ADD וצה"ל

Yoav78

New member
ADD וצה"ל

אני בן 26 ואובחנתי לפני כחודשיים , לוקח ריטלין על בסיס יומיומי שמעתי שמועה שאני מחוייב לעדכן את יחידת המילואים שלי במצבי , וגם שזה גורר וועדה רפואית . יש למישהו מושג לגביי הנושא הזה?? תודה מראש יואב

singular

New member
מצטרף לשאלה

זה פעם ראשונה שאני שומע על זה, זה נכון? מישהו עבר את זה?

amitexc

New member
או הנה

תגיד לי איך מסתדר לך עניין התשלומים על הרטלין?

Yoav78

New member
עלית על נקודה ......../images/Emo4.gif

שמע, יוצא לי יותר זול מסימסטר קיץ אחד..... זה נושא כאוב , אבל אני מעדיף לשלם על זה מאשר לעבור את הסיוט שעברתי מכיתה ה' ועד היום . תמיד אפשר לפנות לקריירת שוד בנקים למימון ..... :D

דבי שני

New member
תשובה

שלום לך בהחלט יש מקום לעדכן את היחידה שלך. אתה יכול לכתוב במכתב שאבחנו אצלך בעית קשב וריכוז ושלאור זאת התחלת להשתמש בתרופת הריטלין. היחידה שלך תחליט מה הם רוצים לעשות עם העדכון הזה. אם אתה עושה מילואים בתפקיד המחייב ריכוז מקסימלי או שזהו תפקיד שבו כל טעות יכולה להיות קריטית, יתכן שיחליטו לשנות לך מקצוע. למה בעצם אתה רוצה להסתיר את זה מהצבא? מה זה תורם לך?

Yoav78

New member
לדבי

לא שזה תורם לי , אבל אולי זה יכול לפגוע לי בסיכויים להיכנס לעבודה באזרחות בתחום ביטחוני מסויים (הצבא מגדיר את זה כסם פסיכוטי לפי מה שהבנתי , וזה בהקשר פסיכיאטרי...). אז לא ידעתי בדיוק אם לספר להם או לא. אין לי מה להסתיר , והתפקיד שלי לא ממש חשוב וקריטי , חפ"ש כמו רוב המילואימניקים (הפראיירים שעוד עושים) .

דבי שני

New member
תשובה ליואב

כנראה שמישהו מספר לך סיפורי מעשיות, אז אל תאמין... הצבא לא מגדיר ריטלין כסם פסיכוטי ולא בהקשר לתחום הפסיכיאטרי. הנוירולוגים שם מבינים מצוין מה זה ריטלין כך שאין לך במה להתבייש ומה להסתיר. זה גם לא קשור בכלל לעבודה בתחום בטחוני, לא קשור לסיווג ביטחוני או לסעיפים נפשיים. כמו שאמרתי - כתוב להם מכתב, תפרט בכמה מילים מה איבחנו אצלך ואיזה תרופה אתה מקבל. בהצלחה בהמשך. דבי

למה מי שמצהיר שהוא ADHD ושהוא

לא לוקח ריטלין מקבל פרופיל יותר גבוהה ממי שמצהיר שהוא ADHD וכן לוקח ריטלין? הרי אי לקיחת התרופה לא מוכיח חוסר תלות בה. מי שלא לוקח עשוי לא להתרכז כל הזמן.

דבי שני

New member
תשובה לעדו

ההמלצה שלי היא לעדכן את הצבא - מה אובחן והאם לוקח תרופה ואיזו. את ההחלטה אם צריך לעדכן פרופיל או לא - זה כבר מכלול שיקולים של הצבא וכדאי להשאיר להם את זה.

למעלה