדקתי את עצמי שוב ושוב והייתי בטוח לחלוטין - הודעתי בקשר פנים שאני משנה קורס ונתתי הוראה להגאי. הקפטן עלה לגשר כולו כועס ואדום (נו טוב גם מהריצה במדרגות
ושינה קורס בחזרה ונשאר בגשר עד....שנשמע רעש , הורגש רעד והיה ברור לכוווווווווווווווווווווולם שפגענו במשהו. הקפטן חדל להיות קפטן והתחקיר זיכה אותי לחלוטין אבל מאז ועד היום אני לא שוכח ומתעקש לבדוק ידנית , לבדוק כיוונים ולשים פיקס על מפה , כי גם המכמ וגם ה GPS אינם מוחלטים בכל תנאי והם לא יהיו אילו שיקחו "אחריות": במקרה של תקלה - רק האדם האחראי. רק עכשיו אחרי שכתבתי אני מבין כמה אני זקן
.....

ברור שמהרהורי ליבי....

על טבע האדם בכלל ובנושא הנדון בפרט. אני אגלה לך סוד, אני חובב גאדגטים מושבע, והבעתי מסקנותי העקבות הפתיח של שרשור זה. לטעמי, אסור להגיע לרמות התסכול והכעס המשתמע מהפתיח, לא רק באלקטרוניקה וגאדגטים, אלא באחזקת כלי שייט בכלל. . כשהדרכתי, התחום החביב עלי היה "מקרים ותגובות".

מאיר ריבא

New member
לשלום - זה יותר הגיוני...

כל הגאדג'טים בעולם אינם תחליף לשכל ישר והתבוננות בסביבה. נראה לי שהגענו להסכמה שציוד זה דבר טוב ובמקביל צריך "לחיות" את הסביבה. היום ביליתי שלוש שעות על סירה שאין עליה שום פריט אוטומטי או חשמלי - נהניתי לא פחות מאשר על היאכטה המשוכללת ביותר (למען האמת - קצת יותר...).

למעלה