Agricola: All Creatures Big and Small

tamlav1

New member
Agricola: All Creatures Big and Small

אחרי הרבה זמן שלא קנינו משחק חדש ואחרי הדיון שהיה כאן על Agricola קניתי את המשחק הזה.
קראתי ביקורות טובות עליו ומצא כן בעיניי שזה לא משחק ארוך ומתאים לשניים.

הגיע ממש מהר (פחות משבוע
) מ green knight games.
שיחקתי בשבת פעמיים עם הבן שלי (7.5) והיה נהדר.
איזה משחק מדהים. כל כך הרבה אפשרויות ובלי מזל רק תכנון.
כיף.

שאלה נוספת: לחברה שלי יש את המתיישבים של קאטן בגרסה האנגלית. היא רוצה לקנות הרחבה. האם ההרחבות שמוכרים בעברית מתאימות?
איזו הרחבה מומלצת (בטח היו על זה דיונים בעבר). היא משחקת עם שני הילדים שלה (12 ו 14).

ביי
שבוע טוב ועמוס משחקים.
תמי

בטטהמן

New member
ההרחבה העברית לא תואמת לגרסה האנגלית

הגרסה העברית מבוססת על הגרסה הגרמנית ולא על האנגלית.
אני לא יודע מה בדיוק ההבדלים, רק שהגרסאות לא תואמות מבחינת חלק מהרכיבים.

ההרחבה המומלצת לדעתי היא "ערים ואבירים".

Pentax

New member
כמה המלצות

אכן אני מסכים איתך לגבי המשחק Agricola לשניים.
כדי שהמשחק יהיה עוד יותר מעניין ושונה כל פעם אני ממליץ לך להוסיף את ההרחבה הראשונה Agricola: All Creatures Big and Small - More Buildings Big and Small
שיצאה ב- 2012. יש עוד אחת עם שם דומה אך מ- 2013. תתחילו מראשונה. יש בה 27 בניינים חדשים כאשר בוחרים רק 4 למשחק כל פעם.
כך המשחק הופך להיות שונה כל פעם וזה גם מוסיף אסטרטגיות ואפשרויות ניקוד חדשות. מומלץ!

לגבי ההרחבה לקטאן הדעות מה יותר טוב חלוקות.
Seafarers - מוסיפה עוד אפשרויות למשחק וכמעט לא משנה את החוקים ולא את המורכבות של המשחק.
Cities & Knights - מוסיפה המון דברים חדשים והופכת את המשחק למורכב וארוך הרבה יותר.
Traders & Barbarians - עד כמה שאני יודע מוסיפה תרחישים חדשים למשחק אך אני לא מכיר את ההרחבה הזאת כל כך טוב.

tamlav1

New member
שאלה לגבי Agricola

בשלב של ה refill כשמוספים חיות או משאבים לכל משבצת ראיתי שאנחנו קצת מתבלבלים האם הוספנו או לא הוספנו למשבצת מסוימת.
האם יש דרך למנוע בלבול?

ycyclop

New member
הכי פשוט

לעבור משבצת משבצת לפי סדר קבוע. מלמעלה למטה או כל סדר שתחליטו
אבל לא לשנות את הסדר.

ahab

New member
להכין קודם בצד

אפשר להכין מראש לצד הלוח את המשאבים וחיות למילוי מחדש, ורק להעביר אותם בשלב ה-refill.

akira

New member
המתיישבים של קטאן - הרחבה מומלצת

הי תמי,
פרסמנו בפונדק סקירות להרחבה של ערים ואבירים ולהרחבת הימאים, אם את רוצה פרטים נוספים

למעלה