ADHD והנדסה הולך יחד?

mozman11

New member
ADHD והנדסה הולך יחד?

שלום לכולם יש לי ADHD ונוטל ריטלין SR פשוט לא הולך לי בלימודי הנדסה, אני לא יודע מה לעשות? מה ניתן לעשות?

spidergirl

New member
יש כמה אפשרויות

1. אתה נוטל מינון חסר (SR אחד?) ובמצב כזה קשה ללמוד דברים לא טריוואלים כמו הנדסה - ואז אשם ה- ADHD. 2. יש לך ליקויי למידה נוספים שמקשים עליך לאו דווקא בהנדסה, ואז יש לראות איך מטפלים בהם. 3. הנדסה לא מתאימה לך. צריך למצוא את הסיבה לקושי ולטפל בו אבל בגדול אין סתירה בין ADHD להנדסה.

mozman11

New member
מינון

אני נוטל שני כדורים איך בודקים אם יש ליקויים נוספים?

מיכל400

New member
מה קשה בהנדסה?

לפי הגיל בכרטיס האישי אנחנו מדברים על לימודים גבוהים. הנדסה זה שם רחב מאוד. אם פנית להנדסה אני מניחה שאין קושי בתפיסה המתמטית שלך, אולי הקושי הוא בראייה המרחבית???? אם שם הקושי, אין לזה קשר לבעיות ריכוז, ראייה מרחבית היא תכונה או יכולת כמו שמיעה אפסלוטית.... אם העניין הוא הראייה המרחבית, כבר היה לי מקרה שתרגילים שנתן רופא עניין מומחה לעניין עזרו באופן משמם. אם כאן הבעיה שלח לי מסר ואנסה לעזור. מיכל.

spidergirl

New member
עושים אבחון

אני מניחה שפסיכו-דידקטי (ותעזור לי כאן דליה). אתה יכול לשאול באוניברסיטה או בפורום לקויות למידה. אגב גם שני כדורים הם מינון נמוך (בהנחה שאתה שוקל יותר מחמישים קילו), וזה יכול להיות מקור חלקי לבעיה.

zivadina

New member
הנדסה

שלום רב mozman11. לא ידוע לי על קשר כזה, אבל כן ידוע לי על ליקויי למידה מסוימם שמקשים על לימודי הנדסה. כמובן שתנאי ראשון לאדם ADHD בלימודי כל מקצוע שדורש "למידה פאסיבית ומשעממת" הוא טיפול בנושא הרכוז, ואת זה מומלץ לעשות בעזרת ריטלין. העתקתי את שאלתך לשרשור של ד"ר מנור.

A.D.H.D הולך עם כל דבר....

באשר לשאלה בנושא הנדסה סוגי הקשיים והגורמים לקושי יכולים להיות רבים מאד. כדי שאוכל לנסות לעזור חשוב שתסביר ביתר פירוט מהם הקשיים בהם אתה נתקל. שבת נעימה דפנה

למעלה