add

s h i m m i

New member
add

שלום! האם מומלץ לאנשים שאובחנו כסובלים שהפרעות קשב(add)ליטול רטלין? מה ההשפעות שלו לטווח הארוך והאם הוא ממכר או מזיק? תודה!

zivadina

New member
עבור מי אתה שואל?

האם עבור עצמך, כמבוגר? האם עבור ילד? נשמח לתת לך מידע, כאשר נדע מהי בדיוק הבעייה. באופן כללי ביותר, התשובות הן: כן, ריטלין הוא הטיפול המומלץ ביותר להפרעת קשב. השפעתו לטווח הארוך היא העלאת הדימוי העצמי והבטחון העצמי של המטופל. הוא אינני ממכר כאשר לוקחים אותו בדיוק לפי המלצת הרופא, כלומר: במינון הרשום ודרך הפה. הוא איננו מזיק, חוץ מתופעת הלוואי הרגילה שלו - חוסר תאבון, שעוברת עם תפוגת הכדור כעבור מספר שעות.

רטלין

הרטלין מומלץ למי שאכן התרופה מתאימה לו. לא לכל מי שיש A.D.D. או A.D.H.D. התרופה מתאימה. המלצה רצינית יכולה להינתן רק לאחר בדיקה אצל נאורולוג או פסיכיאטר. המשך שבוע נהדר דפנה

ומי שסובל והתרופה לא מתאימה?

מה הטיפולים שניתן לתת לבעיה זו מלבד טיפול תרופתי לא מתאים והאם כל סוג טיפול יכול לעזור לגשר על כל הפערים?

למה הכוונה סובל?

בכל מקרה, גם אם מדובר בירידת קשב וגם אם מדובר בתופעות לוואי פיסיות או אחרותה- צריך לדעתי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מינון, סוג, תרופה חליפית... אם נוסו תחליפים שונים ולא נמצאה תשובה תרופתית טובה - אז בליית ברירה יש מקום לפנות לטיפולים אלטרנטיביים. מניסיוני עם שני ילדי: האחת - מקבלת רטלין והשינוי אצלה היה מדהים ומהיר במידה שלא תאמן. (בחודש אחד מ-19 ל-100 במתמטיקה). התופעה השלילת היחידה שעלתה הייתה הטענות שלה אלי על שלא נתתי רטלין מוקדם יותר. (התחלנו כשהייתה בת 16). השני - לא מתאימה לו שום תרופה ולכן מטופל במקבץ טיפולים אלטרנטיביים שגומרים את הכוח שלו ושלנו (וגם את הכסף) הטיפולים אכן מועילים אך תועלתם כל-כך "זחלנית" שאני בכל יום מתמפללת שימצא עבורו טיפול תרופתי יעיל... לכן חוזרת ואומרת קודם כל לנסות למצוא טיפול תרופתי מתאים בהצלחה דפנה

אבירית

New member
דפנה שלום.

הכוונה סובל יש בה מצידי מעין רחמים לנוכח הדרדרות בכל התחומים הלימודיים והחברתיים.וניכר כי הינו סובל מכך ולכן אינו מוכן להקדיש את מרצו או כוחו בחיפוש חברים חדשים או בלמידה קלה יותר מסתגר בתוך עולמו נוטה לשמוע המון מוסיקה שמלווה אותו בכאבי ראש חזקים, עד שהחלטתי שאני לא שותקת וקבעתי תור לבדיקת סי טי. מה לא עשיתי למענו ושום טיפול אלטרנטיבי לא עזר. ואין לי כלים להתמודד עם הבעיה הזו מלבד טיפול תרופתי החליפי הפרצאנטה שתעזור לו עדין לא ניסיתי אותה. לכן אני בהמתנה לנוירולוג להוועץ עימו מאחר ואצלו מתפתחים תופעות לוואי קשיים כתוצאה משימוש ברטאלין. כיום בית הספר שלו לא יכל לעמוד בבעיותיו וקשייו והוא יהיה בכיתה קטנה לקראת שנה"ל הבאה. להזכירך בני בן 14 וחצי ואני מאמינה ביכולת שלו ומנסה לתת לו כל כוון אפשרי שיעזור לו , לשמחתי הוא הולך לחוג בחדר כושר וגם שם הוא עשה זאת בעצלתיים... ולאט לאט מתחיל להכנס לכושר גופני שממש מתיש אותו והוא נוטה לישון המון וקשה מאוד להעיר אותו בבקרים. כולי תקווה למצוא את נוסחת הפלאים כי עייפנו מזה עשר שנים שאנו כהורים מתמודדים עם זה. והכל מוכר לי.....מקווה למצוא פה איזה נחמה או אולי תמיכה רבת משתתפים של כל הפורום הזה על מנת להקים עמותת -ADHD שהכל יהיה תחת קורת גג לאיבחון, להרצאות, לתמיכה טלפונית, להדרכה, ולטיפול היעיל ביותר. מה דעתך?

zivadina

New member
ADHD וטיפול תרופתי

לאבירית שלום רב. הטיפולים שהוכחו כעוזרים ביותר ל-ADHD הם טיפול בליבת הבעייה, שהיא חוסר קשב עם/ בלי היפראקטיביות ואימפולסיביות, בעזרת תרופה כגון ריטלין (קונצרטה) או אדרל או סטרטרה, וטיפול התנהגותי בגישה ההתנהגותית קוגניטיבית שכוללת גם הדרכת הורים. הטיפולים האלטרנטיביים שכולנו כאן ניסינו לא עזרו למעט להרגעת הילד, ולכן רוב הורי הפורום עזבו אותם (עם חור בכיס). ישנן בארץ שתי עמותות התומכות רבות בילדים ובהורים ADHD: עמותת "ביחד" באזור המרכז ועמותת "ידע והקר"ה" באזור הקריות. כמו כן, הפורום שלנו תומך הרבה מאוד בהורים על ידי שיתוף בנסיון מן השטח, על ידי מידע מעודכן רב שמצוי בספריית הקישורים שלנו ועל ידי ייעוץ מומחים מן השורה הראשונה בארץ: א. בכל סוף שבוע מתקיים פה ייעוץ של הפסיכיאטרית וחוקרת ה-ADHD ד"ר איריס מנור. שרשור השאלות אליה נפתח בכל יום ה' בערב, והיא עונה במהלך סוף השבוע. ב. פעם בחודש מחליף אותה הנוירולוג ד"ר עדי אדר. ג. פעם בשבועיים מתארח כאן באמצע השבוע מומחה מן השורה הראשונה אשר עונה על שאלות: הפרעות בשינה/ בעיות התנהגות/ ליקויי למידה/ ריפוי בעיסוק ועוד. תוכלי לראות שמחר תתארח כאן ד"ר אילנה בן דרור, מומחית לליקויי קריאה. בשבוע שאחריה תתארח דפנה זילבר, מומחית לליקויי חשבון, ושבועיים אחריה תתארח כאן ליסה גרוסמן, מומחית לבעיות התנהגות, וכן הלאה. לדעתי, אם הילד סובל מובל מבעיות התנהגות, את חייבת לקחת אותו לפסיכיאטר אשר יאבחן גם את ה-ADHD שלו וגם את בעיות ההתנהגות, ויציע טיפולים הולמים במישור התרופתי וההתנהגותי. ד"ר מנור שלנו הצילה הרבה ילדים כאלה, ואנו מכירים רופאים נוספים אשר מתמחים בטיפול נכון ב-ADHD. ברוכה הבאה אלינו.

אבירית

New member
יש לו איבחונים רבים../images/Emo132.gif

ניסיתי המון שיטות של המון חברות, יש לי איבחונים מכל הדרגים. הרטאלין לא כל כך השפיע לטובה, אפילו התחליף היקר.השיטות לא האריכו ימים ונשארתי עם חור בכיס התיאשתי.והחלטתי לתת לו מענה בבית הספר אך גם שם לא שיתף פעולה.התוצאה ירידה דרסתית בלימודים ללא עליה וללא רצון להשתפר.. ללא שאיפות ןחסר תקשורת חברתית בגלל גמגום קל בקלים. לא מתקשר ומסרב להתחבר לרוב מסתגר עם אוזניות ושומע מוסיקה. כדי לברוח מתקשורת חברתית בבית הספר.מרגיש נחות חסר בטחון עצמי. לא מרוכז מרבה בשינה. מסרב ללכת לבית הספר.יש לציין שלומד בבית ספר קיבוצי. לא יודעת מה לעשות איתו יש לו פערים לימודים גדולים. והמוטיבציה שלו עדין שואפת לאפס. מה שבראשו זה רק מוסיקה, ואם יש אלקטרוניקה זה מענין אותו .אני די מודאגת ממצבו שלא כל כך מזהיר פנים. האיבחון האחרון מצביע על בעיות קשב וריכוז. ועוד דברים( שלא מחדשים לי המון עליו). אני שוקלת להחזיר את הרטאלין בתקווה שתופעות הלוואי הצטמצמו המתאים לו ביותר. עייפתי ממכונים פרטים מפסיכולוגים פרטים. תכלס בשטח זה גובה מחיר מאוד יקר והכיס מתרוקן. לא תמיד יש לנו את היכולת הכספית לתת מענה לבעיתו. לכן אני פונה דרך קופת חולים לבדוק חידוש לטיפול בתקווה שזה יעזור. לציטוט: "מבלי לפגוע פעם אמר לי מישהו שהילדים האלה הם שפניי ניסיון של הראטלין".???? עזרו למצוא משהו קונקרטי משהו שיש עליו מחקר מעשי עם תוצאות בשטח אני יכולה לספר לכם על כל סוגיי הטיפולים שעברתי במשך 10 שנים. אנא חדשו לי אשמח לקבל כל אינפורמציה עדכנית. כי עם כל הכבוד לתרחישים של התופעות והתוצאות של הורים המשתתפים בפורום עדין איני משוכנעת עד כמה באמת?????"בין השיטין ובאותיות של קידוש לבנה" בתודה קלי.

פרחיה2

New member
את יכולה לספר קצת על הבעיות שעשה

הריטלין? הבן שלי, בן 15, סובל בדיוק מאותו סוג של ADD עם קשיי השינה, המוסיקה, המוטיבציה האפסית ,הבריחה מתקשורת ועוד. אבל הריטלין עשה נפלאות. עם בעית התאבון הקשה, שגרמה לו אף לרדת במשקל. [גם כך הוא רק עור ועצמות...], עדיין היה שווה. במשך שנה וחצי הוא לקח את הכדור בכל ימי הלימודים. לאחרונה כמעט הפסיק, ולוקח את הכדור רק כשהוא מרגיש שהוא גמור מעיפות {שאין לה סיבה של חוסר שינה}. הענין הוא שהתקופה של הריטלין פקחה את עיניו, הוא גילה עולם נפלא, שעד אותו יום הפסיד אותו. הציונים עלו בהתאם, השמחה, התקשור עם חברים השתפר- והתוצאה - מוטיבציה! היום, גם ללא הכדור הוא מתאמץ מאוד לתפקד, לישון פחות, להעסיק את עצמו, וללמוד כמו שצריך. ועכשיו הוא רוצה לעבור לבית ספר אחר, יותר יוקרתי, שבו הוא יצטרך להתאמץ יותר. והוא סומך על עצמו!

esty104

New member
שלום, אבירית! אני מבינה,

כאיש לא מקצועי, שבנך עייף. אולי בצדק כינימעס לו מאיבחונים. אולי כדאי שתיקחו פסק זמן ותחזירו את ביטחון העצמי, את החשק להילחם. תדברו על זה או תיעזרו באיש מיקצוע. גם ריטלין עלול לא לעזור בלי טיפול נילווה, תמיכה. הילד חייב להעמין בעצמו. אתמול שמעתי את בני אומר פעם הראשונה בחייב :" אמא, את יודעת שאני חכם, כי...?!" הוא ADD ולכל אחד סיבה מישלו והם ילדים ריגשיים יותר. בזמן האחרון אני מדברת עם הילדים שלי יותר על מה שהיה לי מובן מאילו עד עכשיו, כמו שאני אוהבת אותם, שהם מבריקים. אני משתמשת ב"כל הכבוד" על כל הניסיונות שלהם בציור, בחוג וכו'. "כל הכבוד" היה בעיני משהו ישראלי מצחיק שלכל שטות שהילד עשה אומרים לו. אבל טעיתי ובלי כוונה פגעתי בילדי. הכוונה היא להודד, להעריך שהשתדל. בנך אוהב מוסיקה. מאולה! ישנו מלחין וזמר צעיר מוצלח כישרוני שאני לא רוצה לומאר את שמו, שלדעתי הוא ADHD. לא מדבר מי יודע מה, מרגישים שיש לו קושי אבל המוסיקה מדברת בשמו. גם את נישמעת עייפה ואין זמן לזה. בני, ADD בן 9 עבד בתכנת SharperBrain ואחרי חודש הרגשנו שיפור בזה שמכין את השיעורים בלי להחזיר אותו לספר, בכתה עבד כמו שצריך. המורים שאלו אותי מה עשינו שגרם לשינוי? האתר שבו מצאתי את התכנה הוא: www.sharperprograms.com לגבי מחקרים יש משהו באתר וגם אפשר לבקש מיהנציגה שלהם בארץ, הרצליה מהאתר בעברית. www.keshevzikaron.com אולי יש לה משהו חדש. בכל מקרה היא מוסמכת יותר ליעץ לכם אם התכנה מתאימה לכם גם. כרגע, הכי חשוב שבנך יאמין בעצמו. בלי ביקורת, בלי לחץ. הוא ילד בריא. עד לא מזמן לא ידענו שאנחנו ADD, ADHD וכולנו מוצלחים. אפילו ריטלין יתקבל אחרת על ידי ילד אופטימי. בהצלחה מכל הלב! אבל קודם כל הילד חייב

למעלה