adventureWorks

שיווקי

New member
adventureWorks

שלום,
במרבית מהספרות ל-sql server dba מוזכר AdventureWorks db, והטבלאות הקשורות הן למשל,
production.product ושדות שלא תמיד אני מוצא אותם בטבלאות הקשורות (כמו Production.Product.ReorderPoint).

(קודם כל למה התוספת של production. כמדומני ראיתי עוד מספר תחיליות שונות).
ומאיפה ניתן להוריד את הגירסה המורחבת ל-AdventureWorks.
יש מספר מקומות באינטרנט, כולל codeplex, אך נראה שיש איזו גירסה מורחבת, שאני לא יודע איפה קיימת ...

אשמח לעזרה בנושא.
תודה.

גרי רשף

New member
כעקרון יש להוריד מ-Codeplex. מה הבעייה עם זה?

יש מספר גרסאות בהתאם לגרסה של SQL Server,
וכמו כן גרסה "רגילה" (OLTP) וגרסת Data Warehouse (להלן DWH).

ב-SQL Server יש לכל אובייקט סכימה.
ברירת המחדל היא dbo ולהערכתי ב-95% מהמקרים מסתפקים בה.
עדיין- יש אופצייה ליצור סכימות נוספות (למשל- Production שציינת) ואז לחלק את האובייקטים לפי נושאים או פרוייקטים וכו'.
באוראקל השימוש בסכימות הרבה יותר פופולרי.
ב-AdventureWorks זה ממומש.

pitoach

New member
תשובות

הורדה של הגסאות שונות בקישור הבא:
http://msftdbprodsamples.codeplex.com/
זה הקישור הרשמי של מייקרוסופט

לגבי השאלה הראשונה הרי שזה בדיוק הסיחבה שיש מסדי נתונים כמו AdventureWorks ללחימוד ותרגול והצגת בלוגים ומדריכים. פשוט תוודא שאתה עובשד עם הגרסה הנכונה והכל יתאים לך

לגבי הגרסה ה"מורחבת" הריש שיש כמה גרסאות שונות ועלייך לבחור את המתאימה לך.בקישור מעל תעבור לחלק של ה Summary ושם רשום לך בקצרה על כל גרסה.

שים לב שבגרסאות קודמות של 2008 למשל יש הרבה יותר מסדי נתונים של AdventureWorks ובגרסה 2012 עדיין לא קיימות כל הגרסאות באתר

שיווקי

New member
משהו שמתאים לבחינה של DBA

אני מכיר את האתר, אך האוריינטציה שלי באתר זה נמוכה.

על פי הספר: MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-432) Microsoft SQL Server 2008 Implemention and Maintenance
הספר הנוסף ל-DBA, שמדבר על בחינה 70-450 - לא ממש מצאתי

יש שם דוגמאות של
Production.ProductDescription - טבלה.

וכן, למשל:
Person.Address.

קצת קשה לבחון מה הוא ה-AdventureWorks הנכון לדוגמאות בספר. הורדתי 2 וזה לא ממש היה זה.
דרך הורדת קובץ bak (דרך גיבוי), או דרך תוכנות התקנה אני יודע.
באמצעות קבצי mdf ו-ldf לא ממש הצלחתי (אולי בשל כך לא מצאתי. טוב, צריך לקרוא ולנסות ...) - אשמח להכוונה ספציפית.

תודה.

pitoach

New member
היכן נתקעת? האם הצלחת להוריד את הקובץ BAK

או את הקובץ של השאילתות ונתקעת בשלב של ההתקנה?

אם כן תבדוק שאתה עובד באותו גרסה של הקובץ שהורדת. לא ניתן להתקין את מסד הנתונים של 2012 על גרסה נמוכה יותר. תוודא שאתה עובד עם SQL 2012. ואם אתה עובד בגרסה נמוכה יותר עלייך להוריד את הגרסה של המסד נתונים הישנה יותר

למעלה