Acting like AP
אינני בטוח כמה יוכלו לענות לי על השאלה מאחר והיא טיפה מורכבת ודורשת הבנה הן בתקשורת והן בלינוקס אבל אני אשאל בכל אופן
יש לי לינוקס-קנופיקס ואני גורם לו להתנהג גאקסס-פוינט. כלומר, שולח prob ssid מסוים וכך מתנהג כאקסס-פוינט המטרה שלי: לגרום למחשב אחר לחשוב שאני האקסספוינט שהוא מבקש , שיתחבר אליי, שיקבל dhcp ושאני אוכל להגיע אליו בפינג. הכל בוצע, הלקוח מתחבר, מקבל כתובת אייפי - ואני אפילו רואה אותו בסניפר מנסה לרשום לברוד-קסט אדרס מה שצריך. אבל מה! אני לא מצליח לשלוח אליו פינג, ולא להיפך. כשהוא שולח אליי פינג, אני רואה בסורס כתובת שונה מזה שהוא קיבל ב dhcp - חשבתי שאולי זה בעיית ARP והוספתי ידנית את השורה, אבל שום דבר לא הולך לי ועדיין הוא משום מה מקבל את ה arp מכתובת-מקור שונה מזו שהוא קיבל. הכתובת שהוא קיבל: 10.100.100.251 הכתובת שלי: 10.100.100.1 והכתובת שלו שאני רואה בזמן שהוא שולח ארפ, היא שונה לגמריי! היא: 192.168.10.2 אני לא מצליח להבין למה אני רואה את הכתובת הזו ככתובת מקור! מלבד העובדה שכתובת זו אכן שימשה לקשר בין המחשבים לפני מספר ימים- אני ממש לא מבין מאיפה היא צצה. חיפשתי לה זכר כלשהיא בלינוקס וכמו שאמרתי הוספתי סטטיק-ארפ לכתובת האמיתית מול המאק-אדרס שלו, אבל שום דבר לא עוזר. שימו לב לתמונה המצורפת. מי שמצליח לפתור לי את הבעיה הזו, אני מוריד בפניו את הכובע
אגב - לא מדובר בנסיון פריצה כלשהוא, אלא במעבדת נסיונות שיש לי פה עם כל מיני תרגילים מעניינים שאני מנסה.
אינני בטוח כמה יוכלו לענות לי על השאלה מאחר והיא טיפה מורכבת ודורשת הבנה הן בתקשורת והן בלינוקס אבל אני אשאל בכל אופן