ADD אצל מבוגרים

Goattee

New member
ADD אצל מבוגרים

היתכן ? מה הסימנים הקלאסיים? האם תתכן פגימה בזיכרון כתוצאה מההפרעה ? ולסיום, איך לאבחן ?

פרחיה2

New member
נו באמת... למה לא יתכן?

ADD לא עובר! הוא רק מתבגר איתנו. פגימה בזיכרון, יכולה להיות משתי סיבות בהקשר הזה- פגיעת ראש-מחלה וכדומה .{זיקנה למשל...} ובהקשר של ADD: הסביר לנו ד"ר בירן בהדסה עין כרם, שקיבל את בתי השכחנית לאבחון נאורולוגי: "מקום הזיכרון אצלך במוח בסדר גמור, גם לא נראית שום פגיעה מוחית באיזור הזה, ולכן, כיון שאת לא מרוכזת בזמן שאת לומדת, {או מקשיבה לשיחה, מסתכלת מסביב או מנסה לזכור מה ההוראות}, אז את לא זוכרת את מה שלמדת!" מסקנה- לא ללמוד בעל פה את הנוסחאות אלא ממש להבין אותן{מתמטיקה}, ולהשתמש בריטלין כדי ללמוד למבחן כדי שהכל יכנס לראש וגם ישאר שם... התוצאה- 100 בבגרות במתמטיקה. ואלו רק חלק מהסימנים הקלסיים, אני כשלעצמי, קיבלתי את הספר "מריטת עצבים" לפני כ13 שנים, והספר נפתח בסיפור על איש אחד שלא מצליח להגיש את העבודה שלו בזמן. הסיפור הזה גרם לי להזיל המון דמעות. הוא הספיק לי בהחלט כדי לאבחן את עצמי. היה לי ברור שכל הסמפטומים קימים אצלי. ללא ספק. בהמשך הספר, קראתי עוד ועוד. עד היום לא עשיתי אבחון מקצועי מסודר- חבל על הכסף. גם בעלי לא הלך לאבחון מסודר וברור לגמרי שגם הוא...ADHD. אז רק את הילדים אנחנו לוקחים לאבחון- בנתיים שלושה מתוך שישה אובחנו.

למעלה