ADD - ADHD

nouvac

New member
ADD - ADHD

שמי אייל ולפי האבחונים הרבים שעברתי, ההפרעות שמוגדרות אצלי הם ADD + LD איני ממש יודע מה המשמעות של ADD או LD ומאוד הייתי רוצה לדעת, האם ההבדל בין ADD ל ADHD הוא תסמיני ההיפראקטיביות? או שמה משהו רחב יותר. היכן אפשר לעבור איבחון מחודש? (האבחון האחרון שעברתי היה לפני שלוש שנים אם לא יותר) והיות ואני רוצה ללמוד משהו... מתישהו, סוף סוף ,אז אני בוחן את הכלים שיעמדו לרשותי.

עינת12

New member
ADD ו-LD

שלום, ADD הוא שם כולל להפרעות קשר וריכוז ללא היפראקטיבות. LD הוא שם כולל לליקויי למידה (LD=Learning Disorders). נראה לי מוזר שבאבחון לא ציינו איזה סוג של ADD יש לך, ואילו לקויות למידה יש לך, כי יש כמה סוגים של הפרעות קשב וריכוז ללא היפר אקטיביות, ויש המון סוגים של ליקויי למידה.

05 מיכל

New member
שלום וברוך הבא!

לגבי ADD - הבנת נכון, זו הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות. לגבי LD, אני מניחה שהכוונה ללקות למידה (learning disability) ואם אני צודקת אז זה מונח מאוד מאוד כללי, וזה לא אומר מה בדיוק הלקות. את הפרעת הקשב מאבחנים אצל פסיכיאטר או נוירולוג או פסיכולוג קליני, ובלבד שזה יהיה מישהו שהתמחה בהפרעות קשב. ואם האבחון נעשה כראוי, אז אפשר לקבל המלצות לטיפול מתאים. את לקויות הלמידה מאבחנים באבחון פסיכודידקטי, וגם שם חשוב לקבל המלצות ברורות לטיפול או עזרה. אז ייתכן שכדאי לך לעשות את האבחון אצל פסיכולוג קליני שמתמחה בהפרעות קשב, כך שהוא יוכל לאבחן את כל המרכיבים. (החיסרון הוא שאז אם אתה רוצה להיעזר בתרופות להפרעת קשב - אתה צריך אח"כ גם לפנות לרופא מתאים.) אם אתה רוצה ללמוד במוסד להשכלה גבוהה, ייתכן שכדאי לעבור את האבחון במכון שמסקנותיו מקובלות על אותו מוסד (וזה משתנה ממוסד למוסד למרבה הצער), כדי שאם יהיו המלצות על התאמות בבחינות - המוסד יכבד אותן. יחד עם זה, המכונים המקובלים על המוסדות הם לא תמיד טובים די הצורך, כך שכדאי לחשוב פעמיים אם לא לעבור קודם את התהליך אצל אנשי מקצוע רציניים... ואולי כדאי להשאיר את ההחלטה מה ואיפה לומדים לשלב הבא, וקודם לבדוק מה האפשרויות שלך, כמו שאמרת. אם תציין אזור בארץ וקופ"ח - אולי יהיו המלצות. בנתיים אני מצרפת קישור לרשימת מכונים אפשריים לאבחון וטיפול. בהצלחה!

עינת12

New member
ומוסיפה: גם הפרעות קשב וגם לקויות

למידה ניתן לאבחן גם אצל נוירופסיכולוגים. אבחון נוירופסיכולוגי הוא אבחון תיפקודיו הביצועיים של המוח על חלקיו השונים. הרבה פעמים, אבחון נוירופסיכולוגי אחד יכול לחסוך צורך באבחונים שונים, היות והוא מאבחן, כפי שציינתי מעל - גם הפרעות קשב וריכוז וגם לקויות למידה.

05 מיכל

New member
עינת, האם הוא מאבחן גם היבטים

רגשיים? כבר מזמן רציתי לשאול אותך.

עינת12

New member
כן, בהחלט. אם נצפים חרדה או דכאון

או היבטים רגשיים אחרים. אבל - אבחון נוירופסיכולוגי אינו אבחון אישיותי. זהו, כפי שכתבתי מעל, אבחון של תפקודיו האקזקוטיבים של המוח על חלקיו השונים.

zivadina

New member
אבחונים שונים

לפי המלצות שקיבלתי ממומחים במטרה לקצר את הליך האבחונים, הסדר שאני ממליצה עליו הוא: 1. אבחון רפואי של הפרעת קשב ורכוז על ידי רופא פסיכיאטר (מומלץ) או נוירולוג. 2. התחלת טיפול, עד כדי מציאת הטיפול ההולם בבעיית הרכוז. 3. לעבור אבחון לקויות למידה אצל המאבחן אשר מוכר על ידי מוסד הלימוד שנרשמת אליו. לצערנו, כל מוסד לימוד על תיכוני מכיר רק במאבחן אחד, ומכריח את כל המועמדים לקויי הלמידה לעבור אבחון רק אצל המאבחן הזה. נשמח לשמוע מה החלטת לעשות.

דליה.ד

New member
הפרעת קשב ולקויות למידה

הפרעת קשב מאבחנים אצל נוירולוג או פסיכיאטר. לקות למידה (ויש כמה סוגים) מאבחנים באבחון דידקטי ו/או פסיכולוגי. מי קבע את האבחנות שלך?

למעלה