ADHD מה למה כמה?
שלום לכם, טיילתי קצת בפורום הזה וראיתי שאולי כדאי לכתוב כמה מילים על הפרעות קשב ריכוז והיפראקטיביות, אני אמא לילד היפר אקטיבי מאובחן ומטופל מזה שנה וחצי, נשואה לבעל מאובחן ומטופל, אחות להיפראקטיבית לא מטופלת ויש לי גיס לא מאובחן אך לא מטופל, מספק עד כאן?
ולענייננו: הפרעת קשב וריכוז מלווה או לא בהיפראקטיביות מקורה בזרימת דם לקויה לאזור המוח הקדמי, כתוצאה מכך יש השתחררות איטית של נוירוטרנסמיטורים האחראים על שליטה עצמית התנהגותית ופיזית וכמו כן על איזון הגירויים ויזואליים ושמיעתיים כאחד. ההפרעה מוגדרת כהפרעה נוירולוגית והיא עוברת בתורשה כשרוב הסובלים ממנה הם בנים. מבחינת הרפואה המחקרים הגדולים ביותר וההתקדמות הרבה ביותר בתחום הושגו בארצות הברית, אצלנו בארץ המצב עדיין מקרטע. אבחונים: אבחון נכון צריך להתבצע בשני שלבים, הראשון אבחון אצל פסיכולוג מוסמך ונקרא גם אבחון דידקטי, שימו לב שלא כל פסיכולוג עוסק באבחון, השלב השני הוא אבחון אצל נוירולוג. האבחון אצל הנוירולוג הוא לרוב בן שעה כשהוא מושתת על קובץ הנחיות בנושא ורוב ההורים מוצאים עצמם מבולבלים נוכח ה"זמן הקצר" שמוקדש לילד בדרך כלל בגלל שאבחון דידקטי לוקח מספר שעות.
שלום לכם, טיילתי קצת בפורום הזה וראיתי שאולי כדאי לכתוב כמה מילים על הפרעות קשב ריכוז והיפראקטיביות, אני אמא לילד היפר אקטיבי מאובחן ומטופל מזה שנה וחצי, נשואה לבעל מאובחן ומטופל, אחות להיפראקטיבית לא מטופלת ויש לי גיס לא מאובחן אך לא מטופל, מספק עד כאן?