Advanced Squad Leader

• פותח הנושא rnsh
  • פורסם בתאריך

rnsh

New member
Advanced Squad Leader

רציתי לדעת אם ידוע למישהו על אנשים המעוניינים לשחק את המשחק הזה? למי שלא מכיר, מדובר בסימולציה של קרבות יבשה במלחמת העולם השניה, ברמה הטקטית (רמת פלוגה - גדוד - חטיבה). המשחק הוא מסובך, קשה ללימוד, אבל מהנה ומספק ביותר. למעשה, לא מדובר במשחק בודד, אלא במערכת שלמה, המאפשרת שחזור מאות קרבות בכל הזירות של מלחמת העולם השניה (גרמניה - רוסיה, גרמניה- בנות הברית, יפן- ארה"ב, ועוד). ממולץ ביותר לחובבי משחקי מלחמה והיסטוריה צבאית.

ycyclop

New member
אוכל לקשר אותך

יש לי את המשחק והיתה תקופה שניסיתי ללמוד ולשחק. אכן משחק טוב מאד אבל עכשיו אין לי זמן לשמחקים כבדים כאלה. אני מכיר מישהו שמשחק ומחפש שותפים למשחק אשאל אותו אם הוא רוצה עוד מישהו לשחק איתו

rnsh

New member
אשמח לשמוע על שחקנים נוספים

תודה. אכן מדובר במשחק מלחמה "כבד" כהגדרתך (מערכת המשחק המורכבת והנרחבת ביותר מבית AVALON HILL), שמהווה תחביב שלם בפני עצמו, ודורש השקעה רבה של זמן. עם זאת, המשחק נחשב למשחק המלחמה האולטימטיבי מבחינת רמת הפירוט, הדיוק ההיסטורי, מגוון האפשרויות לתמרון היחידות,ומבחינת אמינות הסימולציה של שדה הקרב. המשחק מתאים לחובבים מושבעים של סימולציות ומשחקי מלחמה. אני אשמח לגלות שיש עוד אנשים בארץ (מעבר לשלושה המוכרים לי) ששמעו על המשחק ומעוניינים לשחק.

backdoorslam

New member
ואני בהחלט שמח לשמוע עליך!

גם אני מגלה חיבה הולכת וגוברת לכל משחקי המלחמה, האסטרטגיה והטקטיקה, ובפרט אלו של Avalon Hill. הייתי מאוד שמח להכיר את ASL, למרות שחיבתי נוטה לזירות קרב בקנה מידה גדול. בכל אופן, אני אשמח לשחק, בין השאר, באמצעות דוא"ל עם תוכנת Cyberboard.

shadowfax

New member
אמיר, איש, אנני מכיר את המשחקים

האלו אבל האם הם בנויים על בסיס מיניאטורות? או דמוי מיניאטורות? למעשה עכשיו שאני חושב על העניין עד כמה רחוקים משחקי מיניאטורות מאותם סימולציות קרב עתירות חוקים?

ycyclop

New member
דומה אך שונה

הדמיון נובע שבמקום מיניאטורות יפות יש חתיכות קרטון לא יפות, ואין מפה תלת מימדית יפה. התנועה מוגבלת לפי משושים ולא לפי מרחק מדוד. אבל הלוגיקה של המשחק מאד מזכירה מיניאטורות בגלל רמת המפקד, חוליה, צוות וכיתה. רמת הפירוט של ASL כנראה גבוהה יותר מרוב משחקי המיניאטורות. אתה מוזמן אלי לראות את המשחק

backdoorslam

New member
קרובים מאוד למעשה

פים ניתלתי במאמר שמדגים את היריבות והזלזול בין החבר'ה שמשחקים במשחקי מלחמה-לוח ובין אותם אלה שמשחקים באמצעות מיניאטורות. אבל דבר אחד ברור - את כיבוש אירופה אי אפשר להדגים עם מיניאטורות.

האטי

New member
נחוצה המלצה

איזה משחק מלחמה כדאי לקנות לבחור בעל אובססיה למלחמת העולם השניה?

בפלה

New member
Axis and Allies

או אחד הSpawns שלו. עושה רושם שהPacific הוא המוצלח ביותר, אבל כולם כיפיים. יש לו מיליארד ווריאנטים אם הגרסא המקורית מתחילה לשעמם. בקיצור, עולם ומלואו.

backdoorslam

New member
מסכים

A&A הוא משחק שיכול לעניין את חובבי משחקי האסטרטגיה, ואת אילו שאינם, כאחד. מדובר כאן בהימור בטוח.

rnsh

New member
המלצה

אם הוא מוכן להשקיע בלימוד הכללים, ויודע אנגלית מספיק טוב, אני לא מכיר עוד משחק שאפילו מתקרב לרמה של ASL (אשר כולל בין היתר גם הרחבה המשחזרת חלק מקרבות מלחמת העצמאות שלנו). עם זאת, מדובר במשחק יקר מאד (רק ספר החוקים והמשחק הבסיסי, שזה המינימום הנדרש כדי להתחיל לשחק, עולים כ- 100$), ויש בלי סוף תוספות והרחבות שאפשר לקנות. אני מעריך את שווי המערכת כולה בכ- 1,000$ - 1,500$ לפחות. משחקים פחות מסובכים ו"כבדים", יותר זולים, אך עדיין מוצלחים מאד מבחינת הדיוק ההסטורי, המציאותיות, וחשוב מכל, המתח והאינטנסיביות של חויית המשחק הם PANZERBLITZ ו PANZERLEADER של AVALON HILL. עברו שנים מאז ששיחקתי בהם, ואני לא יודע אם ניתן להשיג אותם כיום. בקנה מידה גדול יותר (אסטרטגי ולא טקטי) THE THIRD REICH, גם של AH נחשב למשחק טוב מאד, אם כי לא יצא לי לשחק אותו.

ycyclop

New member
המלצות

צריך קצת לדעת על העדפות של האדם. האם הוא מוכן/בעל סבלנות ללמוד מערכות כבדות של חוקים? האם הוא אוהב קנה מידה גדול ברמה של מדינות או יחדות קטנות? האם הוא ישחק עם עוד אדם אחד או יש אפשרות ליותר (ואולי לבד)? האם זה משחק שישמש חשיפה למשחקי מלחמה? כמה אפשרויות Advanced Squade Leader: משחק כבד מאד מפורט ברמת הפרט-כיתה. כאשר מכירים את החוקים טוב ישנם Scenarios שנגמרים בשעה עד שעתיים. Squade Leader: הגירסה הראשונה. יותר קל ללמיוד כי: כולל פחות חוקים ובנוי כך שניתן להתחיל לשחק אחרי למידה של חלק קטן מהחוקים וכל פעם להוסיף עוד. יכול לשמש כמשחק חשיפה לתחום. Third Reich: משחק גם מאד כבד, על כל אירופה. אבל אחד הטובים טוב גם ליותר מ-2 שחקנים. Ambush: אולי משחק הסוליטר הטוב. דרגת קושי בינונית. חביב ולפי מה שאני יודע יש לו הרחבות. Russain Campain: משחק יחסית פשוט (בהשואה למשחקי מלחמה) וטוב. הפלישה הגרמנית לרוסיה. אחד המשחקים הבודדים שהינו מצליחים לסיים ב4-6 שעות.

backdoorslam

New member
משחק באמצעות דוא"ל

ההודעה הזאת באה בהקשר ישיר למסר ששלחת לי, אך יכולה להוות קוריוז כללי בפורום. ישנה תוכנה חופשית המאפשרת לשחק ספציפת בתרחישים של ASL באמצעות דואל. שמה Vasl, היא פועלת על בסיס Java וניתנת להורדה מהאתר: www.vasl.org בכל אופן, אני עדיין ממליץ בכל לב על Cyberboard, כתוכנה ששמה דגש על הפשטות בהפעלתה.

rnsh

New member
משחקי לוח דרך מחשב

אני מתנגד לכך מבחינה "אידאולוגית". לדעתי, חלק חשוב מההנאה זה גם המפגש והאינטרקציה החברתית, והאוירה שמתנהלים סביב המשחק. אבל זו רק דעתי האישית.

backdoorslam

New member
גם אני

למרות שכבר ציינתי כמה וכמה פעמים על נפלאותיה של Cyberboard, אני עדיין מחזיק בדעה שהמחשב הוא רוצח משחקי הלוח. בכל זאת, במידה וישנן בעיות למשחק באופן הרגיל - משחק בדוא"ל הוא אלטרנטיבה מצויינת.

Tali Y

New member
אני מסכימה

גם לדעתי חלק רב מהמשחק הינו המפגש החברתי בין האנשים, והאינטראקציה הישירה בינם. משחק לוח online נהפך בעצם למשחק מחשב, והאמת שאין זה משנה כל כך אם משחקים מולך שחקנים אמיתיים או שחקנים שנוצרו על ידי המחשב, זה מרגיש ממש כמו כל משחק מחשב אחר (שיחקתי Taj Mahal, Settlers of Catan). לגבי משחק דרך דוא"ל, אין לי ניסיון בתחום, אבל נראה לי כמוצא אחרון, למקרה שאין דרך אחרת למצוא אנשים המוכנים לשחק את המשחק.

למעלה