זה לא רק אני מתייחס לזה ככה
יש trope שלם שנקרא ככה, זה ששמתי למטה. מצויין שם גם על הסיבות וההסתייגויות שציינת פה. נכון זה בין היתר ככה כדי שיהיה יותר אתגר, וכן זה ככה כי הAI בדרך כלל הוא דיי גרוע, אז הוא צריך "תבונוסים" האלה כדי שיהיה אתגר כלשהו. זה גם נכון שלפעמיים "הבונוסים" הם דווקא בצד של השחקן, בין אם מדובר ברמת קושי נמוכה במיוחד ובין אם פשוט עושים את הדמות או הצד של השחקן חזקים יותר ללא יותר מדי הצדקה לכך, או לפעמיים גם שיש הצדקה. עדיין הרמאות פה היא הכי בולטת במצבים שכביכול הAI והשחקן נמצאים על רקע שווה כביכול, משחקי אסטרטגיה במפות שהן לא חלק מהקמפיין ששם אולי יש הצדקה עלילתית לזה שלצד האויב יש יותר כוחות, אלא מפת מולטיפלייר, שכביכול כולם מתחילים פחות או יותר על בסיס שווה אבל בעצם המחשב מקבל הרבה "בונוסים" על ההתחלה, ובהרבה מקרים גם בהמשך. גם זה שהמחשב יכול לראות הכל למרות "ערפל המלחמה" זה סוג של רמאות, אבל זה סוג של קושי של המפתחים לעשות שהמחשב לא יראה, כי בתכלס הAI "רואה הכל" בגלל שהוא והמחשב שלעליו רץ המשחק הם אותו דבר. הוא "השחקנ/ים" והוא "המנחה" אם תרצה. צריך למעשה לעשות תכנון מתוחכם שיגביל את היכולות האלה של המחשב, אבל אני מאמין שזה אפשרי כי במשחקי התגנביות למיניהם יש כאלה שמצליחים לעשות משהו דומה, רק ששם זה עם דמויות של הAl ולא צבא שלם בשליטת הAl, מה שכנראה מסובך יותר לעשות.
כמובן שעדיין התופעה שמחשב רואה הכל קיימת גם במשחקי פעולה לא מעטים. עכשיו לכל הפחות שהמחשב מרמה/מקבל בונוסים, אני הייתי מעדיף לדעת אלו דברים בדיוק, ברגע שכל כך הרבה משחקים מסתירים את המידע הזה ממך זה הופך את זה לרמאות יותר גדולה, ואגב מפתחי משחקים רבים עושים זאת במכוון, כדי שיחשבו שהAl יותר חכם או יותר חזק והוא לא. הוא סתם מרמה. מעטים המשחקים שבכלל טורחים לציין את הדברים האלה, וכן יש כאלה שמציינים על מה רמות הקושי באמת משפיעות. שם זה פחות רמאות לדעתי. אתה יכול להגיד אבל גם דמויות של RPG שהן ברמות גבוהות זה כאילו רמאות מול דמיות ברמות נמוכות, נכון, אבל שם זה שהם ברמות גבוהות יותר אתה יודע את זה, אתה מבין שדמויות ברמות נמוכות יש להם פחות סיכוי, אבל אם אתה הייתה רואה דמות של המחשב רמה 10 שבתכלס עם כל הבונוסים שלה היא כמו רמה 15 או 20 רק שזה נסתר ממך, זה בהחלט רמאות, לא רק רמאות אלא גם פוגע ביכולת שלך להעריך את הכוח האמיתי שיש לאויב כי הוא נסתר ממך על בסיס שאינו מוצדק לדעתי. אותו דבר במשחק שכתוב לך שיש לאויב עוצמת נזק או שריון ברמה כזאת או כזאת אבל למעשה יש לו הרבה יותר כי המחשב מרמה ואתה אפילו אינך רואה את זה, זה רמאות הכי גדולה ובעייתית לדעתי. ברור שיש רמות שונות של כישרון בין שחקנים, פיזי ומנטלי, כמו גם רמות שונות של ציוד ושל חיבור רשת או קרבה לשרת, אבל שוב זה דבר שנחשב במסגרת המקובל, ובתכלס שחקן צריך לקחת את הדברים האלה בחשבון. במשחק בזמן אמיתי מין הסתם יש לדברים שמשפרים תמהירות יותר יתרונות, בעוד שבמשחקים בתורות זה לא נותן כלום. זה אבל חלק מהעניין שם. מיותר לציין שמדובר בAl אין בכלל מה להתחרות איתו במהירות, הוא לא לוחץ על שום כפתורים ואין לו לאגים, יש לו "מהירות על אנושית" ברוב המשחקים, אלא אם המפתחים התאמצו להפחית לו את היכולת הזאת.
השחקן יודע שאינו יכול להתחרות במהירות של הAl, אלא רק לנסות לפצות על כך אם הוא חכם יותר מהAl, וזה אמור להיות המצב. שים לב שאתה מודע ליתרונות או הרמאיות של המחשב אתה מסגל לעצמך שיטות לעשות קנטרה לזה, כאשר יש הרבה רמאיות שמוסתרות ממך, במיוחד כאלה שמכוונות, כמו 'הבונוסים' הנסתרים, זה הרבה יותר בעייתי. אם אתה יודע שהAl עם פי שתיים יותר חיים או עם פי עשר יותר כסף או רואה הכל וכו, אתה נוהג אחרת וגם מרגיש פחות מרומה. מה גם שבסופו של דבר לתת לAI בונוסים זה אומנם דרך לעלות תאתגר אבל בשום אופן לא מעיד על AI חכם, הרי אחת הסיבות לרמאות האלה הן מראש כי הAl זה "פיצוי" על חוסר יכולתו להוות אתגר בצורה הוגנת יותר. לכן המשחקים שיש בהם תAl הכי טיפשיים, בדרך כלל הAl מרמה בהם גם הכי הרבה. עבור שחקנים שמחפשים כמה שיותר אתגר זה שהAl מרמה ירגיש להם כיף, אבל עבור שחקן שאו מתקשה במשחק או לא אוהב את הרמאיות האלה, זה דבר מעצבן, במיוחד אם הוא לא מודע לאיפה ובמה בדיוק הרמאיות שם. יש שחקנים שמעלים רמות קושי וחושבים שהמחשב אשכרה משחק חכם יותר ככה, יש מעט מאוד משחקים שזה באמת המצב בהם, במקום זה הוא מרמה יותר ויותר ככל שהרמה עולה והשחקן לא יודע בכמה אם לא כתוב לו. זה יכול להיות מתסכל, אם הוא מפסיד בגלל רמאות ולא מבין אפילו שזה הייתה חלק לא קטן מהסיבה שם, ולא כמה הAl היה "חכם" ו"טוב". יש הבדל בין להפסיד ולדעת איפה הייתה הטעות ומה הסיבות ובין לא לדעת.