שלום, אבירית! אני מבינה,
כאיש לא מקצועי, שבנך עייף. אולי בצדק כינימעס לו מאיבחונים. אולי כדאי שתיקחו פסק זמן ותחזירו את ביטחון העצמי, את החשק להילחם. תדברו על זה או תיעזרו באיש מיקצוע. גם ריטלין עלול לא לעזור בלי טיפול נילווה, תמיכה. הילד חייב להעמין בעצמו. אתמול שמעתי את בני אומר פעם הראשונה בחייב :" אמא, את יודעת שאני חכם, כי...?!" הוא ADD ולכל אחד סיבה מישלו והם ילדים ריגשיים יותר. בזמן האחרון אני מדברת עם הילדים שלי יותר על מה שהיה לי מובן מאילו עד עכשיו, כמו שאני אוהבת אותם, שהם מבריקים. אני משתמשת ב"כל הכבוד" על כל הניסיונות שלהם בציור, בחוג וכו'. "כל הכבוד" היה בעיני משהו ישראלי מצחיק שלכל שטות שהילד עשה אומרים לו. אבל טעיתי ובלי כוונה פגעתי בילדי. הכוונה היא להודד, להעריך שהשתדל. בנך אוהב מוסיקה. מאולה! ישנו מלחין וזמר צעיר מוצלח כישרוני שאני לא רוצה לומאר את שמו, שלדעתי הוא ADHD. לא מדבר מי יודע מה, מרגישים שיש לו קושי אבל המוסיקה מדברת בשמו. גם את נישמעת עייפה ואין זמן לזה. בני, ADD בן 9 עבד בתכנת SharperBrain ואחרי חודש הרגשנו שיפור בזה שמכין את השיעורים בלי להחזיר אותו לספר, בכתה עבד כמו שצריך. המורים שאלו אותי מה עשינו שגרם לשינוי? האתר שבו מצאתי את התכנה הוא: www.sharperprograms.com לגבי מחקרים יש משהו באתר וגם אפשר לבקש מיהנציגה שלהם בארץ, הרצליה מהאתר בעברית. www.keshevzikaron.com אולי יש לה משהו חדש. בכל מקרה היא מוסמכת יותר ליעץ לכם אם התכנה מתאימה לכם גם. כרגע, הכי חשוב שבנך יאמין בעצמו. בלי ביקורת, בלי לחץ. הוא ילד בריא. עד לא מזמן לא ידענו שאנחנו ADD, ADHD וכולנו מוצלחים. אפילו ריטלין יתקבל אחרת על ידי ילד אופטימי. בהצלחה מכל הלב! אבל קודם כל הילד חייב