ADD ורגישות לרעש?

dify

New member
ADD ורגישות לרעש?

שלום לכם, הגעתי לנושא הADD לגמרי במקרה.
למעשה הבעיה שלי היא רגישות קיצונית לרעש, בשנים האחרונות אני לחלוטין חיה על אטמי אוזניים ביומיום, רעש, בעיקר מנועי מזגנים, יכולים להטריף אותי לגמרי.

מעולם לא עלה בדעתי שאולי אני ADD, אני יודעת שיש לי זיכרון חלש מאד, נטיה להיות בלאגניסטית, נטיה קלה לשגיאות חישוב ובעבר הרחוק שגיאות כתיב קשות. אבל כל זה לא הפריע לי בכלל בחיי, הייתי תלמידה מצטיינת, אני יודעת לעקוף את החסרונות שלי וכשצריך אני עושה משימות בהמון תשומת לב, אפילו מעל יכולת ממוצעת של אחרים.

עכשיו לשאלה-
נניח שאכן המצב שלי הוא איזשהו ביטוי של ADD אני תוהה מה ישנה לי עצם האיבחון, אני הרי מרוצה ממצבי הנוכחי מבחינת התמודדות עם החיים. השאלה היא, האם בכלל הרגישות לרעש קשורה לADD? ואם כן, האם העובדה שאאובחן תפתור לי את בעית הרגישות לרעש או שבעצם זה בעיקר לתת שם למצב? אם יש טיפול שכזה- האם הוא תרופתי? התנהגותי? האם הורדת הרגישות לרעש תבוא בהכרח על חשבון יכולות אחרות שאני טובה בהם היום בגלל רמת הרגישות אצלי? (אני מסוגלת, למשל, לשבת 12 שעות רצוף במשהו שדורש ריכוז ללא הפסקה).

תודה מראש על כל מענה.

דיפי :)

אהיה המגיבה הראשונה

ויש לי הרגשה שהתשובה שלי תהיה שונה משל האחרים.
אם יש לך הפרעת קשב הרי שאם תקחי תרופות סביר להניח שתרגישי אחרת, יכול להיות שתרגישי שקיבלת יכולות נוספות.
ולמרות שכרגע דבר לא מפריע לך, פתאום תתלהבי משקט נפשי, מיכולת לבצע דברים ללא דיחוי ותוך מיקוד רב. זה מה שאני הרגשתי ויותר מזה אפילו, הרגשתי שענן נורא של זבובונים שלא ידעתי על קיומו עף לי מראש, שיש לי כזה שקט מבלגן שהשמים הם הגבול.
&nbsp
אבל
יחד עם התרופה קיבלתי גם את תופעות הלוואי שלה, ולי הן מאוד לא סימפטיות עד שהפסקתי. עכשיו אני מנסה תרופה חדשה, ויואנס.
&nbsp
בנוסף, הקשב אמנם השתפר פלאים אבל הרגשתי שמשהו ממני הלך לאיבוד, ריחוף, שטותניקיות ואולי אף יצירתיות.
&nbsp
ובכל זאת אני חותרת לשימוש בתרופה, אני חותרת לשימוש כי ללא התרופה אני מרגישה יותר מדי פעמים שאני הולכת לאיבוד ואני חשה מצוקה.
&nbsp
כך שאם את לא מרגישה מצוקה ואת חיה לך את חייך כמו שאת אוהבת, אז בשל הרגישות לרעש לא הייתי הולכת לכיוון העולם החדש הזה של האבחונים, התרופות, הפגישות עם אנשי מקצוע והתרכזות בזה במקום בחיים עצמם.
&nbsp
סליחה על האורך.
&nbsp
&nbsp

dify

New member
התגובה שלך היתה מאד מעניינת

דווקא בגלל שהיא פותחת את המחשבה לשני הכיוונים, והאמת, מסקרנת.
אל תתנצלי על האורך! כל מה שכתבת היה מעניין :) אני לא מבינה איך הגענו לחיות בתרבות שבה להשקיע בתגובה זה משהו שדורש התנצלות

&nbsp
&nbsp
היום אני לוקחת ציפרלקס זה הדבר היחיד שמצאתי נכון לעכשיו שמוריד לי מאד את סף הרגישות לרעש (או את התגובה העצבנית לו). אני לא מרגישה שהציפרלקס פגע באיזשהי יכולת אחרת שלי מלבד ההטבה בנושא הרעש.
אני כן הייתי מעדיפה להשתמש בפתרון לא תרופתי, אם יש כזה אמיתי.
&nbsp
מה שאת מתארת זה בעצם סוג של ריטלין?
אני תוהה למה אני צריכה את זה בעצם, אין לי שום בעיה בתפקוד ביומיום, ריטלין לוקחים כשרוצים לשפר יכולות במסגרת מסוימת, לא? אני יודעת שלוקחים את זה לפני בית ספר וכד', לפי זה אני אצטרך לקחת ריטלין כל הזמן כי רגישות לרעש יש לי כל הזמן..
&nbsp
מצד שני, מודה שמפתה אותי לרגע לגלות איך המוח שלי יכול לעבוד יותר מהר ויותר יעיל ועם זאת את מתארת פגיעה ביצירתיות וחיוניות? איך זה מסתדר אחד עם השני? ריטלין בעצם מוריד עוצמות? מוריד מהירות? (המוח שלי תמיד חושב עשר מחשבות במקביל, רק שאני בהחלט מסוגלת לעקוב אחריהם).

תודה

לקחתי קונצרטה (סוג של ריטלין) ועכשיו תרופה אחרת שדומה במה שהיא אמורה לעשות.

אני לא חושבת שפגיעה ביצירתיות היא הכרחית, אולם האופי מעט משתנה, כי פתאום נעשים מאוד ענייניים, ובשיחה לא קופצים מרעיון לרעיון. זה שלא קופצים מרעיון לרעיון בשיחה יכול להיות מאוד מועיל למשל במקום עבודה כשעורכים ישיבות, אפשר להתחיל לדבר, להמשיך באותו נושא, להעלות עוד טיעונים באותו עניין ואפילו לסכם.
מעניין מי עוד מזדהה איתי בעניין זה

05 מיכל

New member
אולי זו בעיה בוויסות חושי?

לפני הפרעת קשב הייתי חושבת על הפרעה בוויסות חושי.
נדמה לי שיש פורום שעוסק בזה - אולי תשאלי שם (או שתשוטטי שם קודם ותראי אם מישהו העלה את זה...)
אני לא יודעת מה ניתן לעשות בעניין במקרה כזה, אבל בעיקרון זה תחום שמטפלות בו מרפאות בעיסוק. (שוב, מן הסתם יש פורום רלוונטי...)
בהצלחה!

dify

New member
את מתכוונת אוזניות נגד רעש?

כן, אבל זה מאד לא יעיל, אי אפשר לישון עם זה וזה גם לא נוח בהתנהלות במשך היום. אני משתמשת המון באטמי אוזניים איכותיים (בדקתי בערך את כולם..) אבל מה שעזר הכי הרבה נכון להיום זה ציפרלקס, השאלה היא האם זה באמת פתרון כי אם יש פתרון אחר הייתי מעדיפה לא פתרון תרופתי.
&nbsp
תודה לך :)))

פאלאדה

New member
בענק - כןןןן

כתבתי בעבר בניק "אני חושבת שאני" [שתפוז איפסו ססמאות והעלימו לי]
תעשי חיפוש על השם שלי הקודם + רגישות לרעש, תמצאי מליון ימבה חומר בנושא
עברתי גיהנום של רגישות לרעש.

ריטלין לעיתים יכול להגביר רגישות לרעש
יש לי לא מעט לאמר על זה אבל אני במקביל גם בלוז תהומי לכל מיני מטלות, מצ'ו שאני מנסה לעשות בקטע טוב במסגרת ה ADHD שלי

תקראי הודעות קודמות שלי בנושא אולי זה ישפוך לך אור (ושקט) על הנושא

dify

New member
בהחלט הולכת לחפש את ההודעות, תודה

יא, רק שתדעו, שעצם הידיעה שאני לא המשוגעת היחידה זו כזו הקלה עצומה! זה משהו שהלך והתגבר עם השנים ודי קיבלתי את התחושה מסביבתי הקרובה שאני סתם עושה עניין מפיל ו/או שזו בעיה פסיכולוגית שלי (יעני במקום להתמודד עם איזה קושי ריגשי המצאתי לעצמי בעיה בריאותית). ככה זה כשחיים בסביבת חיים שבה "תמיד בריאים".
&nbsp
וכל פעם שאני מגלה שיש עוד אנשים שמבינים על מה אני מדברת אני מבינה שאני לא משוגעת שהמציאה לעצמה בעיה.. בחיי. תודה לכם!

למעלה