ADND זה עוד בחיים?

Gilgam69

New member
אתה אכן לא היית זמן רב בשטח

TSR פשטו את הרגל ממזמן ונקנו ע"י WOTC, או בשמה המלא: WIZARDS OF THE COAST.

snift

New member
אני חייב להגיב

הרבה נאמר פה בפורום על DND גרסה 3, ועל כך שהוא מחליף את הגרסאות הקודמות. הגדולה של ספרי החוקים של DND היא שהם נתנו בסיס, ושחקנים רציניים הלכו הלאה, שיפצו איפה שהפריעו להם דברים ושיחקו בכיף. המהדורה השלישית היא דבר שאני אפילו לא מתכוון לקרוא. הגדרות כמו - רק בני אדם יכולים להיות פלאדינים, או - אחרי X זמן קורה כך וכך, הם לא רציניות. הכל תלוי ב - DM ובעולם שבו משחקים.

דרגורן

New member
טוב, יש לי את המהדוה השלישית, אז

אני חייב להגן עליה. המהדורה השלישית לקחה את AD&D למהדורותיו, ואת ה-D&D למהדורותיו ושיפרה את שניהם! לדוגמא שינויי בשיטת ההתקפה במקום דרג"ש ותל"ד0, הדרג"ש מתחיל מאפס (כלומר אין שיריון) וכל תוספת של זריזות, שיריון, קסם וכו´ מעלה אותו (ואין מקסימום!). אם אני רוצה לפגוע במישהו עם דרג"ש 15, אני צריך לגלגל 15 ומעלה בק20. הבונוסים של כוח ונשקים קסומים, מצטרפים לתוצאה של הקוביה. הרבה יותר פשוט והגיוני... ויש עוד הרבה דברים. אין הגבלה בין גזע/סוג דמות! בספר מתוארים אלפים פלאדינים, וחצי אורקים פלאדינים!

exit_from_here

New member
במשחק שאני משחק כרגע עשינו משהו נחמ

נחמד,יש לנו הרבה ספרים של מהדורה שנייה וקצת של מהדורה שלישית...אז אנחנו משלבים לפי מה שנראה יותר הגיוני והשמטנו דברים מהספר בשביל ההגיון הבריא שלנו...החלטנו ביחד שאפשר לשחק כל דמות כל עוד היא נורמלית ולא חזקה מדיי בשביל שאר החבורה...כך שמחבורה של ארבע (שאחד הוא השה"מ) יש לנו שני יצורים (שאני אחד מהם) שהם המצאה של אחד השחקנים וזה הולך יופי...

DDN

New member
אז אתה מפסיד.

המהדורה השלישית היא בהחלט אחלה של דבר, היא ביטלה דברים דביליים שהמהדורה השנייה קבעה, וכמובן מודיעה שכל החוקים הם "הצעות". חבל שאתה מחווה דיעה לפני שאתה קורא.

snift

New member
קראתי קצת

והספיק לי. אכן הגדירו את החוקים כהמלצות - וזה טוב מאוד. הדבר שהכי סבלתי ממנו זה שחקנים שרבו עם ה DM והשתמשו בתירוץ - "אבל בספר כתוב ש...", למפגש הבא הם כבר לא הוזמנו. מהדורה שלישית פשוט מורכבת מידי לשחקן המתחיל, ולא רלוונטית לשחקן המיומן, למעט לקבלת רעיונות נחמדים. למהדורה 2 היה את היחוד שלה, שיחסית היא היתה פשוטה, ומי שבאמת מבין, היה יכול בקלות לפתח הלאה.

Soul Cake Duck

New member
אני חולק עליך

נכון שלפעמים מו"ד-3 נראה מסובך לשחקן המתחיל, אבל זה לא. זה פשוט עד אימה. זה כל-כך פשוט מפני שהחליטו להתאים את השיטה לרמה הנמוכה ביותר של שחקנים, ילדים קטנים בלי שום יכולת המצאה עצמאית. אבל זה ספר השחקן. האמת? בפעם הראשונה שקראתי את ספר השחקן של מו"ד-3 התבאסתי רצח. שנאתי כל רגע. אבל אחרי שקראתי את המדריך לשה"מ והבנתי שאולי בכל זאת למי שכתב את הספרים היה שכל, רק בכוונה לא הפגינו את זה, פתאום התחלתי להסתכל על השיטה אחרת. ומסתבר שמדובר בשיטה שהאפשרויות בה רבות הרבה יותר מבגרסאות הקודמות של מו"ד ומוד"מ. חבל באמת שאתה מחווה דעה על שיטה שאתה לא מכיר - אני אישית חושב, ששה"מ מסוגל ליצור כל מערכה שיעלה על דעתו, ולגרום לה לעבוד, באמצעות שינוי מזערי של חוקי מו"ד-3. מצד שני, ספר השחקן באמת מכניס כמה קביעות שרירותיות שהשחקנים יצטרכו לשכוח במערכה שמתיימרת להיות שווה משהו. זה מהווה בעיה - להרגיל את השחקנים לחוקי המערכה ובאותו הזמן להסביר להם את החוקים (שהם לא מסובכים, לדעתי, אבל מפורטים מספיק בשביל לבלבל) יכולה להיות בעיה, כשאין לך ספר שחקן נורמלי שאפשר להצביע עליו ולומר: "מה שאתם צריכים לדעת כתוב כאן!". אחי ניסה לפתור את הבעיה הזאת באמצעות כתיבת ספר השחקן מחדש, בעריכתו ובתרגום לעברית. הוא עשה עבודה מצויינת, אבל המאמץ כל כך התיש אותו עד שהוא החליט לפרוש, דווקא כשהוא היה על סף סיום והיה אמור סוף סוף לקטוף את פירות ההשקעה שלו.

Gilgam69

New member
סניפט, עצה ידידותית

קרא את המהדורה השלישית. לפחות פעם אחת כל ספר. המהדורה השלישית אכן שיפרה את השיטה וכמעט העלימה את כל ההגבלות שהיו במוד"מ 2. החוקים, כמו כל החוקים בכל הספרים, הם תמיד תמיד תמיד בגדר קווי יסוד בלבד!!! מה שכן, אני לא חושב שהחוקים מסובכים מדי למתחילים או פשוטים מדי למתקדמים, החוקים הכתובים מצוינים.

למעלה