AI חכם או טיפש?

Ihavenonick

New member
AI חכם או טיפש?

קראתי לאחרונה מאמר על תגובות של שחקנים מול AI חכם וזה גרם לי להתגעגע לתקופת Half Life הראשון. בו נתקלתי לראשונה בקבוצת קומנדו, והתחפרתי בעמדה מסויימת ופתאום, בזמן שאני מחכה להפוגה ביריות, אני רואה רימון נוחת לצידי. בנוסף גם שם היו טקטיקות איגוף שהאויב ביצע מולי. אני זוכר כמה נהנתי מזה.

בכתבה למטה המפתחים מציינים ששחקנים לא אוהבים AI מספיק חכם בשביל לאגף אותם ולכן הם נאלצו להטפיש ("לטפש"? לא זוכר בדיוק איך לבטא את זה) את המחשב.

מה אתם מעדיפים?

http://kotaku.com/maybe-we-cant-handle-smart-enemies-in-our-games-1542300804

dankner

New member

QuantumPotato

New member
עדיף חכם.

אבל לא "חכם+באגים" כמו בXCOM, כשיורים עליי דרך קירות, או "חכם" שפשוט מרמה כמו בSC2.
אבל במשחקי FPS זה די חובה שהאויב יהיה חכם כי האלטרנטיבה היא לירות בדמויות שפשוט עומדות וסופגות.

Berethor

New member
לא רק בSC2 הוא מרמה

זה תופעה מאוד נפוצה מסבר, לדעתי גם מייאשת עבור השחקן, אני אישית מעדיף לדעת איזה "בונוסים" הAl מקבל ברמות הגבוהות, בתקופה שלא ידעתי את זה חשבתי שאני פשוט לא טוב מספיק, אחרי שגיליתי שהמחשב מרמה לפחות הייתי מודע לכך שאם אני מפסיד לרמות הגבוהות זה גם בגלל הרמאיות של המחשב, וגם שבתכלס אין הרבה טעם לעשות 'מירוץ חימוש' מול המחשב אם הוא מקבל הרבה יותר משעבים ממך אלא יש לפתח טקטיקות אחרות, שעובדות מול אויב שיש לו יתרון מספרי וכלכלי עליך, אבל בזכות כך שהוא בדרך כלל לא באמת חכם הוא עדיין לא ישתמש מספיק בחכמה במה שיש לו. יצוין לטובה בנושא הזה המשחק Fallen Enchantress - Legendary Heroes, שאומנם המחשב מרמה שם ברמות הגבוהות, אבל שבוחרים רמת קושי לפחות זה כותב לך פחות או יותר מה הAl מקבל, ולא רק 'רמת הקושי', למעשה ברמות הנמוכות ולפעמיים גם הבינוניות בחלק מהמשחקים הAl יכול דווקא לקבל פחות נשאבים או חופש פעולה, אז צריך לבדוק את זה.

Wolfinix

New member
לדעתי (וזו דעתי בלבד) נראה לי שאתה מתיחס לכך

לא נכון...

אתה מגדיר שה AI של המחשב "מרמה" ביחס ליכולות ולחוקים שאתה מוגבל אליהם, ומהזוית הראיה הזו אתה באמת צודק.

אבל אם תסתכל על כך שבעצם יצרו לנו סיטואציה שתאתגר אותנו, (שלא לדבר שקיימות דרגות קושי מאוזנות ואף הופכיות שבהם אנחנו נחשבים "מרמים" מול המחשב למשל כשאנחנו עושים יותר נזק או שיש לנו יותר חיים וכד') אז ההסתכלות צריכה להיות שונה, צריך להסתכל עליה כאל סט חוקים והגבלות שונה שנועד ליצור אתגר ולא כאל רמאות ביחס אלינו.

ובתכלס אין דרך אחרת לעשות זאת AI שלומדת (שלא קיימת בהרבה משחקים כיום) או משחק מול אדם אחר שהם אינם צפויים.

ואל תשכח שכמעט ואין דבר כזה "איזון" במציאות, גם באדם מול אדם תמיד יהיו למשל הבדלי חומרה וציוד שיגרמו לפער ויתרון (למשל מהירות חיבור, או ציוד הקפי עם רגישות גבוהה יותר וקצת העברת נתונים טוב יותר ומהיר יותר, או ביצועי מערכת חלקים יותר וכן הלאה) האם גם אז זו רמאות? (סתם נקודה למחשבה)

Berethor

New member
זה לא רק אני מתייחס לזה ככה

יש trope שלם שנקרא ככה, זה ששמתי למטה. מצויין שם גם על הסיבות וההסתייגויות שציינת פה. נכון זה בין היתר ככה כדי שיהיה יותר אתגר, וכן זה ככה כי הAI בדרך כלל הוא דיי גרוע, אז הוא צריך "תבונוסים" האלה כדי שיהיה אתגר כלשהו. זה גם נכון שלפעמיים "הבונוסים" הם דווקא בצד של השחקן, בין אם מדובר ברמת קושי נמוכה במיוחד ובין אם פשוט עושים את הדמות או הצד של השחקן חזקים יותר ללא יותר מדי הצדקה לכך, או לפעמיים גם שיש הצדקה. עדיין הרמאות פה היא הכי בולטת במצבים שכביכול הAI והשחקן נמצאים על רקע שווה כביכול, משחקי אסטרטגיה במפות שהן לא חלק מהקמפיין ששם אולי יש הצדקה עלילתית לזה שלצד האויב יש יותר כוחות, אלא מפת מולטיפלייר, שכביכול כולם מתחילים פחות או יותר על בסיס שווה אבל בעצם המחשב מקבל הרבה "בונוסים" על ההתחלה, ובהרבה מקרים גם בהמשך. גם זה שהמחשב יכול לראות הכל למרות "ערפל המלחמה" זה סוג של רמאות, אבל זה סוג של קושי של המפתחים לעשות שהמחשב לא יראה, כי בתכלס הAI "רואה הכל" בגלל שהוא והמחשב שלעליו רץ המשחק הם אותו דבר. הוא "השחקנ/ים" והוא "המנחה" אם תרצה. צריך למעשה לעשות תכנון מתוחכם שיגביל את היכולות האלה של המחשב, אבל אני מאמין שזה אפשרי כי במשחקי התגנביות למיניהם יש כאלה שמצליחים לעשות משהו דומה, רק ששם זה עם דמויות של הAl ולא צבא שלם בשליטת הAl, מה שכנראה מסובך יותר לעשות.

כמובן שעדיין התופעה שמחשב רואה הכל קיימת גם במשחקי פעולה לא מעטים. עכשיו לכל הפחות שהמחשב מרמה/מקבל בונוסים, אני הייתי מעדיף לדעת אלו דברים בדיוק, ברגע שכל כך הרבה משחקים מסתירים את המידע הזה ממך זה הופך את זה לרמאות יותר גדולה, ואגב מפתחי משחקים רבים עושים זאת במכוון, כדי שיחשבו שהAl יותר חכם או יותר חזק והוא לא. הוא סתם מרמה. מעטים המשחקים שבכלל טורחים לציין את הדברים האלה, וכן יש כאלה שמציינים על מה רמות הקושי באמת משפיעות. שם זה פחות רמאות לדעתי. אתה יכול להגיד אבל גם דמויות של RPG שהן ברמות גבוהות זה כאילו רמאות מול דמיות ברמות נמוכות, נכון, אבל שם זה שהם ברמות גבוהות יותר אתה יודע את זה, אתה מבין שדמויות ברמות נמוכות יש להם פחות סיכוי, אבל אם אתה הייתה רואה דמות של המחשב רמה 10 שבתכלס עם כל הבונוסים שלה היא כמו רמה 15 או 20 רק שזה נסתר ממך, זה בהחלט רמאות, לא רק רמאות אלא גם פוגע ביכולת שלך להעריך את הכוח האמיתי שיש לאויב כי הוא נסתר ממך על בסיס שאינו מוצדק לדעתי. אותו דבר במשחק שכתוב לך שיש לאויב עוצמת נזק או שריון ברמה כזאת או כזאת אבל למעשה יש לו הרבה יותר כי המחשב מרמה ואתה אפילו אינך רואה את זה, זה רמאות הכי גדולה ובעייתית לדעתי. ברור שיש רמות שונות של כישרון בין שחקנים, פיזי ומנטלי, כמו גם רמות שונות של ציוד ושל חיבור רשת או קרבה לשרת, אבל שוב זה דבר שנחשב במסגרת המקובל, ובתכלס שחקן צריך לקחת את הדברים האלה בחשבון. במשחק בזמן אמיתי מין הסתם יש לדברים שמשפרים תמהירות יותר יתרונות, בעוד שבמשחקים בתורות זה לא נותן כלום. זה אבל חלק מהעניין שם. מיותר לציין שמדובר בAl אין בכלל מה להתחרות איתו במהירות, הוא לא לוחץ על שום כפתורים ואין לו לאגים, יש לו "מהירות על אנושית" ברוב המשחקים, אלא אם המפתחים התאמצו להפחית לו את היכולת הזאת.

השחקן יודע שאינו יכול להתחרות במהירות של הAl, אלא רק לנסות לפצות על כך אם הוא חכם יותר מהAl, וזה אמור להיות המצב. שים לב שאתה מודע ליתרונות או הרמאיות של המחשב אתה מסגל לעצמך שיטות לעשות קנטרה לזה, כאשר יש הרבה רמאיות שמוסתרות ממך, במיוחד כאלה שמכוונות, כמו 'הבונוסים' הנסתרים, זה הרבה יותר בעייתי. אם אתה יודע שהAl עם פי שתיים יותר חיים או עם פי עשר יותר כסף או רואה הכל וכו, אתה נוהג אחרת וגם מרגיש פחות מרומה. מה גם שבסופו של דבר לתת לAI בונוסים זה אומנם דרך לעלות תאתגר אבל בשום אופן לא מעיד על AI חכם, הרי אחת הסיבות לרמאות האלה הן מראש כי הAl זה "פיצוי" על חוסר יכולתו להוות אתגר בצורה הוגנת יותר. לכן המשחקים שיש בהם תAl הכי טיפשיים, בדרך כלל הAl מרמה בהם גם הכי הרבה. עבור שחקנים שמחפשים כמה שיותר אתגר זה שהAl מרמה ירגיש להם כיף, אבל עבור שחקן שאו מתקשה במשחק או לא אוהב את הרמאיות האלה, זה דבר מעצבן, במיוחד אם הוא לא מודע לאיפה ובמה בדיוק הרמאיות שם. יש שחקנים שמעלים רמות קושי וחושבים שהמחשב אשכרה משחק חכם יותר ככה, יש מעט מאוד משחקים שזה באמת המצב בהם, במקום זה הוא מרמה יותר ויותר ככל שהרמה עולה והשחקן לא יודע בכמה אם לא כתוב לו. זה יכול להיות מתסכל, אם הוא מפסיד בגלל רמאות ולא מבין אפילו שזה הייתה חלק לא קטן מהסיבה שם, ולא כמה הAl היה "חכם" ו"טוב". יש הבדל בין להפסיד ולדעת איפה הייתה הטעות ומה הסיבות ובין לא לדעת.

Wolfinix

New member
אני לא כל כך מסכים זה עדין עניין של גישה

לצורך העניין גם כשאתה משחק מול אדם - כשהיכולות שלו מלוטשות יותר והאסטראטגיה שלו מגובשת יותר והן אינן ידועות לך אתה תגיע לאותן מסקנות שכביכול הוא "מרמה".

לכן אני אומר שזה עניין של גישה זה לא משנה מה המחשב מקבל לעומתך כל עוד אתה מתיחס לכך כאל רמה "X" מתוך סך רמות שנוצרו בשביל לאתגר אותך, בדרך הזו אתה לא מתעסק בעד כמה הAI מרמה אלא באיך אני נהייה יותר יעיל ואיך אני מסגל אסטראטגיה וטאקטיקה נכונה מול סיטואציה כזו ואחרת

Berethor

New member
אתה יכול לחשוב על זה ככה

אבל אני לא כזה חובב של אתגרים שבאים מתוך רמאות, בכלל אני לא חובב של אתגר רק בשביל אתגר. שהרמאות/בונוסים של המחשב מוסתרים ממני, גם באופן כללי ולפעמיים אפילו בטקסטים שקשורים שמידע על הסטטיסטיקות של היריב שמופיעים בחוקים של המשחק או אפילו במשחק עצמו, אם יש בו מצב לראות מידע, בנוסף הרבה פעמים זה כולל הרבה שבירות של החוקים במשחק, זה פשוט מעצבן, אם אתה מגלה למשל שלAI יש כסף בלתי מוגבל או כמעט לא מוגבל זה אוטומטית אומר שלמשל טקטיקה של מלחמת התשה עקרה לחלוטין נגדו, או עם הוא מקבל צבאות מהאוויר בלי לבזבז זמן לגייס אותם או להוציא כסף עליהם וכו. אם אתה יודע שהמחשב רואה הכל, אז כל הקשור למארבים גם לא יעבוד מול המחשב, טוב אני לא שחקן שמשתמש בטקטיקות מהסוג הזה הרבה אם בכלל אבל יש שכן ואני בטוח שזה יפריע להם לדעת שהם רומו בנושא. אני שחקן מחושב יחסית, אז נתונים שקריים ורמאיות בהחלט מפריעות לי, מה שהכי מפריע לי זה אבל הסתרת המידע בנוסף לרמאות, הסתרה של מה פחות או יותר "הפריווילגיות" שהמחשב מקבל, לפעמיים אני הולך לחפש את זה בויקיפדיה שלה משחק, אבל לא תמיד זה רשום אפילו שמה. יש הבדל גדול מין להפסיד לשחקן טוב יותר ממך, לבין להפסיד בגלל רמאיות, שלא לדבר על כך שיש משחקים שהמחשב מרמה בהם כל כך חזק שלנצח בהם כמעט בלתי אפשרי, במיוחד ברמות הגבוהות, אלא אם כן אתה משתמש בסוג של רמאיות משלך, בעיקר כאלה שמנצלות כלמיני טיפשיות ובאגים אצל המחשב, לפעמיים אפילו טקטיקות של חיסרון מספרי לא יעבדו מרוב שכל כך הרמאות גדולה ואז זה ממש לא כזה מהנה. עם כל הכבוד לאתגר. שהוא מוגזם ולא מוצדק זה לא כזה כיף.

Wolfinix

New member
תראה כמו שכבר אמרתי זה הכל עניין של גישה אבל

מכיוון שאני נהנה מדיונים על אסטראטגיות וטאקטיקות כאלו בא נרחיב קצת

בכל המשחקים ששחקתי תמיד יש לולאה שבה היריב- כלומר ה AI חלש בה, למשל ניקח את הסיטואציות שאתה העלתה:

כסף אין סופי עדין יש לו מגבלת זמן של ייצור היחידות ודפוס פריסה מסויים שאתה יכול להסתגל אליו - סיטואציה כזו דורשת ממך לשרוד 50-75% מהזמן תוך כדי התחזקות ואז לנצל את חלון הזמן בין תבוסה לתבוסה של ה AI ולנטרל לו את הבסיס (אפילו בכמה שלבים).

צבאות מהאויר - לא נתקלתי בשום משחק שבו יש גיוס תמידי מהאויר, תמיד זה היה תלוי נקודות הגעה בעלילה כמו השלמת מטרה/משימה מסויימת או לסרוגין התקדמות טאקטית במפה כמו למשל הגעה לבסיס האוייב, אשמח אם תציין משחק שכזה, אפילו במשחקי שרידה יש לך הפרדה בין גל לגל של אוייבים... ובכל אופן אם אתה רואה שהאוייב לא מפסיק להגיע - וזה בדרך כלל במשחקי יריות ופעולה אז כנראה שהתחפרת בנקודה מסויימת שזו טאקטיקה נכונה אבל לא מעשית אם אתה לא מתקדם לאט לאט - שזו הדרך היחידה להפסיק את התגבור.

אם המחשב רואה הכל אז מן הסתם המארבים צריכים להיות שונים ברמת האסטראטגיה ולא הטאקטיקה כלומר יצירת הסחה בשביל לעכב את האוייב במקום אחד ולא בשביל לחסל אותו או למשוך אותו לשטח חיסול וזאת בזמן שאתה יוזם תקיפה על יעד אסטראטגי/טאקטי קריטי (כמו למשל בסיס משאבים או בנינים לייצור כוחות) מארב הוא לאו דווקה ברמת תיקול כוח בודד.
המארב כאן הוא כפייה על האוייב להכנס לתנאים שאתה הגדרת גלובאלית ואז להפתיע אותו במקום שהוא אינו צופה זאת.

ואני לא חושב כמוך (למרות שדעתך היא שלך והיא נכונה לך) כפי שאמרתי מבחינתי כל מה שהאויב מקבל נועד בשביל ליצור לי אתגר חדש, אם אינך רוצה אתגר תמיד ישנם רמות אחרות פחות מאתגרות, לאמר שזה לא מתסכל? בוודאי שזה מתסכל שהAI יכול לעשות דברים שאני איני יכול אבל זה לא מתקרב לסיפוק שלמרות הכל - הצלחתי למצוא דרך להביס אותו - רמות גבוהות במשחקים הם לא לכל אחד (ולא כי הם לא יכולים להם אלא כי לא כולם אוהבים סוג כזה של איתגור).

ומבחינתי מצב כזה עדיף (יתרונות שיש לAI ) מאשר ציוד טוב יותר וחיבור טוב יותר מול שחקן נגדי למשל במשחקי יריה, ניסית פעם לשחק במשחקי מולטיפלייר כאלו? למשל בבאטלפילד או CALL OF DUTY?

היתי משחק שעות במשחקים הללו וחברי ואני אפילו הגענו לרמות גבוהות בדירוג אבל תמיד הינו מוצאים את עצמנו בסיבובים בלתי אפשריים כשלך יש פינג 90-120 ולאוייב יש פינג 20-40 זה אומר שהוא רואה אותך מספר שניות לפניך מה שיוצר במצב טוב שאתה רואה אותו ומת ובמצב פחות טוב שאתה פשוט מת בלי לדעת מה קרה (עד הסרט שמראה לך)

פעם אחת עשינו משחק חברים ואני מול אנשים מחול כשאר אנחנו משתפים (פינג לטובתינו) רק בשביל להראות להם מול מה אנחנו מתמודדים הראנו להם מזה אומר לירות ולגלות שהאויב בכלל כבר לא שם

אבל מה מוצאים שיטות אחרות למשל עבודה בצוות (שעבדה עד שלבב מסויים...ובסופו של דבר נכשלה כי כולנו אוהבים להסתער
), שימוש בעזרים כמו מטול,רימונים ומוקשים בצורה עיוורת (למשל כשאתה יודע שיש נקודה במפה שאנשים אוהבים להתקמפר שם - מטול כל פע םשאתה שם סוגר לך פינה פו ושם רנדומאלית) אפילו התקמפרות (שאישית אני נגד) כשאין ברירה, או בחירה במפות שבהם יש יתרון ליכולת של השחקן למשל מפות קטנות בשטח בנוי כשחקן עם התגובות היותר טובות ועם נשק יותר יעיל מסתדר שם (קח לדוגמה את COD MW2 עם DULE WIELD או עם SMG...כמעט בלתי מובס)

בקיצור לדעתי הכל מסתכם בגישה.

Berethor

New member
פינג ולאגים זה משהו אחר לגמרי

אין לזה קשר למשחק יחיד, שהוא בעיקר יכול להיות מושפע מבאגים או מרמאיות של המחשב(או של השחקן אם הוא משתמש בצ'יטים או בטריקים רדודים במיוחד). כן זה נכון ששחקן שיש לו פינג הרבה יותר נמוך ממך יש לו יתרון לא הוגן עליך, זה אגב אחת הסיבות גם שבטורנירים של משחקים לרוב משחקים דרך רשת ביתית ולא דרך הרשת. מין הסתם שאני משחק במשחק פעולה דרך הרשת אני משתדל לחפש שרתים שאין לי בהם פינג יותר מדי גבוה ביחס לשחקנים האחרים, אבל אם וכאשר בכל זאת החלתי להשתתף במשחק עם פינג גבוה אז ברור לי שיש לי פה חיסרון בזה, שהוא לא חלק מחוקי המשחק. כן אני מסכים איתך שזה אחד הדברים הכי מעצבנים שיכולים להיות במשחק פעולה ברשת.

כפי שכבר אמרתי לך מרבית הרמאיות של המחשב מוסתרות ממך, או בגלל שהמפתחים לא טרחו לציין לך אותם או פשוט כי הם מסתירים אותם ממך בזדון, בשביל שתחשוב שהAI הוא טוב שלמעשה או סתם מרמה בהרבה דברים. כפי שגם ציינתי כבר, מפריע לי לא רק "הבונוסים" הלא הוגנים שהAI מקבל, אלא גם אם מסתירים ממך את הדברים האלה. יש ציטוט מאוד מעצבן לדעתי של מפתח הAI הראשי מהמשחק Dawn of War 2, והוא אומר ככה: "Cheat wherever you can. A.I.s are handicapped. They need to cheat from time to time if they're going to close the gap... Never get caught cheating. Nothing ruins the illusion of a good A.I. like seeing how they're cheating.". אני בטוח שהוא לא היחיד שהולך לפי הגישה הזאת בהתחשב שזה תופעה בהרבה משחקים, הרמאות וההסתרה של הרמאות נעשים הרבה פעמים בזדון ואותי זה בעיקר מעצבן. כי אין רמאות יותר גדולה מאשר גם לעשות משהו לא בסדר/לא הגון וגם להסתיר את זה.

עכשיו משום שמפתחים רבים טורחים להסתיר את הרמאות ממך, אתה לא תמיד תשים לב לזה, אתה צריך עין ממש חדה או דרך טכנולוגית מסוימת, או לבדוק בויקי של המשחק או בפורומים על המשחק כדי לגלות את זה. בגלל שצבאות מהאויר זה רמאות כל כך גדולה אז עוד יותר משתדלים להסתיר אותך ממך, קל יותר לעלות עליה למשל במשחקים בתורות, כי אתה מבין שזה לא הגיוני מאיפה למחשב היה את הזמן והכסף לגייס כל כך הרבה חיילים בזמן כל כך קצר, במיוחד אם הבסיס או השטח שלו ממש קטנים.

Wolfinix

New member
אני עדיין לא מבין מדוע זה צריך להטריד, הרי

אין שום מניעה ממך לשחק ברמת NORMAL שהיא מאוזנת יחסית (למרות שבדרך כלל לטובתך).

ואני לא מבין מדוע זה נחשב רמאות כשכל המטרה ברמות הגבוהות היא אתגר? קח למשל את דור המשחקים כמו 2 DUNE זוכר אותם? שם לא היו רמאויות בסדר גודל שאתה מציין אבל לעומת זאת היית צריך להתמודד מול 2-3 בסיסים (מוגמרים) כשאתה רק מתחיל את הבנייה עם 2-3 יחידות.

אתה יכול להתיחס לכך כאל רמאות ואתה יכול להתיחס לכך כאל סיטואציה מאתגרת מובנית שאתה צריך לפתור, אותו הדבר בכל "רמאות" שתתיחס אליה (פרט לקטגורית GOOD MODE שהיא בדרך כלל מצד השחקן ולא מצד ה AI).

לכן אני אומר שזה עניין של גישה, אין דבר כזה "רמאות" של AI , רמאות מתקיימת במצב של שחקן מול שחקן כאשר יש תנאים שאינם הוגנים לחוקי הפתיחה או הניהול של המשחק, כי כל המטרה בSINGLE PLAYER הוא גיבוש אוסף של תוצרים לשחקן שמשחק, בין היתר, הנאה מעלילה מהמשחקיות, אתגר, פיתוח חשיבתי, רגיעה והעברת זמן וכד'.

השחקן נכנס בידיעה ברורה לתוך תסריט מסויים שאינו ידוע לו (בהנחה שזו הפעם הראשונה) שאתו עליו להתמודד עם "X" תנאים "Y" משאבים "Z" אוייבים וכן הלאה, וזו גם הסיבה דרך אגב שאישית אני נמנע מלחקור על משחק עד שסיימתי אותו פעם אחת בצורה נורמאלית או עד שלפחות הבנתי את העקרון שלו כשהוא מחזורי כמו למשל במשחקים לדוגמת EADOR או CIV שכל שלב הוא מחזורי.

בקיצור עניין של גישה שלך נטו, תקח את זה כאתגר - תהנה מהפתרון וההתנסות, תקח את זה כ"רמאות" רק תתבאס מהתוצאה והתנאים.

Berethor

New member
"The Computer Is a Cheating Bastard"

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TheComputerIsACheatingBastard

אומנם זה קצת פחות רלוונטי למשחקי פעולה מאשר לאסטרטגיה אבל עדיין, בדרך כלל בAI מרמה וזה גורם לו לראות יותר חכם או קשה, זה בעצם מה שקורה בדרגות קושי גבוהות בדרך כלל, המשחק מקבל יותר משאבים, או יותר 'נקודות חיים' וכו. יש משחקים הוגנים מספיק כדי לציין לפחות את 'הבונוסים' שהמחשב מקבל, אבל מרבית המשחקים לא מציינים את זה, לא במשחק עצמו ולפעמיים אפילו לא בויקיפדיה של המשחק, למרות ששם יותר קל לברר את זה אם זה רשום שם. בכל אופן כל דבר שגורם למחשב להיות אשכרה 'חכם יותר' אני תומך בו באופן אישי, מין הסתם זה יותר קשה, אבל לפחות זה קושי שהוא יותר אמין, מאשר סתם רמאיות. אגב הThe All-Seeing A.I. לפעמים תקף גם לגבי משחקי פעולה אם כי הם מנסים עובדים על זה שם, במיוחד במשחקים שכוללים אלמנט של היתגנבויות, אז זה פחות נורא אם יש אפשרות להסתתר או להסתיר דברים מהAI.

למעלה