ADHD - קשב וריכוז

הלה4

New member
ADHD - קשב וריכוז

שלום שיש לי ילד בן 4 שאובחן לאחרונה שסובל מהפרעת ADHD - קשב וריכוז. לדברי הרופא ההתפתחותי כנראה יסבול בעתיד מלקות למידה. הילד עבר איבחון אצל פסיכולוגית חינוכית של הגן והומלץ לי לעביר את הילד לגן של חינוך מיוחד (גן לעשרה ילדים), לטענתה לילד אנטילגנציה נמוכה. אני חולקת על דעתה ומאמינה שהילד לא שיתף עימה פעולה גם היא דווחה שהתקשתה לסיים את האבחון. הילד גם עד לא מזמן לא שמע טוב ועבר ניתוח כפתורים, ומאז הניתוח יש שיפור רב בהבנתו, בשפתו ובהתנהגותו. ישמח לדעת מה לעשות כי איני מאמינה שהילד זקוק לחינוך מיוחד אך המערכת לוחצת? תודה הלה

את עוברת ימים לא קלים, אני מניחה

שבבת אחת "הנחיתו" עלייך כל כך הרבה הגדרות לגבי בנך, שלכל הורה היה קשה לקבלם. היות שאינני מכירה את בנך, ואני לא חושבת שזה נכון לבוא ולבקר את המערכת ולהגיד לך שההורה מכיר הכי טוב את ילדו וכיוצ"ב ומצד שני אני לא יכולה להגיד לך שהם צודקים, כי מעולם לא פגשתי את בנך, אומר לך מה אני חושבת שנכון לעשות. היות שילדך בן 4, יש לפניו עוד מספיק זמן ולכן, אם הוא אכן זקוק לחינוך מיוחד ותתני לו את זה, סיכוייו ללמוד ולהתקדם ולהשתלב בחזרה בחינוך הרגיל גדלים. נניח לרגע שהוא לא זקוק ואת צודקת? גני חינוך מיוחד הם גנים מכילים, מעולים, עם צוות גדול, כך שהוא לא מפסיד כלום, בעיני, אם שהה שנה אחת בגן של חנוך מיוחד. בגן של בתי ההורים שיכנעו את המנהל לפתוח קבוצה לבני 4, כדי שלא יאלצו לרשום את ילדיהם לגני עירייה ע0 35 ילדים והנה לבנך ההזדמנות להיות בגן קטן ומכיל. נשלח בטעות לגן חינוך מיוחד לשנה אחת= נזק זניח בעיני. לעומת זאת האפשרות השנייה, לא נשלח לגן מיוחד וזקוק= נזק בלתי הפיך בעיני בעיקר מבחינה רגשית.

דליה.ד

New member
שלום הלה וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בקרוב מאוד יתארח אצלינו רופא מומחה להפרעות קשב בגיל הרך, ד"ר גל מאירי, מנהל מחלקת הגגיל הרך במחלקה לפסיכיאטריה בורוקה. תוכלי, בוודאי להתייעץ איתו. באם האבחון שנעשה אינו מניח את דעתך, את יכולה כמובן לפנות לאבחון נוסף (אם תפני במסרים אתן לך שם טוב לצורך זה). מאחר ואינטיליגנציה קשורה בשפה ועד עכשיו הילד לא שמע טוב, אולי בהחלט יש מקום לאבחון נוסף בעוד מספר חודשים. יכטול להיות שהשמה בגן של חינוך מיוחד תוכל לסייע לילד לסגור פערים לקראת כיתה א' - שווה לבדוק את הנושא.

MORRLI111

New member
גן מיוחד

הילה שלום לי יש ילדה בת 4 וחצי שעברה ניתוח כפתורים בגיל שנתיים והחלה לדבר לקראת גיל 3 עקב טיפול אצל קלינאית ואני יכולה לספר לך שמהניסיון שלי אין אפשרות לדעת מהי האינטלגציה מכיוון שלמשל אצל בתי ההרגשה הריאשונית שלי כלפיה היתה שהילדה היא אוטיסטית בגלל שלא היה קשר מילולי ופיזי לגמרי והכל היה בצעקות בלי מילים ועכשיו הילדה מאובחנת כבעלת אינילגציה גבוהה לגילה אני מאוד ממליצה על גן מיוחד שפתי בתי נמצאת שנה אחת בגן ושנה זו חוללה פלאים אצלה והיא מתקדמת לגן משולב תוך שנה אחת בקיצור קחי את הזמן שלך תתקדמי עם הילד לאט לאט ואל תישכחי שעד עכשיו הוא לא שמע ולמעשה מבחינת הכל הוא נמצא בגיל שנתיים והוא צעיר ויכול לסגור את כל הפערים ואל תדאגי בדרך כלל ילדים עם הפרעת קשב הם חכמים מאוד שכחתי לציין שגם ילדתי הובחנה כך לאחרונה חזק ואמץ טעם תרצי ליצור קשר אשמח לדבר איתך אמא מורלי

MORRLI111

New member
תגובה

קיבלתי את תשובתך תרשמי לי את הכתובת במייל וארשום לך את הטלפון שלי

שקד12

New member
גן מיוחד

הלה שלום שינתי את שמי ממורלי לשקד 12 אם תרצי את הטלפון שלי תרשמי לי את המייל שלך ואני ארשום לך אותו תודה שקד

למעלה