ADD בגיל ההתבגרות

ADD בגיל ההתבגרות

האחינית שלי, בת 15, אובחנה לאחרונה. אבל - זה כנראה היה קצת מאוחר מידי. היום היא לא קמה בבקרים לביה"ס, ולא ממש לוקחת רטלין, רק לפעמים אם בא לה, ככה שאפילו לא ברור לאמא שלה אם זה עוזר או לא. המצב בינה ובין ההורים קשה מאוד, (אחרי שנים של מלחמות.. ),בעיקר עם אבא שלה. כבר היתה תקופה שהיא עזבה את הבית (לבית של סבתא, שגרה בצמידות, ובכל זאת..). אמא שלה מנסה ומנסה אבל לא מצליחה לתקשר איתה, ולהבין מה קורה לה. בנוסף, הילדה לא מוכנה בשום אופן ללכת לטיפול משום סוג. כשהכריחו אותה ללכת, היא פשוט ישבה שעה שלמה ושתקה. לעבור חמישים מטפלים עד שימצא זה שפתח את הדרך הם פשוט לא יכולים מבחינה כלכלית. בקיצור -צריך עזרה ראשונה דחוף. יותר פרטים אני לא יודעת, ואמא שלה לא ממש נוטה לדבר על זה. יש רעיונות? ואולי בתור התחלה - יש אולי ספרים לילדים בגיל הזה, על add, שתבין לפחות מה קורה לה?

פרחיה2

New member
דוקא לא ספר על ADD אבל מוצלח מאוד

"הפסיכולוגיה של ההצלחה" מאת מאיר לירז ספר מעולה לכל אחד! נתתי אותו גם לבני בן ה- 10! והתנהגותו השתנתה! וכמובן כשמבוגרים קוראים אותו יש תוצאות נפלאות! מנסיון! הספר מעודד את הקורא להצליח בחיים ומסביר איך לעשות את זה, נוגע בכל תחומי החיים של האדם. כל אחד מוצא בו את עצמו ואיך הוא יכול להשתפר.

05 מיכל

New member
ייעוץ להורים בלי הילדה

מניסיוני האישי, אפשר לעזור לילדה ולשפר את היחסים עם ההורים דרך ההורים, בלי שהילדה תגיע אל הפסיכולוג. היא אפילו לא חייבת לדעת על קיומן של הפגישות. אצלנו זה ממש הציל את המצב.

zivadina

New member
לא יודעת מה להגיד

אצלנו גם היו יחסים לא טובים לפני האבחון, מה עוד שהבת הייתה מטילה ווטו על כל המטפלים. את האבחון היא עשתה רק בגיל 16.5, אבל היא נשבתה בקסמה של ד"ר מנור, שהסתכלה לה בעיניים ואמרה לה שהיא בחורה מוכשרת מאוד עם עתיד מובטח. מאז, הבת החליטה להגשים את הנבואה הזאת.... בכל אופן, במבט לאחור, בתי ספרה לי שהיא הבינה שאם היא לא תתחיל לדאוג לעצמה, אף אחד לא יעשה את זה במקומה (בטח לא ההורים הדפוקים שלה...). אני חושבת שהטיפול הפסיכולוגי שאנחנו, ההורים, מקבלים, עוזר גם לבת שלנו.

יש ספר של מרי פאולר - שנקרא

אולי אתם מכירים את המתבגר שלי. מדריך להורים! איך לסייע למתבגר עם ADHD.

למעלה