ADHD ונהיגה

zivadina

New member
ADHD ונהיגה

מובא כאן תקציר מחקרון על הרגלי הנהיגה של ADHD ביחס לאנשים "רגילים". אם הבנתי נכון (מכיון שה-babylon שלי בשביתה) אז ה-ADHD לוקחים יותר סיכונים בנהיגה ויש להם יותר בעיות של חוקים ושיפוט עצמי, ולכן הנהיגה שלהם יותר גרועה, בלי קשר לכשרים שלהם. אז עכשיו הבנתי למה התקשיתי לעבור את הטסטים, למרות שבתאוריה עברתי צ´יק צ´אק. ואם יש למישהו הארות והערות, תודה מראש.

הנושא מוכר

היתה גם כתבה בידיעות אחרונות לפני כמה חודשים בנושא בטיחות בכבישים שנגעה בנקודה הזו. אבל מצד שני - אפשר להגיד א זה גם על המון נהגים שהם לא ADHD אלא פשוט רשלנים

נהיגה ו ADHD

שלום אפרת וזיוה. כנראה, בעתיד יהיו יותר מחקרים בנושא ויותר עיסוק בהרגלי נהיגה בכלל וכאלו של ADHD בפרט. עד היום בכמה מחקרים מהשנים האחרונות (בערך חמישה) יש עדות לקשיי נהיגה ספציפיים של אנשים הסובלים מהפרעת קשב. יש גם מחקר אחד שמראה ירידה בלקיחת הסיכונים ובשכיחות התאונות תחת ריטלין, אבל אני מדגישה, מכאן ועד הנחיה לטיפול תרופתי בזמן נהיגה הדרך עוד ארוכה. זה בטוח מפריע בטסט, היות ואחד המאפיינים הם תגובות מהירות וחדות. מי שיש לו את הפרעת הקשב לא מודע לכך בכלל וכך, למשל, הוא מרגיש שיש לו עוד המון זמן להגיב והטסטר כבר מושך לו בהגה. זה כנראה חלק מאינסטינקטי הציידים שנשמרו... ובאשר לשרשור מכוער מסויים המוםיע פה למעלה - רק נקודה אחת (יש גבול לכל דבר!) - לא ידוע לי על שום רופא, כולל אותי, שקיבל אי פעם דיוידנד על מתן ריטלין. כמו בפרסומת בחירות ישנה - אם זה לא היה עצוב כל כך היינו צוחקים. איריס.

דליה.ד

New member
ד"ר מנור!

לרגע אחד לא היתה לנו, הגולשים הוותיקים פה ולו מחשבה אחת כזו. בכל מקרה הגולשים שהתפרעו כאן והשמיצו בלי אבחנה גם את חברי הפורום (האשימו אותנו בסימום הילדים שלנו!) וגם רופאים להם אנחנו חייבים די הרבה נעלמו להם והתאדו. שוב לא נראה אותם כאן. אז שמנו לזה גם גבול אחר. ואני באמת מקווה שלא תעזבי אותנו בשל כמה התבטאויות שלא מייצגות אותנו. אבל, אני מאוד בעד חופש! צאי לבלות ו/או לנוח ותחזרי אלינו רעננה!

הי דליה

לא עלה על דעתי לרגע שזה מייצג אתכם. לפעמים פשוט יש גבול ל"איכס" שההשמצות חסרות הבסיס האלה יוצרות. כפי שאת רואה אני עדיין כאן. תודה על איחולי החופש - שיהיה די קצר. אם כבר, אתן את כל "תוכנית הקיץ, שלי. בשבוע הזה אני נוסעת לסופשבוע בלבד, אבל בשבוע הבא (החל ב 23.8 עד 30.8) אני בכנס בחו"ל, כך שאיאלץ להיעדר. אהיה בקשר לפני ואחרי. אחרי, אני מקווה, יהיו לי עוד עדכונים, היות ואני עומדת להשתתף בסימפוזיון על ADHD ולהיות נוכחת בעוד אחד לפחות. כפי שאת רואה, הנושא מספיק "חם" לשני סימפוזיונים בכנס בינלאומי כללי של פסיכיאטריה, וזאת בנוסף לקורס של שלוש שעות שאנחנו עומדים להעביר באותו כנס באותו נושא. אפשר לומר שאתם על המפה. איריס

zivadina

New member
זה בדיוק המקרה שלי ושל האוטו של

חברים שדפקתי כשהתאמנתי.... נו, מה עושים כשגרים באזור שכוח אל ואין כסף לעבור עוד 1000 שעורי נהיגה וטסטים. אז אני נוסעת בטרמפים, אבל זה לא פתרון לטווח ארוך. אני גם חושבת שיש לי קושי בראיה מרחבית. ד"ר איריס, אני מוכנה לבוא שוב מהגולן למרפאה שלך בפ"ת אם יש לך עצות לתת לי בנוגע לנהיגה הבלתי מושגת שלי. תודה זיוה

דליה.ד

New member
ואני דווקא נהגת מעולה../images/Emo73.gif

וגם בעלי,שיחיה, נהג מצויין, למרות adhd. נכון שהוא לא יכול למשל, לנהוג ולדבר בדיבורית, אז הוא עוצר. ואי אפשר לדבר איתו כמעט בכלל כי הוא שקוע בנהיגה ומתרגז אם מפריעים לו. הוא סיגל לעצמו דרכים לנהוג טוב וזהו. אני כשאני נוהגת: מוסיקה, דיבורים, קללות לשאר הנהגים חופשי חופשי, שמח ומבדח!

למעלה